Selasa, 29 Januari 2013

Khasiat Daging Arnab

4 Khasiat Daging Arnab

Anda pernah makan daging arnab? Saya pernah rasa satay arnab. Masakan lain belum pernah lagi. Tetapi jika anda gemar memasak daging arnab, mesti dah banyak resepi yang dicipta ataupun dicuba, kan? Antara resepinya mungkin rendang arnab, daging arnab black pepper, sup kepala arnab dll.


rendang daging arnab
rendang daging arnab
 
 






Nampak sedap, kan? Selera yang tertutup pun boleh terbuka semula. Hehehe...

Di sebalik keenakan daging arnab, ia juga penuh dengan khasiat. Di sini saya akan kongsikan 4 khasiatnya. Iaitu pada bahagian kepala dan juga badannya.


1. Bahagian kepala arnab yang telah dimasak baik untuk mengubati demam malaria. Salah satu resepi yang boleh dicuba ialah memasak sup kepala arnab.


2. Manakala bahagian daging arnab pula perlu dibakar. Ini kerana daging arnab bakar berkhasiat untuk:


daging arnab mentah
Daging arnab mentah 



~ Melawaskan kencing

~ Mengubati retak batu pada kemaluan

~ Mengatasikan perut yang buncit


Begitulah antara khasiatnya yang dapat saya kongsi dengan anda. Sekiranya anda atau sesiapa saja yang dikenali mengalami penyakit/masalah di atas, cubalah gunakan daging arnab sebagai usaha merawatnya.
 jomsantap.blogspot.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...