Pastikan ikan sentiasa dibalik-balikkan supaya masaknya sekata di bahagian depan dan belakang ikan.
BAHAN-BAHAN:
- 4 ekor ikan cencaru
- 1/2 cawan kelapa parut
- 8 biji cili merah | dikisar
- 2sm belacan | dikisar
- 2 sudu makan rempah kari ikan | dikisar
- 2 sudu makan sos cili | dikisar
- 1 sudu teh minyak bijan
- Garam secukup rasa
CARA MEMASAK:
1. Bersihkan ikan dan belah belakangnya kemudian dilumur dengan garam.
2. Gaulkan bahan kisar bersama kelapa parut hingga sebati.
3. Kemudian sumbatkan kelapa ke dalam ikan dan lumurkan keseluruhan ikan.
4. Bakar ikan sehingga masak dan balik-balikkan sehingga masak sekata.
http://rasa.karangkraf.com
Tiada ulasan:
Catat Ulasan