Isnin, 19 Ogos 2013

Gambar Isteri Fatih Seferagic, Ikon Belia Islam

Alhamdulillah. Fatih Seferagic dah pun selamat mendirikan rumah tangga pada hari ini. Mesti frust habis awek-awek hijabista yang minat sangat kepada Fatih Seferagic yang hensem nih. Walaupun masih muda, dan baru berusia 18 tahun pada tahun ini, itu semua tak jadi penghalang kepada Fatih Seferagic untuk memikul tanggungjawab sebagai seorang suami. Gambar di bawah ini adalah gambar isteri beliau, yang tak pula dinamakan. Tapi gambar ini dipost sendiri oleh Fatih Seferagic dalam akaun Twitter nya sebaik saja dia selesai bernikah dengan status "me and my wifey". Comey, secocok! Apa-apa pun, alhamdulillah, tahniah! Mubarak!

Isteri Fatih Seferagic 
 
 
 
Gambar kahwin Fatih Seferagic

Siapa Fatih Seferagic?
Fatih Seferagic merupakan seorang warganegara Bosnia, tetapi dilahirkan di Jerman. Pada usia 4 tahun, dia berhijrah ke Amerika dan terus bermastautin di sana. Beliau tinggal di Arizona selama lebih kurang 3/4 tahun dan kemudiannya berpindah ke Maryland dan tinggal di sana selama 7 tahun. Kemudian berpindah lagi ke Baltimore, di mana di sanalah beliau mempelajari ilmu agama dengan lebih mendalam. 

Fatih Seferagic, Ikon Belia Islam

Di Baltimore, Fatih Seferagic bersekolah di Sekolah Hifzh, sekolah bagi penghafaz Al-Quraan. Bermula pada usia 9 tahun, Fatih mengambil masa 3 tahun bagi menyudahkan hafazan nya. Bermaksud pada usia 12 tahun, beliau sudah bergelar seorang Hafiz. Subhanallah!

Walaupun sudah menghabiskan hafazan, namun beliau masih kekal di sana untuk tempoh lagi 2 tahun. Pada tahun 2010, Fatih Seferagic diterima masuk ke Program Bayyinah Dream, di mana beliau berpeluang mempelajari Bahasa Arab dan seterusnya dilantik menjadi Ketua Pemuda di Masjid Syaikh Yassir Brijas di Dallas, TX. 

Fatih Seferagic, Ikon Belia Islam

Fatih Seferagic, Ikon Belia Islam

Fatih Seferagic datang Malaysia

Populariti Fatih Seferagic mula melonjak di peringkat global apabila video-video bacaan Al-Quraan nya mula tersebar di Youtube. Dengan pakej yang lengkap, muka hensem, suara sedap, dan penghafaz Al-Quraan, maka dengan mudah sekali, Fatih Seferagic mengumpulkan peminat-peminat di seantero pelosok dunia, terutamanya dalam kalangan belia Islam. Fatih Seferagic juga pernah mengadakan lawatan ke Malaysia pada 22 Jun 2013 hingga 7 Julai 2013 yang lalu. Maka dengan segala kelayakan seperti ini, maka layaklah beliau untuk dijadikan ikon oleh belia-belia Islam di seluruh dunia!
cikguhailmi.com

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...