Rabu, 23 Januari 2013

Fakta Menarik Yang Membuat Anda TersenyumPada entri kali ini, saya ingin memaparkan beberapa fakta menarik yang mungkin anda telah tahu, atau pun mungkin ada di kalangan pembaca masih belum mengetahuinya. Yang uniknya ialah, fakta ini MUNGKIN MEMBUAT ANDA TERSENYUM PADA AKHIRNYA! Jom mari kita lihat apakah fakta-fata tersebut.

  1. Tahukah Anda orang yang tidak pernah kisah langsung tentang wang ringgit, pangkat, kedudukan dan harta dunia ialah Orang Utan.


  2. Tahukan anda bahawa seorang manusia normal tidak boleh menyentuh telinganya sendiri menggunakan siku.

  3. Begitu juga, seseorang manusia yang normal tidak akan dapat sekali-kali menjilat sikunya dengan lidah

  4. Coca-cola pada asalnya dibuat berwarna hijau, tidak seperti warna yang ada sekarang

  5. Hasil darab 2 nombor yang sama di bawah adalah unik iaitu:
  111,111,111 x 111,111,111 = 12,345,678,987,654,321

  6. Madu asli adalah satu-satunya makanan di dunia ini yang tidak akan expire (luput dan rosak). Sebagai contoh, madu dalam balang yang dijumpai bersama dalam makam kuno Mesir masih boleh dimakan walau pun ianya telah berkurun lamanya.

  7. Kadangkala ada di kalangan kita yang memiringkan kepala ke samping (sideways) hanya semata-mata untuk melihat sebuah senyuman ini –>� : )

  8. Jangan padam ayat di bawah!!! Cuba baca seboleh mungkin..Dua versi disediakan iaitu dalam bahasa Melayu dan Inggeris.

  Bahasa Melayu

  Syaa snuuggh tdaik praceya ynag syaa sbaeneryna fhaam apa ynag dbicaa dsiini. Kausa aijab oatk msnuiaa. Mngekiut kjaain drai Uvnreistii Cmabrigde, taidk kria apa snsuaun hruuf dlaam steasuu paktraaen, apa ynag ptnineg alaadh huurf ptamera adn thkairer dlaam sausteu paktraaen mtsei smaa daegnn ynag saal. Adna msiah beolh mmbeaca aayt ini karnea ini aldaah kliebeahn oatk msunaia ynag debiir oelh Pcnpeitayna. Ini kanrea oatk ktia tadik mmceaba hruuf dmei huurf tapeti sbageai stau paktraaen. Mnggeumakn huh?


  Bahasa Inggeris
  I cdnuolt blveiee that I cluod aulaclty uesdnatnrd what I was rdanieg. The phaonmneal pweor of the hmuan mnid. Aoccdrnig to rscheearch at Cmabrigde Uinervtisy, it deosn�t mttaer in what oredr the ltteers in a word are, the olny iprmoatnt tihng is that the first and last ltteer be in the rghit pclae. The rset can be a taotl mses and you can still raed it wouthit a porbelm. This is bcuseae the huamn mnid deos not raed ervey lteter by istlef, but the word as a wlohe.
  Amzanig huh?

  8. Dan akhir sekali ….. tahukah anda bahawa hampir kesemua pembaca Fakta Menarik Yang Membuat Anda Tersenyum ini telah mencuba untuk menyentuh telinga menggunakan siku masing-masing. he..he..he…he..atau ada juga yang cuba menjilat sikunya sendiri. Ajaib ya? Kalau ada yang dapat melakuknaya, rasanya�.Tak normal la orang itu maknanya!!!
  panduanpercumainfo

  Tiada ulasan:

  Catat Ulasan

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...