Selasa, 17 November 2015

Menarik - Gaya Pemanduan Ini Dedah Identiti Anda


gaya pemanduan dedah identiti anda.jpg 
Gaya Pemanduan Ini Dedah Identiti Anda

Personaliti seseorang selalunya dapat dilihat dari pelbagai aspek termasuk perbualan, mimik muka, gaya berjalan dan perbuatan. Satu fakta yang menarik yang kami ingin kongsikan kepada anda hari ini adalah gaya pemanduan yang dapat mendedahkan identiti anda.

Tahukah anda dengan gaya pemanduan ini kita dapat melihat identiti seseorang? Walaupun ianya 100% tidak tepat tetapi selalunya gaya pemanduan ini sedikit dapat “mendedahkan” identiti seseorang.

Menurut Tom Vanderbilt, pengarang buku Traffic: Why We Drive The Way We Do and What It Says About Us, berkata, “Memandangkan ramai di antara kita boleh menghabiskan lebih banyak masa di jalan raya daripada kita makan bersama keluarga kita … Ada baiknya kita menelusuri lebih mendalam lagi mengenai pengalaman tersebut.”

Mari kita lihat gaya pemanduan ini dan bagaimana kaitannya dengan personaliti anda.
santai.jpg 1.Santai
Anda mempunyai personaliti yang santai. Anda tidak mengambil hidup terlalu serius, dan anda menghadapi situasi dengan pendekatan yang tenang dan bersahaja. Ia sering kelihatan bahawa anda tidak ambil kisah mengenai dunia. Walaupun pada masa yang sukar anda suka menonjolkan suasana keyakinan dan sikap acuh tak acuh. Setiap hari anda umpama hari cuti. Rakan-rakan dan keluarga akan mencari anda hanya untuk berseronok sepanjang hari!
minimalis.jpg 

2.Minimalis
Anda seorang minimalis. Anda suka kehidupan semudah yang mungkin. Anda tidak suka menyusahkan diri dan anda lebih suka rakan-rakan yang berterus-terang dan tulen. Anda hanya suka berkawan dengan beberapa orang yang rapat dan tidak suka menambah kawan. Apabila memilih pakaian, anda akan memilih warna hitam berbanding warna lain. Walaupun anda menjalani kehidupan  dengan cara yang mudah namun ia tidak bermakna anda seorang yang membosankan. Orang lain mengagumi cara minimalis dan pendekatan hidup anda!
pengembara.jpg 

3.Pengembara
Anda adalah seorang yang suka mengambil risiko. Anda suka hidup hidup terasing, tetapi percaya dalam membuat sebahagian besar setiap masa. Anda suka aktiviti mendebarkan seperti bungee jumping dan terjun udara. Tentang cinta, anda tidak takut untuk meletakkan diri anda di luar sana. Tidak dapat tidak, rakan-rakan anda akan mempunyai rasa agak jinak berbanding anda. Tetapi mentaliti “hidup sepenuhnya” membuatkan anda dikagumi orang yang anda sayangi!

kesempurnaan.jpg 4.Kesempurnaan
Anda seorang yang mementingkan kesempurnaan. Anda telah diajar di sekolah memandu untuk pastikan tangan anda pada kedudukan “10 dan 2”, dan anda suka melakukan sesuatu dengan cara yang betul. Anda sebenarnya seorang yang sangat teliti dan sentiasa mengikut peraturan. Anda yakin melakukan sesuatu dengan betul adalah sesuatu yang sangat bernilai. Personaliti kesempurnaan anda mungkin telah memberikan banyak kejayaan pada diri anda. Di tempat kerja, gaya berfesyen, kasih sayang, dan persahabatan menjadi ikutan yang lain dan mereka juga bercita-cita untuk menjadi seperti anda!

pemimpin.jpg 

5.Pemimpin
Anda adalah seorang pemimpin semula jadi. Anda mempunyai cukup pengetahuan untuk mengambil alih situasi dengan cara yang jelas dan tegas. Orang lain akan mendapatkan panduan dan nasihat daripada anda. Mereka mempercayai anda, sebahagian besarnya kerana anda begitu yakin dengan kebolehan anda. Di tempat kerja, anda sering menerima pujian untuk kemahiran kepimpinan anda. Dalam cinta, anda kena berusaha keras untuk mencari seseorang yang melengkapi “Jenis A” anda, tetapi jika anda lakukannya, ia pastinya menjadi penantian yang sangat berbaloi!

penyokong.jpg 

6.Penyokong
Anda disukai ramai orang. Anda adalah seorang tukang sorak untuk rakan-rakan dan keluarga anda. Anda amat gembira jika orang lain mendapat kebaikan, dan anda tidak takut untuk menjadi vokal dengan sokongan anda. Anda juga adalah seorang pendengar yang hebat, dan ini membuatkan anda menjadi sasaran utama rakan-rakan yang inginkan nasihat. Anda berpuas hati dengan hanya melihat dan membiarkan orang lain mendahului. Anda lebih suka menghabiskan masa anda menikmati kehidupan dengan pandangan yang mesra dan positif!

pengaman.jpg 

7.Pengaman
Anda diibaratkan sebagai “Switzerland” oleh kawan-kawan dan keluarga anda. Anda tidak suka terjebak untuk berhujah dan konflik yang membuat anda menjadi tidak selesa. Jika anda pernah meninggikan suara, orang yang anda sayangi pasti amat terkejut dan faham bahawa anda serius. Anda tidak mempunyai toleransi yang tinggi dalam pertelingkahan antara orang lain, jadi anda akan sering menjadi pengaman dan kemahiran menyelesaikan masalah anda mampu mengatasinya dengan pantas dan berjaya!

gementar.jpg 

8.Gementar
Anda sering merasa was-was dan bimbang. Anda suka menyemak kerja berulang kali untuk memastikan segalanya selamat. Anda akan menjauhkan diri daripada aktiviti berisiko tinggi dan lebih suka untuk melakukan perkara yang menyeronokkan. Rakan-rakan dan penjagaan keluarga sentiasa bersedia untuk membantu anda keluar dari belenggu tersebut sedikit demi sedikit. Walaupun anda mungkin tidak meletakkan diri anda di luar sana, hanya orang yang mengenali anda tahu kehebatan anda!

badut atau pelawak.jpg 

9.Pelawak @ badut
Anda berfikir dengan cara yang berbeza daripada rakan-rakan dan keluarga anda kerana sentiasa membuat lawak dalam setiap keadaan. Anda seorang yang kelakar dan anda lebih suka untuk menjalani kehidupan dengan cara yang pelik dan bodoh. Minda kreatif anda menjadikan anda berjiwa seni. Anda mampu berlawak secara spontan dan ia membuat anda disenangi. Orang lain tidak mahu mencabar anda dalam pertempuran kecerdasan kerana mereka pasti akan kalah!
jentolak.jpg 

10.Jentolak
Jaga-jaga – “Si Jentolak” akan tiba! Anda adalah orang yang sangat sibuk, tiada masa untuk orang yang menghalang laluan anda. Daripada membuang masa pada penyelesaian masalah, anda lebih suka untuk meredah segala rintangan. Orang lain mengagumi kesungguhan anda, dan mereka boleh bergantung kepada anda untuk mendapatkan apa yang dihajatkan. Anda seorang yang berorientasikan matlamat dan tindakan, kedua-duanya akan membawa anda jauh dalam kehidupan!

Anda kategori mana? Kongsikan di ruangan komen di bawah.
ammar blog

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...