Sabtu, 30 November 2013

KISAH ASAL USUL HAJAR ASWAD

Ketika Nabi Ibrahim a.s bersama anaknya membina Kaabah banyak kekurangan yang dialaminya. Pada mulanya Kaabah itu tidak ada bumbung dan pintu masuk. Nabi Ibrahim a.s bersama Nabi Ismail bertungkus lumus untuk menjayakan pembinaannya dengan mengangkut batu dari berbagai gunung.

Dalam sebuah kisah disebutkan apabila pembinaan Kaabah itu selesai, ternyata Nabi Ibrahim masih merasakan kekurangan sebuah batu lagi untuk diletakkan di Kaabah.

Nabi Ibrahim berkata Nabi Ismail berkata, "Pergilah engkau mencari sebuah batu yang akan aku letakkan sebagai penanda bagi manusia."

PERKAHWINAN KEDUA USTAZ SYED ABDUL KADIR SYED HUSSIN AL JOOFRE DENGAN SALIMA AF TERSEBAR PANTAS DI ALAM MAYA


Subhanallah!!! ... Tahniah diucapkan kepada Ustaz Syed Abd Kadir Syed Hussin Aljoofre yang telah selamat diijabkabulkan menjadi suami yang sah kepada Salima AF4.

Pihak Omak Kau difahamkan, pernikahan dan majlis resepsi diantara Ustaz Syed Abd Kadir Aljoofre dan Salima telah berlangsung di kampung halaman Salima di Chemor, Perak. 
 

Tiang Elektrik Ini Mirip Seperti Tubuh Manusia

Pasti korang sudah tidak asing lagi dengan yang namanya
 tiang elektrik, tiang yang biasanya digunakan untuk menghubungkan kabel- kabel elektrik  ini biasanya bersepah di tepi tepi jalan.

 Nah biasanya tiang elektrik ini mempunyai bentuk yang umum yakni lurus ke atas adapun tiang elektrik yang lebih besar biasanya berupa tower yang juga menjulang ke atas. Nah di Iceland ada  tiang elektrik yang mempunyai bentuk yang unik jika kamu lihat, bentuk tiang elektrik ini sengaja di reka bentuk mirip dengan manusia sehingga memberikan keindahan pemandangan yang unik dan juga pelik.
 
 

Kreatif Beb ,Guna barang Disekeliling Untuk Kemudahan Kehidupan

 
 Cuba tengok lagi di bawah .... ada yang boleh kita sesuaikan dalam kehidupan kita
 

Menakjubkan Katak Bergurau Dengan Mentadak

This praying mantis shows it’s up for a laugh – as it tickles a toad’s belly.

The playful insect approaches the toad, which is lying on its back, and gives it a tummy rub using its tiny legs.
 

Cute - Percintaan Si Kerdil Dan Gadis Cantik Vietnam

Cinta tak kenal rupa

Kita sering dengar cinta tak mengenal rupa dan harta. Well this is actually not really always true kerana let's face it kalau "we have kids and no money" masakan boleh dapat Nora Danish. Right Right? Well ini tidak applicable kepada Le Thanh Thao (20) pemenang Vietnam Next Top Model yang bercinta dengan Kaydy Tran (20) yang hanya berketinggian 1.2 Meter. Pasangan ini sangat comel sungguhpun mempunyai perbezaan ketinggian hampir 60 sentimeter. 
 

Info Kesihatan - Mengeluarkan Darah Kurangkan Sakit Kepala

Mengeluarkan Darah Kurangkan Sakit Kepala

Mengeluarkan Darah Dapat Mengurangkan Sakit Kepala |  Ramai yang mengadu mengalami sakit kepala yang berpanjangan dan kuat. 

Rasulullah s.a.w juga pernah mengalami sakit kepala yg kuat dan mencadangkan supaya mengeluarkan darah dari tubuh agar toksin dalam badan dapat dikeluarkan dengan cara berbekam. 

Setiap kali ada orang yang datang menemui baginda dan menceritakan sakit di kepalanya, pasti Baginda s.a.w bersabda : berbekamlah (mengeluarkan darah). 
 
 

Resepi - Tempe Goreng

Tempe
klu hana mkn cenggitu jek..cicah ngan sambal kicap..tp sesapa nk mkn ngan nasi pun bleh...bg hana yg penting ada sambal kicap..hehe.... 

Info Menarik ! Foto Suku Kaum di Siberia Yang Belum Pernah Difotokan.

Jurugambar kelahiran Moldova, Sasha Leahovcenko melakukan perjalanan dua kali ke "hujung dunia" atau dikenali sebagai Chukotka di Siberia, untuk mengambil gambar suku-suku terpencil yang penduduknya tidak pernah diambil gambar sebelumnya .

Selain memberikan pakaian hangat, kasut dan hadiah kepada penduduk tempatan tersebut, Leahovcenko dan pasukannya juga mengambil foto-foto di kampung  tersebut, mencetak di tempat dan menyerahkan foto itu sebagai kenang-kenangan. 
 
 

Bukan Mudah Memutuskan Hubungan Tetapi Kuatlah Kerana Allah


hubungan
Kalau lah diikutkan hati remaja ku ini, memang aku tak sanggup nak memutuskan hubungan yang sudah memakan masa dua tahun ini.
Tapi disebalik rasa itu, aku percaya Allah sudah tentukan yang terbaik untuk ku walaupun bukan sekarang tetapi In Sha Allah di akhirat sana.
Perempuan, sungguh hatinya sangat nipis tak seperti kebanyakan lelaki.

Pertengahan  tahun 2009, dengan takdirNya aku mengenali seseorang. Perkenalan kami mungkin seperti kebanyakan remaja lain juga. Kami mula kenal dari satu insiden di mana salah seorang dari kawan kami telah memberi nombor telefonku kepadanya.


Lapangkan Hatimu Dengan Taubat

Satu cara untuk mengetahui sejauh mana kita benar-benar beriman ialah dengan mengukur sejauh mana kesan dosa terhadap hati kita?Apakah hati kita akan terasa kesal dan menyesal dengan dosa? Atau kita merasa biasa-biasa sahaja apabila berdosa?
Jika terasa menyesal, itu petanda Iman masih ada di dalam dada. Sebaliknya, jika dosa tidak memberi kesan apa, malah kita tetap gembira.. itu satu petanda buruk. Iman kita amat lemah, hati kita sedang sakit. Boleh jadi sudah menanti masa sahaja untuk melayang.
Apa tanda menyesal? Menyesal bukan menyesal jika kita hanya berasa sedih tanpa berbuat apa-apa. Tetapi menyesal yang sebenarnya apabila kita mula bertindak selaras dengan apa yang kita kesalkan.

KEUTAMAAN BERDIAM DIRI

diam,silence,lebih baik,shut upBahaya yang ditimbulkan oleh mulut manusia adalah sangat -sangat besar, dan tidak ada yang dapat menahannya kecuali diam. Oleh kerana itu, dalam agama kita mendapat anjuran supaya diam dan perintah pengendalian dalam bicara.


Sabda Nabi SAW:
"Barangsiapa yang mampu memberi jaminan kepadaku antara dua kumisnya (kumis dan janggut), dan antara dua pahanya, saya jamin dia masuk syurga." HR. Al-Bukhariy
"Tidak akan istiqamah iman seorang hamba sehingga istiqamah hatinya. Dan tidak akan istiqamah hati seseorang sehingga istiqamah lisannya." HR. Ahmad


Jumaat, 29 November 2013

Melihat Perlaksanaan Hukuman Gantung,Pancung Dan Rejam Sehingga Mati


Hukuman gantung adalah menggantung seseorang dengan menggunakan tali gantungan ('simpulan hukum gantung') yang dibelitkan di sekitar leher yang mengakibatkan kematian. Cara ini telah digunakan sepanjang sejarah sebagai suatu bentuk hukuman mati, pertama kali diterapkan di kerajaan Persia kurang lebih 2500 tahun yang lalu. dan sampai saat ini masih digunakan di beberapa negara. Cara ini juga merupakan suatu cara yang umum dipergunakan untuk bunuh diri.


Kreatif! Pembungkus Burger Dengan Wajah Wanita

Kini, tiada lagi perasaan malu untuk melahap burger yang besar tu, ini kerana sudah ada rekaan yang kreatif dari negara Jepun yang mengeluarkan pembungkus burger tanpa memperlihatkan mulut anda yang terngangah tu hehe..
Di Malaysia, aku sendiri pun tidak menjumpainya lagi. Ini adalah satu cara untuk kaum wanita bersembunyi disebalik wajah pembungkus tu..di Jepun, ianya dipanggil "Liberation Wrapper" yang mana telah meningkatkan jualan burger sebanyak 213 peratus hasil daripada promosi di Facebook, laman web dan pelbagai laman sosial yang lain..
 
http://blogofelih.blogspot.com

Budak Yang Pernah Merokok Kini Telah Berubah

 
Masih ingat akan kanak-kanak yang menggembarkan dunia dengan aktiviti merokok............. kini dah pun besar dan apakah aktiviti  kegemaran yang dilakukannya sekarang... Jom terjah
 

Tanda Lelaki Tersebut Sukakan Anda!

Kucing Comel
Berikut adalah 6 tanda-tanda lelaki tersebut suka akan anda:-

 1)  Dia sentiasa utamakan anda.
Contohnya, ketika anda ingin minta pertolongan dia untuk lakukan sesuatu, dia akan berhenti dari kerja yang dia lakukan dan tolong anda tanpa teragak-agak. Malah, dia juga akan tolong anda dengan bersungguh-sungguh dan  dia juga akan pastikan perkara tersebut di selesaikan dengan segera.


Cantik Rumah Api Di Selubungi Ais Membeku

Ice-covered lighthouses at the St. Joseph North Pier on the coast of Lake Michigan.


Cuti Peristiwa Dan Cuti Berganti Tahun 2014

Tarikh Cuti Peristiwa Dan Cuti Berganti Tahun 2014 bagi Takwim Penggal Persekolahan 2014. Sesi Persekolahan akan bermula pada 1 Januari 2014 dan tamat pada 20 November 2014 bagi sekolah-sekolah Kumpulan A. Manakala sekolah-sekolah Kumpulan B akan bermula pada 2 Januari 2014 dan tamat pada 21 November 2014. Perincian penggal persekolahan tahun 2014 bagi negeri-negeri Kumpulan A adalah seperti di Lampiran A dan bagi negeri-negeri Kumpulan B boleh dilihat di Takwim Sekolah 2014.

SENARAI CUTI PERISTIWA DAN CUTI BERGANTI TAHUN 2014

  • PERAYAAN TAHUN BARU CINA
  • PERAYAAN HARI RAYA AIDIL FITRI
  • PERAYAAN HARI DEEPAVALI



Info - Perkara yang Ramai Tak Tahu Tentang Lemak Pada Badan

Lemak adalah satu benda yang menyebabkan anda menghabiskan banyak masa untuk berdiet dan pergi ke gim untuk menjaga badan anda. Tetapi tahukah anda bahawa lemak mempunyai implikasi yang ketara pada fizikal dan emosi? Menurut seorang ahli biokimia pemakanan, terdapat beberapa fakta-fakta penting mengenai lemak yang mungkin akan mengejutkan anda seperti berikut:



1. Lemak terdapat dalam pelbagai warna

Lebih khusus lagi, terdapat pelbagai jenis lemak yang mempunyai fungsi dan warna yang berbeza: putih, coklat dan kuning air. Kebanyakan orang berfikir bahawa lemak putih adalah lemak yang tidak berguna dan pucat. Selain itu, ia juga dianggap sia-sia kerana kadar metabolik yang rendah, malahan tidak membantu dalam membakar kalori seperti mana yang dilakukan oleh otot. Lemak berwarna putih juga merangkumi lebih 90% lemak dalam badan. Dalam erti kata lain, ia merupakan satu unit simpanan untuk kalori tambahan.


Tips Mudah Jimat Belanja Perkhawinan

sekarang ni bila kita sebuat saja pasal kahwin mesti yang difikirkan adalah duit.. ya.. duit is main important thing dalam perkhawinan... kalau tak ada duit macam mana nak kahwin kan...? betul tak...? okeh.. untuk mengatasi masalah kahwin ni, admin ada 10 tips! yang mungkin boleh menjadi panduan anda semua..

 

Khamis, 28 November 2013

Adila Hussin McGhee, Bekas pelajar Kolej Islam Klang, nafi murtad

 http://3.bp.blogspot.com/-9yCxgw6096w/UpfhNvVb-wI/AAAAAAAAQgw/P8zfcINi7EA/s1600/aidila.jpg
NEW YORK: Seorang wanita Islam Malaysia menyangkal sebagai fitnah dakwaan kononnya beliau melakukan apostasy atau murtad menganut agama Kristian seperti yang terkandung dalam sebuah artikel yang tersebar luas di laman sosial.

Adila Hussin McGhee, 43, berkata: “Saya masih seorang Islam, saya masih percaya dengan Allah Tuhan yang Esa dan Nabi Muhammad s.a.w.

“Saya tahu apa yang baik dan buruk dalam ajaran agama. Jangan percaya fitnah orang,” katanya.


Rekaan Stadium Al Wakrah yang Sangat Menarik untuk Piala Dunia 2022 di Qatar

Kami percaya ramai yang sedia maklum Qatar akan menganjurkan kejohanan bola sepak yang paling berprestij, Piala Dunia pada tahun 2022. Sebelum ini kami telah kongsikan beberapa rekaan konsep stadium-stadium yang akan digunakan sempena Piala Dunia di Qatar nanti. Salah satunya adalah Stadium al-Warkah yang terletak di bandar al-Warkah, 15 kilometer dari Doha. Post kali ini kami nak kongsikan rekaan sebenar Stadium al-Warkah yang akan mula dibina pada tahun 2014 nanti.


zahahadidalwakrahstadium1 Rekaan Stadium Al Wakrah yang Sangat Menarik untuk Piala Dunia 2022 di Qatar
Stadium al-Warkah 


Kisah Cinta: Cinta Itu Hak Ilahi

cintailahi
Assalamualaikum wbt. Saya bukanlah penulis tegar,saya hanyalah manusia biasa yang masih mencari lampu yang terang di atas muka bumi ini. Saya juga bukanlah pencerita, cukuplah sekadar disini saya ingin memuitiskan bibit jatuhnya hati seorang mujahadah terhadap sang mujahid dalam bumi Allah ini. Nama diberi ana, seorang yang periang, tegas dalam kata-kata dan seorang yang sukakan dunia teknologi. Alunan muzik dari Liyana Jasmay , Cinta Bersatu bermain di gegendang telinga menaikkan semangat lagi untuk saya menulis coretan ini.
 

Lelongan Buku Termahal Dalam Sejarah Bernilai RM45juta..

Sebuah buku berjudul "The Bay Psalm Book" terjual sehingga RM45juta (USD14juta) di Sotheby's New York semalam.

Bidaan yg dibuka bermula $6juta itu berakhir hanya dalam masa beberapa minit sahaja sebelum seorang bilionair Amerika berjaya membida dengan harga tertinggi.

Mengikut rekod sebanyak 1700 buah buku dicetak pada tahun 1640 dan hanya 11 naskhah sahaja dikatakan wujud ketika ini.

Ini merupakan kali kedua buku seumpamanya dilelong yg mana kali terakhir pada 1947. Buku tersebut merupakan buku pertama ditulis dan dicetak di Amerika.



Kisah Benar Rapper Terkenal Masuk Islam


Salah satu bekas rapper dari Syarikat Rakaman Bad Boy telah masuk islam.Dikenali sebagai Loon atau nama sebenarnya.Kini nama islam beliau ialah Amir Junaid Muhaidith.Memeluk islam pada tahun 2008.

Shila Luah Kekecewaan Terhadap Johan As’ari?

Shila Luah Kekecewaan Terhadap Johan As'ari? 
 Umum sudah pun mengetahui khabar mengenai pelakon Johan As’ari telah mengambil keputusan untuk mengahwini pelakon seksi, Lana Nodin pada tahun hadapan.

Pastinya ramai tertunggu dan tertanya-tanya bagaimana reaksi penyanyi Shila Amzah berhubung perkara tersebut.

Iyalah, selama ini namanya sering kali dikaitkan dengan Johan, malah terdapat kenyataan media sebelum ini mengandaikan yang kedua-duanya sedang dilamun cinta malah hubungan mereka juga dikatakan direstui oleh kedua-dua belah keluarga.


Aksi Lelaki Ini Cuci 50 Pinggan Dalam 10 Saat

cuci-pinggan
Berapa lama masa yang anda perlukan untuk mencuci pinggan? Mungkin10 sampai 15 minit untuk membersihkan selepas makan malam untuk keluarga bersaiz biasa. Seorang lelaki di China mampu membersihkan 50 pinggan hanya dalam 10 saat.


Homemade Paste/Sos Char Kuey Teow

Assalamualaikum....

Kesedapan char kuey teow ni sbenarnya terletak pada paste nya. cikgu rasa paste yg cikgu amik resepi kat Potret Kasih ni pun dah sedap rasanya. try ler,mana tau kot kot bleh buat meniaga hehehehe.....


 
 


Pasangan Kahwin Muda Cerai Talak Tiga

Pasangan Kahwin Muda Cerai Talak Tiga 
MASIH ingatkah anda dengan perkahwinan pasangan muda Nor Fazira Saad, 13, dan Mohd Fahmi Alias, 20, di Kulim, Kedah pada 17 November tahun lalu?

Perkara itu mendapat liputan yang cukup hangat lantaran usia mereka terutamanya pengantin perempuan baru menginjak 12 tahun pada waktu itu.

Nor Nazira dan Mohd Fahmi dinikahkan selepas mendapat perintah mahkamah mengikut Seksyen 18 (1) (a) Enakmen Undang Undang Keluarga Islam Kedah 2008 dengan mas kahwin RM1,500 dan wang hantaran RM4,552.
 

Rabu, 27 November 2013

Misteri Kimono


Gadis Kimono

Misteri Kimono Berpuaka


Kisah misteri yang kita nak kongsi hari ini adalah mengenai Kimono berpuaka. Semua orang tau Kimono adalah pakaian kebangsaan wanita Jepun. Cuma mungkin ramai yang tak tau, dalam sejarah lagenda pakaian yang berpuaka, kisah kimono adalah yang paling menggerunkan. 
 

Lukisan Permandangan Indah dan Menakjubkan


Sarel Theron adalah ilustrator yang menakjubkan berasal dari Afrika Selatan, beliau mencipta lukisan matte untuk iklan dan filem, dan seni konsep untuk meliputi buku dan novel grafik.

Fakta Skim Cepat Kaya Pak Man Telo

Mungkin ada segenlintir daripada kita tidak mengetahui tentang sejarah Skim Pak Man Telo yang pernah menggemparkan Malaysia suatu ketika dahulu. Skim pelaburan ini dianggap skim yang sangat bahaya kerana melibatkan jutaan ringgit wang pelabur yang terdiri daripada rakyat Malaysia sendiri. Bagaimanapun skim Pak Man Telo ini terkubur begitu sahaja apabila dirinya telah ditahan dan dipenjarakan oleh pihak kerajaan. Skim ini juga boleh dikatakan sebagai skim cepat kaya.
Pak Man Telo ialah nama gelaran kepada Osman Hamzah, seorang pengendali skim cepat kaya yang paling popular di Malaysia pada era 1980-an. Skim 

Menarik Fakta Skim Cepat Kaya Pak Man Telo Menarik!! Fakta Skim Cepat Kaya Pak Man Telo
Pak Man Telo





Resepi Ais Krim Pelangi Paddle Pop

Assalamualaikum...

Dah lama tul mengidamkan buat ais krim sendiri.. Barulah malam ni tercapai hajat. Haaa..terus buat 2 perisa.. Satu perisa jagung satu lagu perisa coklat. Penuh fridge!.. Puassss tul hati..kikikiki.. Apapun resepi ni diambil dari rakan baru sy di FB!.. thanks aznie rozima! sudi kongsi resepi ngan sy. Banyakkkkk resepi best2 dia.. tak sabar nak cuba yang lain.


ais krim pelangi perisa jagung..
 

Di sebalik Nama-Nama Bulan kalendar Gregorian dan Hari-Hari Masehi

BULAN
  • Januari – berasal dari perkataan 'Janus'iaitu tuhan berhala orang Romawi yang berwajah dua. Sebelah muka melihat ke depan dan sebelah muka melihat ke belakang.       
  • Februari - berasal dari bahasa Latin iaitu 'Februo'(ataupun Februus) yang bermaksud ‘kesucian’. Biasanya dalam bulan ini bangsa Romawi mengadakan upacara penyucian jiwa mereka di kuil-kuil seperti mana penganut Hindu membaling tempurung kelapa dalam suatu majlis untuk menghilangkan dosa.
 

Antara Sabar Dan Mengeluh


Pada zaman dahulu ada seorang yang bernama Abul Hassan yang pergi haji di Baitul Haram. Diwaktu tawaf tiba-tiba ia melihat seorang wanita yang bersinar dan berseri wajahnya.

"Demi Allah, belum pernah aku melihat wajah secantik dan secerah wanita itu, tidak lain kerana itu pasti kerana tidak pernah risau dan bersedih hati."

Tiba-tiba wanita itu mendengar ucapan Abul Hassan lalu ia bertanya, "Apakah katamu hai saudaraku ? Demi Allah aku tetap terbelenggu oleh perasaan dukacita dan luka hati kerana risau, dan seorang pun tiada yang menyetujui aku dalam hal ini."
 

Selasa, 26 November 2013

KENAPA MESTI KEDEKUT?

KENAPA MESTI KEDEKUT? - Sebuah pertanyaan yang diajukan dalam nada yang agak tidak menyenangkan dan agak biadap tingkahnya. Cuma, tajuknya telah aku sejukkan sedikit dengan air kesabaran yang masih tersisa. Hampir-hampir hendak terlepas tetapi Alhamdulillah, syukur kerana diri ini masih mampu menahannya..........................

Entahlah, aku sendiri tidak mengerti kenapa perlu mengatakan hal yang sedemikian. Mungkin kerana aku tidak mampu untuk memenuhi permintaannya. Walhal, aku bukanlah menolak...cuma, masa masih tidak mengizinkan aku untuk melakukan apa yang dipintanya.

Lokasi Torowong Bawah Tanah Yang Popular Di Dunia

10 Lokasi Torowong Bawah Tanah Yang Popular Di Dunia

Taman Negara Gunung Mulu, Miri, Malaysia

Taman Negara Mulu adalah sebuah kawasan “World Heritage Site” di negeri Sarawak yang terletak 110 km Barat Miri. Dipercayai system gua yang terpanjang di dunia, Taman Negara Mulu megah dengan keluasan Gua Sarawak Chamber yang boleh menyimpan 40 buah boeing 747. Dengan usia yang lebih dari 5 juta tahun, Taman Negara Mulu juga dipercayai adalah gua tertua di dunia.
 

Sejarah Jata Negara

Kronologi Jata Negara Kerajaan Malaysia




Jata Negara pada tahun 1895
 

Wah Warna-warni Ibu Pejabat Google Di Sepanyol.

 Syarikat seni bina yang berpangkalan di London, Jump Studios baru saja menyelesaikan reka bentuk semula pejabat pusat Google di ibu negara Sepanyol, Madrid. Pejabat direka semula dengan ruang warna-warni yang cerah, lengkap dengan bilik mesyuarat, dan ruang kerja peribadi.

  Pejabat baru itu Ini menduduki dua tingkat bangunan di pusat bandar Madrid. Mengamalkan warisan tempatan, dibuat lengkungan kayu di tingkat dua yang memisahkan ruang kerja sekitar bahagian luar tingkat dari bilik mesyuarat dan bilik lkerja peribadi mencerminkan seni bina tradisional Sepanyol.
 

Senarai Wanita Cantik Islam Yang Paling Kaya Di Dunia

Hajah Majeedah Nuurul Bulqiah
Yang Mulia Puteri Hajah Majeedah Nuurul Bulqiah adalah putri kedua sekaligus anak keempat dari Sultan Brunei Darussalam, Hassanal Bolkiah yang lahir pada 16 March 1976 (37). Kini perempuan satu putra ini telah menikah dengan Khairul Khalil, seorang pengarah sekaligus asisten eksekutif di pejabat Perdana Menteri.
 

Info - Bagaimana Bakteria Tersebar Pada Alat Solek

Semestinya anda tahu bahawa anda perlu untuk membersihkan berus alatan solek anda sekali seminggu dan buang produk kecantikan anda sebaik sahaja luput tarikh, tetapi itu tidak bermakna anda terlindung daripada mempunyai bakteria dalam produk kecantikan anda. Bakteria sangat licik, dan apabila ia menjangkiti alatan solek anda, ia menyebabkan terjadinya masalah-masalah pada kulit anda seperti jerawat, kemerahan dan jangkitan.

Untuk membantu alatan kosmetik anda bebas daripada bakteria dan kuman, kami ingin kongsikan tujuh cara licik bagaimana bakteria boleh tersebar pada alatan solek anda, dan cara untuk mengelakkannya.

Antara Sebab Kenapa Kita Perlu KAYA Dan BERJAYA (Sesi Taaruf Diri)

Sebab Kenapa Kita Perlu KAYA Dan BERJAYA | MARILAH KITA MENILAI DIRI SENDIRI
  
 | Sebab Pertama: Bila Ibubapa anda masih belum MAMPU menunaikan Rukun Islam ke-5 iaitu Menunaikan Haji, siapakah yang akan membantu menunaikan hajat & impian mereka?


Tergamakkah kita berkata,"aku pun tak ade duit"
 
 

Resepi - Nasi Dalca dan Berjagung Mysore


Assalamualaikum dan salam jumaat. Semuga anda semua beroleh kebahagiaan bersama keluarga tercinta. Hari ini saya berkesempatan mencuba resepi nasi ni. Macam nasi jagung....cuma ditambah dengan kacang dhal dan daun pudina. Rasanya memang sedap dan terasa kacang dhal tu. Resepi ni saya copy dari Chef Hussin Khan. Dalam buku beliau.....macam2 resepi sihat dan mudah untuk dicuba. Jom kita intai resepinya....


Isnin, 25 November 2013

Misteri Batu Guidestones Georgia


Juga dikenali sebagai versi Amerika Stonehenge, yang Guidestones Georgia terletak di ElbertCounty masih diselubungi misteri, walaupun batu itu telah didirikan hanya pada tahun 1979.Ditulis di dinding adalah 10 ”perintah baru” yang ditulis dalam Bahasa Inggeris, Bahasa Swahili, Hindi, Hebrew, Arab, China, Rusia, dan Sepanyol walaupun tiada siapa yang pasti mengapa atauuntuk siapa perintah yang dimaksudkan itu.
 http://www.malaysiasensasi.net/

Wow..Cantiknya Rumah Student U

Rumah mesra alam yang dibuat dari kayu boleh dialihkan dan dipasang dengan mudah di kampus-kampus universiti dan lokasi yang lain. Direka oleh Tengbom, rumah seluas 100 kaki persegi ini dilengkapi interior mampu milik dan ruang tinggal yang selesa untuk pelajar-pelajar universiti.
Tahun depan, 22 unit rumah kompak seperti ini akan dibina untuk para pelajar di Universiti Lund di Sweden. Sewanya dijangka separuh lebih murah dari nilai sewa bilik asrama biasa.
 
Lagi lapan gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Helikopter terpower didunia

-7-

Nomor 7: CH-47 Chinook
Produsen: Perusahaan Boeing
Jenis: Helicopter Transportasi Menengah
Mesin: TwoHoneywell T55-L-712 Turboshafts
Armement: Dua 7,62 mm Mesin Guns
Kapasitas: 33-55 Tentara, 24 Kedokteran Liter atau 26.000 pound Kargo
Kecepatan maksimum: 165 mph

INFOGRAFIK TENTANG ORANG KIDAL



Adakah korang kidal? Kalau ya, sila baca entri ni. Kalau tak, korang tetap kena baca. Hahaha 


Jalan Paling Gila Dan Menakut Di China

Heaven-Linking Avenue, juga dikenali sebagai Big Gate Road, di Gunung Tianmen di Hunan, China telah dikenali sebagai jalan "paling berbahaya" di China. Bermula dari 200 meter di bawah paras laut jalan bas mencapai 1300 meter di atas paras laut menjadikan jumlah 99 selekoh maut sepanjang jalan. Ianya mengambil masa selama lapan tahun untuk di selesai dengan kerja bermula pada tahun 1998, dan tamat pada tahun 2006.
 

TOP 10 PENJENAYAH TERKEMUKA DI MALAYSIA SEHINGGA TUMPASNYA MEREKA



Ketika nak update blog pagi tadi, nasihangit tertarik dengan entri yang dikeluarkan oleh Kumbang Jingga berkenaan 10 penjenayah terkemuka Malaysia. Pelbagai jalan cerita yang berlaku dalam setiap suspek ini. Korang dah bersedia? Jom kita kenal mereka ini dan mengambil ikhtibar.
 

Ketahui Tindakan Yang Anda Rasa Betul Tetapi Sebenarnya Salah

 

Pernahkah anda alami 5 situasi di bawah? Jika pernah sudah tentu anda telah mengetahui natijah tindakan susulan anda. Tetapi kepada sesiapa yang belum pernah mengalami situasi sedemikian, berikut adalah tip-tip terbaik untuk mengendali tindakan seterusnya:
  

Buat Renungan Diri

Jom kita dengar

Ciri-Ciri Orang Yang Mencintai Dirimu

Ciri-Ciri Orang Yang Mencintai Dirimu. Jom baca Ciri-Ciri Orang Yang Mencintai Dirimu..

1. Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya hanya ada kamu satu-satunya, dan dia akan selalu bahagia jika melihat kamu bahagia.

2. Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak perduli! Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap menjadi impiannya.


Ahad, 24 November 2013

MOTOSIKAL PERANG DUNIA KE 2

WelBike adalah Motorsikal jenis Single Seater buatan British yang digunakan ketika Perang Dunia ke 2, WelBike merupakan Motorsikal terkecil yang pernah digunakan oleh British Armed Forces.Dikirim ke Medan Perang dengan cara dijatuhkan melalui Kapal Terbang Pengangkut Perang.

Misteri Penjara Paling Kejam Di Dunia

1. Candiru Prison (Brazil) 

Penjara ini pernah mengemparkan Brasil juga dunia ketika berlaku rusuhan besar di penjara tersebut pada tahun 1992. Tragedi pembaunuhan yang melibatkan polis tempatan. Ratusan mangsa terkorban, 103 (ada yang mengatakan 111 banduan) di antaranya telah terbunuh.
Tragedi Caradiru bermula dari meletusnya perang antara kumpulan di penjara tersebut, yang merebak hingga melibatkan banyak banduan. Polis kemudian datang mengawal keadaan.

Sebenarnya semasa itu banyak banduan telah menyerah dengan melemparkan senjata mereka . Mereka meminta perlindungan polis. Namun dijawab polis dengan menembak mereka.  

Antara sebab berlaku pergaduhan dan pertelingkahan


Dikongsi oleh Utz Rashidy Jamil
Antara sebab berlakunya pergaduhan dan pertelingkahan sesama kita akan dijelaskan dibawah adalah mengikut ahli psikologi arab.

Pertama:
Sebab tidak kenal . Jika kita dah mengenali seseorang itu, kita boleh bertolak ansur jika ada sikit perkara yang kurang menyenang hati kita. Malah bila kita dah kenal org itu, kita mungkin dah tahu perangai dia, jadi kita faham kelakuan dia yang sebenar.

Resepi - Bun Kentang

Memang gebu, lembut, mulus dan suci bun ni. Suci sebab kite buat sendiri kan. Pagi ni masih mulus gebus lagi. Anak makan cicah dengan air teh o. Penuh mulut nye disumbat bun ni banyak2.hehe.. Saya letak sikit waterroux walaupun resepi asal tak letak. Boleh ke gitu?


Anda Berkenan .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...