Selasa, 21 Februari 2012

Jom Try Buat Puding Roti Simple..

ASSALAMUALAIKUM

 

Semalam saya try buat puding roti yg simple ni...Kebetulan mmg ada roti keping Gardenia yg dah nk hampir expired..Jadi tak rugi pun..boleh buat puding roti...Resepi ni saya tengok kat blog CIK PUAN HADY..Memang simple sangat cara buatnya dan hasil mmg superb..Tak caya try la buat..Tak payah nak makan dgn sos..Makan gitu jer dah sedap...

Ni puding roti yg belum masak..baru nak masukkan dalam oven..

Tengok tu duk dalam oven bukan main lagi dia naik...macam kek pulak..masa ni saya dah tak sabar giler nak keluarkan...

BUDAK 8 TAHUN HARTAWAN INTERNET

Salam,

Amboi hebatnya budak ni...umur baru 8 tahun ja tapi dah jadi hartawan........

Kenali - Tanaman Anti Nyamuk

Selama ini tumbuhan anti nyamuk yang populer baru lavender. Sebenarnya ada lagi tanaman lain yang bisa menangkal kehadiran nyamuk. Apalagi musim penghujan mulai tiba, saatnya kita waspada dari wabah penyakit demam berdarah, cikungunya, dan penyakit lain yang disebabkan nyamuk.

Bagi kamu yang belum tahu, ini dia 7 tanaman yang bisa digunakan sebagai pengusir nyamuk.Antaranya ialah :

Fakta Hari Ini - Senaman Satu Jam Sehari Tingkat Daya Ingatan

senaman kesihatan
Melakukan senaman satu jam sehari mampu meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran di kalangan bukan saja kanak-kanak tetapi juga orang dewasa, kata sekumpulan saintis.

Penyelidik berkenaan mendapati bahawa berjalan atau berbasikal setiap hari selama enam bulan hingga setahun boleh membantu meningkatkan ingatan dan kemahiran penyelesaian masalah di kalangan orang dewasa sebanyak 15 hingga 20 peratus.


Lelaki Tanam Kamera Pada Kepala

Lelaki Tanam Kamera Di Kepala
Lelaki Iraq bernama Wafaa Bilal yang juga profesor fotografi di New York University’s Tisch School of Arts, ini ingin merakam kehidupannya dari dua sisi sekaligus dan munculah idea tak masuk akal, menempatkan dan melekatkan kamera pada tengkorak kepala??

Sesumpah Yang Paling Kecil Di Dunia



Spesies Brookesia Micra sebesar 29 milimeter telah di temui di Pulau Nosy Hara,pantai utara Madagascar oleh kumpulan penyelidik dari Jerman dan Ammerika Syarikat .Saintis Frank Glaw menyatakan haiwan reptilia itu lebih mudah untuk di temui pada waktu malam kerana apabila senja ia akan keluar dan memanjat tumbuhan kecil untuk tidur.

Awas! Air Mineral Holy Water?


Sebelum terkena lebih baik kita berhati-hati. Disini disenaraikan nama-nama air mineral tersebut:

Persamaan Tudung Sanggul Dan Bonggol Unta

Persamaan Bonggol Unta Dan Tudung Sanggul
“Akan muncul dalam kalangan umatku di akhir zaman, kaum lelaki yang menunggang sambil duduk di atas pelana, lalu mereka turun di depan pintu-pintu masjid, Wanita-wanita mereka (isteri atau anak perempuan), berpakaian tetapi seperti bertelanjang (berpakaian nipis dan ketat). Di atas kepala mereka pula (wanita), terdapat bonggolan (sanggul atau tocang) seperti bonggol unta yang lemah gemalai. Oleh itu, laknatlah mereka semua. Sesungguhnya mereka adalah wanita-wanita yang terlaknat.”

Kanak-kanak Istimewa Ini Tabah Melakukan Kerja Guna Kaki.

Kanak-kanak comel ini bernama Ali Srour. Sangat aktif dan mempunyai mental yang sihat seperti kanak-kanak normal yang lain. Walaubagaimanapun anak kelahiran Jordan ini dilahirkan tanpa tangan. Kini dia perlu belajar menggunakan kaki untuk semua pekerjaan seperti makan dan bermain komputer. Doktor menyifatkan kecacatan ini adalah berpunca dari faktor genetik dan keturunan. Tabah sungguh hati kanak-kanak ini, lehatlah senyumannya tidak ada sedikit pun mimik sesalan

4 Tanda Hidup Tak Berkat

Salam, banyak sebenarnya tanda-tanda jika kehidupan kita ini tidak mendatangkan keberkatan namun sebahagian tanda-tanda dibawah ini juga jelas membayangkan kehidupan kita ini tidak mendatangkan keberkatanNYA Na’uzubillah

Bukan Malaikat Yang Lalu



Sedang syok dengar pidato bersemangat, tiba-tiba keadaan menjadi sunyi sepi. Tiada satu bunyi pun. Nak kata malaikat lalu, bukan. Semua hadirin terpana pada mata pemidato. Al quran yang dipegangnya dibelek-belek.

Ingatlah Ibu Bapa







» Bila mak kata dia teringat, kita jawab kita sibuk sangat.

» Bila ayah kata dia rindu, kita jawab nantilah hujung minggu.
» Bila mak minta kita pulang, kita jawab kita belum lapang.
» Bila ayah minta kita singgah, kita jawab kerja kita belum selesai.
» Bila hati kita terguris, kita kata “Mak memang tak pernah faham”.
» Bila hati kita terhiris, kita kata “Ayah memang tak ambil kisah”.

Tetapi

» Bila hati mak kita terguris, mak kata “Tak apa, dia masih muda”.
» Bila hati ayah kita terhiris, ayah kata “Tak apa, belum sampai akalnya”.
» Bila kita menagis tanda lapar, mak berlari bagai hilang kaki.
» Bila kita merintih tanda derita, ayah bersengkang mata bagaikan tiada lena.
» Bila kita sedih kerana gagal, mak setia membekalkan cekal.
» Bila kita pilu kerana kecewa, ayah teguh berkata dia tetap bangga.

Jadi, ingatlah pengorbanan ibu bapa kita, cintailah mereka lebih dari kita sendiri, kerana tanpa mereka, siapalah kita


loveislam

Isnin, 20 Februari 2012

[VIDEO] Budak Umur 5 Tahun Sudah Menjadi Imam!



Usianya masih sekitar lima tahun. Namun, kemampuannya dalam menghafal dan menguasai Al-Quran tak perlu diragui. Umat Islam di sekitarnya menjadikannya imam solat, kerana ilmu yang dikuasainya. Lihat video ini di bawah.


Bayi Pertama Didunia Yang Dilahirkan Dengan Jantung Diluar Tubuhnya

Apabila Ryan Marquiss dilahirkan dengan jantung di luar tubuhnya, doktor-doktor tidak mengharapkan dia untuk terus hidup. Ia adalah satu keadaan yang sangat jarang berlaku dan biasanya bayi yang lahir mati atau mati dalam tempoh tiga hari.

Perkembangan jantungnya juga tidak maju dan dia hanya mempunyai setengah jantung - gabungan kecacatan yang sangat jarang berlaku dan Ryan adalah satu-satunya seumpamanya di dunia.
Doktor menasihati ibu bapanya untuk menamatkan kehamilan apabila ibunya hamil 12 minggu, tetapi mereka menolak. Dan ia adalah satu risiko yang berbaloi apabila Ryan hidup dan menyambut ulang tahun ketiga.

Berita Gembira SBPA Rabu Ini?


Keputusan sama ada tuntutan penambahbaikan sistem Saraan Baharu Perkhidmatan Awam (SBPA) akan memberi khabar gembira kepada seluruh penjawat awam atau sebaliknya dijangka diketahui Rabu ini.

Timbalan Presiden Kongres Kesatuan Pekerja-Pekerja Di Dalam Perkhidmatan Awam (CUEPACS), Azih Muda berkata, pada hari tersebut, pihaknya akan membentangkan hasil bengkel Jawatankuasa Bertindak SBPA kongres itu kepada Jawatankuasa Penambahbaikan SBPA yang ditubuhkan kerajaan.

Al-Quran Dibuang Dalam Guni


Inilah sebahagian naskhah al-Quran yang dibuang di Kawasan Perindustrian Ringan Jerantut, Pahang semalam.

JERANTUT – Tidak bertanggungjawab dan tidak sensitif. Itu yang berlaku apabila penduduk di sekitar Kawasan Perindustrian Ringan Jerantut di sini dikejutkan dengan penemuan naskhah al-Quran, muqaddam dan kitab agama dibuang bersama dengan sampah.

10 Negara Paling Berpendidikan Di Seluruh Dunia

Berikut adalah senarai 10 negara yang diiktiraf mempunyai rakyat paling berpendidikan di seluruh dunia. Laporan oleh OECD

1. Kanada

50% atau separuh warga Kanada berkelulusan universiti. Satu rekod yang sangat tinggi..berbanding Malaysia yang hanya 15% berkelulusan universiti. Bahasa pengantar utama pendidikan di Kanada adalah Bahasa Inggeris dan Perancis…..(wilayah Quebec dan New Brunswick menggunakan bahasa Perancis sebagai bahasa ilmu dari peringkat tadika hingga universiti)

Kebesaran ALLAH -Sawi Aneh Berwarna Putih Bersih Ditemui

 
Keunikan sebatang sawi berwarna putih bersih di celahan sawi hijau menimbulkan persoalan kepada warga Sekolah Kebangsaan (SK) Padang Se­bang yang memiliki beberapa kawasan tanaman sayur dan buah.

Kewujudan sawi putih yang ketara warnanya itu disedari guru besar sekolah berkenaan, Mohamad Abd Hamid, kira-kira seminggu lalu namun mengandaikan sawi itu akan kembali kepada warna asal apabila besar dan sedia dipetik.

Gambar-Gambar Haiwan Yang Sungguh Romantik

Allah SWT menjadikan haiwan-haiwan di atas ada perasaan kasih sayang wp tidak mempunyai akal fikiran untuk berfikir spt manusia....semua tu adalah kurniaan Allah SWT kepada seluruh mahkluk di muka bumi ini...

tapi kadang2 situasi ini sudah terbalik..apa yang haiwan tak buat adakalanya manusia buat.. segarang mana sekalipun seekor harimau, harimau tidak akan "memakan" dan memusnahkan anak-anaknya sendiri...

Tips Perkahwinan Dari Ustaz Azhar Idrus

 
TIPS PERKAHWINAN DARI USTAZ AZHAR IDRUS

1. KETIKA MENCARI CALON

Janganlah mencari isteri, tapi carilah ibu bagi anak-anak kita. Janganlah mencari suami, tapi carilah ayah bagi anak-anak kita.

Mana Lebih Senang, Minta Maaf Atau Memaafkan?

Manusia memiliki kesalahan dalam menjalani kehidupan kerana kita bukannya maksum.Oleh kerana ketidak sempurnaan inilah kita membuat kesalahan dan seharusnya meminta maaf atau dalam keadaan “memaafkan” jika orang lain yang bersalah.

Kita sering di dalam keadaan meminta maaf dan kadang-kadang kita merasa seseorang bersalah kepada kita, maka kita di posisi “memaafkan”. Cuba anda kira berapa sering anda di dalam posisi memaafkan? Dalam sehari, seminggu atau sebulan? Pasti sangat banyak dan itu menandakan ketidaksempurnaan manusia sebagai peribadi yg diciptakan bukan menciptakan.

"Duit Rm100 Yang Macam Ni Pun Kau Nak?! (Kisah Taubat)


Suatu hari seorang penceramah terkenal membuka seminarnya dengan cara yang unik.
Sambil memegang wang RM100, dia bertanya kepada hadirin,

“Siapa yang nak duit ini?”.

Kelihatan ramai penonton angkat tangan menunjukkan ramai yang minat.

Ahad, 19 Februari 2012

Agama kita dihina, Rasul kita dihina.Lihat!


Ampunkan kami hamba2MU Ya Allah....
Sebarkan kepada umat islam

akak disebalik pintu

Bazar Sinar Sejahtera akan ceriakan Bandaraya Alor Setar di waktu malam

ALOR SETAR, 19 Februari 2012 – Pekan Rabu yang dulunya suram pada waktu malam, tidak lama lagi akan menjadi tempat tumpuan pelancong dan orang ramai untuk membeli belah apabila kerajaan negeri mengadakan Bazar Sinar Sejahtera pada setiap hujung minggu.

Exco Penerangan dan Pembangunan Usahawan, YB Ustaz Abd Ghani Ahmad berkata, tujuan diadakan bazar tersebut adalah untuk menjadikan Bandaraya Alor Setar sebagai bandar bercahaya dan sebagai pusat tumpuan pelancong kerana terdapat banyak hotel di sekitar kawasan tersebut.

Wajah Hensem Ustaz Azhar Idrus Masa Muda.

Mai kita tengok adakah uztaz kita hemsem masa muda atau la  ni.

Entry copy dari FB lagi.. Jangan marah arrrrr.. Hehe..

Aksi Lucu Memerang Berdoa Supaya Dapat Ikan

Aksi Lucu Memerang Berdoa Supaya Dapat Ikan 
 Cuba perhatikan aksi memerang ini. Dia tampak seperti sedang berdoa dengan kepala yang mendongak ke atas. Sungguh menghiburkan.

Gambar ini diambil oleh jurugambar Marac Andrev Kolodzinski yang menghabiskan masa selama dua jam di Zoo Whipsnade, Dunstable, Bedfordshire, England. Semua demi merakam saat yang menarik itu.

10 rekaan helmet yang best!!

kalau saya ada superbike, mesti saya buat atau cari rekaan helmet macam ni… fuuhh… memang menarik,tertarik diorang memang bom bom kebabom…
spiderman head
kalau ada helmet spiderman camni, mau ramai yang eksiden, sebab dok belek helmet ni

ABCDEFGJIK..

Seorang wanita duduk di bangku sebuah taman sekejap melepas penat setelah hampir seharian shoping. Tidak jauh darinya ada couple sedang berbual.

Awek tu bertanya kepada kekasihnya, “Sayang, apa maksud ABCDEFG? you pada I”

Lalu, pakwe dia pun menjawab, “A Boy Can Do Everything For Girl.”

Kisah Benar - Pramugari Ditiduri Hantu Raya


                                                TINGKAP di bilik utama dipercayai menjadi laluan masuk hantu raya ke dalam rumah Keena.


CUACA pada malam itu agak dingin. Semua penghuni rumah teres dua tingkat di Nilai, Negeri Sembilan itu sudah tidur semasa Keena pulang daripada kerja.

Pada masa itu jarum jam menunjukkan pukul 11 malam. Pramugari itu terus ke bilik air untuk membersihkan tubuh setelah 13 jam mengharung penerbangan dari London ke Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) di Sepang.

Rileks Minda Sat - Cerita Budak Darjah Tiga 1

Hari nie kat sekolah titew, titew belajar subjek matematik. Subjek tu titew paling tak sukew sebabkan cikgu yang ajar tu asyik tak puas ati jew dengan jawapan titew. 

Majlis Pernikahan Imam Muda Hassan

Semalam, Imam Muda Hassan telah pun selamat bergelar suami kepada Fardatul Ulfah. Abang Nara dapat rasakan suasana yang meriah sepanjang majlis pernikahan IM Hassan apabila menonton video di bawah. Simple but so sweet gitu


Petua Untuk Mengelak Tabiat Mengumpat

 Satu tabiat yang langsung tidak baik tetapi paling banyak dilakukan oleh manusia atas muka bumi ini ialah suka mengata orang atau lebih mudah dipanggil mengumpat.

Selalunya orang akan bercakap begini:
"Aku bukan nak mengata ... tetapi sekadar berpesan pada korang supaya tak terkena sekali dengan dia.."
"Aku bukan mengata, tetapi ini cerita benar.."
"Aku rasa bersalah nak cakap pasal hal ini, tetapi aku dah tak boleh tahan..."

Petua Untuk Rajin Bersolat

 Jika anda ingin jadi orang yang rajin mengerjakan Solat, amalkanlah doa ini.
 
Bacalah selalu Surah Ibrahim: Ayat 40

Maksudnya: "Wahai Tuhanku! Jadikanlah daku orang yang mendirikan sembahyang dan demikianlah juga zuriat keturunanku. Wahai Tuhan kami, perkenankanlah doa permohonanku."

Sabtu, 18 Februari 2012

Doktor Lelaki Sentuh & Lihat Kemaluan Wanita - Ustaz A...

Adjust Meter Elektrik Rumah Supaya Murah - Ustaz Azhar Idrus

Pelajar Ting 5 SMK Nasiruddin Shah Boleh Bertutur Pelbagai Bahasa Sakit Kepala Serius

BESUT - Pelajar yang mampu bertutur dalam pelbagai bahasa selepas terbabit dalam kemalangan jalan raya bulan lalu, dikejarkan ke Hospital Daerah Besut semalam setelah mengalami sakit kepala yang serius.

Petua Halau Cicak

Sebagai seorang suri rumah kita pasti bosan kalau ari2 dok ngadap nk bersihkan taik cicak...hari ni bersih tgk esok ada plk...merata rata....eeiii...tension btul...x tau camne nk halau cicak2 yg bermastautin dlm umah...belek2 fb smlm aku jumpe petua nk halau cicak dri fb pak ngah-farid ismeth emir...jd aku nk kongsi la dgn kwn2 semua...

10 Fakta Menarik Tentang Kelahiran

ASSALAMUALAIKUM

 

Inilah fakta ye bukan auta apa yg menarik tentang kelahiran ..walaupun kita terpaksa menanggung kesakitan yg amat semasa proses melahirkan tetapi disebaliknya tersirat fakta2 yg ramai tidak tahu...inilah pengorbanan seorang wanita...

Kerajaan Memberi Jaminan 15,000 Guru Lepasan Ijazah Naik Gred DG41

Guru lepasan ijazah nikmati manfaat semakan semula SBPA

 
KUALA LUMPUR: Kerajaan semalam memberi jaminan 15,000 guru lepasan ijazah yang belum menerima kenaikan gred akan menikmatinya sebaik semakan semula skim Saraan Baru Perkhidmatan Awam (SBPA) diselesaikan April ini.

7 Sebab Suami Benci Isteri..(menurut Dato' Dr. Haji Mohd Fadzilah)

 Salam,
Ada sapa2 yang berminat nak tau sebab2 yang suami kita ni benci sangat kat kita ni.....Ha...Ada  kat bawah ni.....Sapa yang berminat tu.....baca lah......

Pengakuan Eksklusif Pemuda Tukar Jantina

Setiap kali menjelang senja, seperti mana ‘kupu-kupu malam’ lain, Rita akan mula menyiapkan dirinya seanggun mungkin.

Rambut yang berserabai akan mula diluruskan
.
Dengan menggunakan jarinya yang lentik, Rita memulakan ‘rutinnya’ dengan memantis atau melukis kening.
Sesuai dengan bentuk mukanya yang panjang, dia akan memantis keningnya selurus mungkin menghala ke bahagian atas telinga.

10 Jenis Kawan Dalam Kehidupan Kita..!!

1. Kawan Chipsmore 
kawan macam ni sekejap ada, sekejap tak ada. Hairan juga dia pergi mana. Kena tangkap dengan bunian ke?

Lada paling pedas didunia

 Satu kajian saintifik yang dijalankan oleh Institut Chile Pepper di New Mexico State University (NMSU) mendapati, Trinidad Moruga Scorpion merupakan lada paling pedas di dunia ini.

Burung Pipit Mampu Terbang 29,000km

Satu kajian saintis mendapati, sejenis burung kecil yang beratnya bersamaan dua sudu teh mempunyai kemampuan untuk terbang sejauh kira-kira 29,000 kilometer, berulang alik dari benua Artik ke benua Afrika untuk mencari makanan sepanjang musim sejuk.

Kajian yang disiarkan jurnal sains Biology Letters hari ini mendapati, burung pipit jenis Oenanthe oenanthe itu hanya mempunyai berat kira-kira 25 gram, tetapi mempunyai daya tahan yang cukup kuat untuk terbang jauh.

Jumaat, 17 Februari 2012

Buah Pelik Dari Seluruh Dunia

buah kuning 300x226 5 Buah Unik di Dunia
Buah kuning ini diberi nama buah tangan Buddha kerana buahnya terbahagi ke dalam seperti jari tangan manusia. Buah ini ditemui di Asia. Buah Tangan Buddha ini memiliki kulit tebal dan hanya mempunyai sedikit isi. Buah ini digunakan di Jepun dan China sebagai aromaterapi di bilik tidur kerana buah ini memiliki bau seperti bau buah yang kuat. Dalam masakan Barat, buah ini sangat berharga.

Khasiat Merunggai

  • 1

Daun merunggai boleh mengubati payudara bengkak, terutama di kalangan ibu yang baru bersalin. Sapu daun yang ditumbuk lumat pada bahagian yang bengkak. Bagi memulihkan badan ibu, akarnya ditumbuk dan disapu pada perut ibu yang baru bersalin sebagai bebat. Makanan daripada daun merunggai dan buah merunggai boleh bertindak sebagai pelawas sembelit. Daun dan akar juga boleh digunakan untuk mengubati penyakit sifilis dan busung darah. Manakala daunnya dimakan untuk mengubati penyakit gonorea. Dalam perubatan India, akar merunggai digunakan sebagai ubat sapu pada bengkak atau bisul yang dalam. Daunnya pula dijadikan penawar gigitan anjing, muntah-muntah dan mengurangkan aliran susu ibu.

Jemaah Solat Jumaat di London

‘Mekah’ di tengah-tengah London. Begitulah tajuk akhbar harian terkemuka British Daily Mail pada hujung minggu lalu. Laporan tersebut menulis mengenai orang Islam British yang melaksanakan solat Jumaat di sebuah jalan di London. Mereka terpaksa solat di atas jalan kerana ruangan masjid sudah penuh sehingga tidak dapat menampung jemaah yang ramai.
Mekah @ isuhangat
Dalam artikel bertajuk “The Mecca of the city: In a London street, the faithful find a way to pray as their mosque overflows”, harian itu melaporkan ramai yang merasa terkejut ketika datang ke daerah itu pada Jumaat lalu. Mereka melihat ramai orang berdoa bersama di luar.

9 Jenis Terapi Warisan Kedoktoran Islam

Inilah 9 Terapi Warisan Kedokteran Islam

Aromaterapi
Aromaterapi merupakan salah satu jenis perubatan alternatif yang menggunakan bahan cecair tanaman yang mudah menguap, dikenali sebagai minyak esensial, dan sebatian aromatik lain dari tumbuhan yang bertujuan untuk mempengaruhi suasana hati atau kesihatan seseorang.

Anak Pengarah Filem Oscar Peluk Islam di Iran

 
  Penerbit filem Amerika Syarikat, Sean Stone (gambar), anak kepada pengarah terkenal Oliver Stone, yang pernah memenangi Oscar telah memeluk Islam pada Selasa lalu di Iran, di mana beliau sedang membuat satu dokumentari, lapor AFP.

Wanita Mulia

Assalamualaikum wbt..
Ketika Allah menciptakan wanita,

Malaikat datang dan bertanya, "Mengapa begitu lama, Tuhan?"


Tuhan menjawab, "Sudahkah kamu lihat semua detik yang AKU ciptakan untuknya?"

Rahsia Dan Hikmah 5 Jari

Pelbagai hikmah dan tafsiran yang boleh diandaikan di sebalik jari anda yang lima. Cuba perhatikan perlahan-lahan jari anda. Luruskan ia ke hadapan dalam keadaan terbuka. Renung dalam-dalam. Kewajipan solat lima waktu janganlah sesekali anda abaikan.

Akhirnya .... Datuk Malek Noor Akan Nikah Dengan Doktor Pakar

Datuk Abdul Malek Noor
PETALING JAYA: Bekas juara bina badan Asia, Datuk Malek Noor akan menamatkan zaman bujangnya dengan seorang doktor pakar.
Malek berkata, majlis pernikahannya dengan ibu kepada lima orang anak itu akan diadakan secara sederhana di rumah keluarga perempuan di Kota Baharu, Kelantan pada 12 Mac depan.

Rahsia Orang Cina Kaya Raya

Kita sebagai orang melayu kena jadikan 5 Rahsia Orang Cina kaya raya ini sebagai strategi untuk kita maju dalam bidang perniagaan. Mesti ada yang tanya, "Kenapa la orang bangsa Cina ni kaya raya di Malaysia ?!!" Sampaikan mereka tak sekolah pun sampai peringkat Ph.D pun tetap duit poket penuh dengan wang.

buku rahsia kaya

Sujud Sahwi

Sahwi bermaksud lupa sesuatu. Pengertian dari segi syarak adalah terlupa sesuatu di dalam solat. Sujud sahwi adalah sujud yang dilakukan sebanyak dua kali setelah selesai bacaan Tahiyat akhir dan sebelum salam; ia dikerjakan untuk menutup kecacatan dalam pelaksanaan solat kerana terlupa, dan hukumnya adalah sunat.

Khamis, 16 Februari 2012

Penggunaan Dakwat Kekal Untuk Pilihanraya Telah Diwartakan

Penggunaan dakwat kekal pada pilihan raya umum akan datang (PRU-13), berkuat kuasa semalam setelah diwartakan pada 13 Feb lalu, kata Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) Tan Sri Abdul Aziz Yusof.

SPR kini membuat perancangan untuk menggunakan dakwat kekal itu pada pilihan raya umum ke-13 (PRU 13), bagaimanapun masih belum membuat pesanan untuk membelinya kerana dakwat ini hanya boleh digunakan dalam tempoh tiga bulan sahaja.

Sebanyak 188 Kes AGE Di Kesan Di Perak Pada Khamis

Sebanyak 188 kes jangkitan Akut Gastroenteritis (AGE) di kesan di dua daerah di Perak, sekaligus menjadikan jumlah keseluruhannya meningkat kepada 3,444.

Pengerusi Jawatankuasa Kesihatan, Kerajaan Tempatan, Hal Ehwal Pengguna, Alam Sekitar, Pengangkutan Awam dan Hal Ehwal Bukan Islam Negeri Datuk Dr Mah Hang Soon berkata daripada jumlah itu sebanyak 114 kes baru dikesan di Hilir Perak dan 74 kes di Batang Padang.

Maahad Tahfiz Sains: Lagi Kedah di bidang pendidikan

PULAU TUBA – Selepas Kolej Universiti Insaniah dinaiktarafkan, kerajaan negeri mengembangkan pembangunan pendidikan dengan membina satu lagi pusat pendidikan, iaitu Maahad Tahfiz Sains Darul Aman, di sini.


Kerajaan Negeri Bina Hotel 3 Bintang Di Langkawi

Kerajaan Negeri Tak Kenakan Rebat.flv

Makna Di Sebalik Kata-Kata Perempuan


Apakah rahsia di sebalik kata-kata wanita ? Setiap kata-kata wanita mesti ada makna di sebaliknya.. Jom kita fikirkan bersama..Makna tersembunyi di sebalik kata-kata perempuan :

Anda Berkenan .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...