Ahad, 22 November 2015

Resipi - Udang Nestum

udangnestum
Hidangan yang cukup memikat selera. Kerangupan nestum digabungkan dengan kelembutan udang, sedap tak terkata. Dan rasa pedas daripada cili padi, memang tak toleh kiri kanan lagi. Cubalah resipi ringkas ini.




Bahan-bahan
6 ekor udang
2 kuning telur masin
Sedikit tepung ubi
1 cawan nestum
2 biji cili padi (dipotong)
Daun kari

Cara-cara
Salutkan udang dengan kuning telur masin. Kemudian gaul dengan tepung ubi.
Goreng dengan minyak panas sehingga kekuningan
Angkat udang dan toskan minyak
Panaskan minyak dan kemudian masukkan cili padi dan daun kari.
Setelah garing, masukkan nestum dan udang.
Siap untuk dihidang.
sajionline

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...