Jumaat, 18 Mei 2012

Frekuansi Al-Quran Dapat Mengubati Berbagai Penyakit Berbahaya Dan Ketagihan

Tahukah anda mendengarkan pembacaan Al-Quran sebanyak satu saat setiap pagi , petang, malam, ketika hendak tidur, ketika bangun dan sebelum tidur , membantu menyembuhkan pelbagai penyakit rohani dan jasmani.

Apa yang anda perlukan untuk mendengarkan Al-Quran adalah dengan memiliki media seperti Laptop, tape recorder, sebuah iPod atau mp3 dengan headphone, TV, radio atau lain-lain peralatan.


Bunyi bacaan Al-Quran memiliki gelombang suara yang memiliki frekuensi tertentu dan panjang gelombang tertentu. Gelombang ini menyebarkan medan gelombang yang mempengaruhi otak secara positif dan mengembalikan keseimbangannya. Ini menyebabkan kekebalan tubuh yang kuat untuk melawan penyakit atau bahkan penyakit seperti kanser.


 
 
 
 
 

Kanser adalah suatu kelainan pada pembinaan semula sel, sehingga memperdengarkan Al-Quran adalah bererti memprogram semula komputer yang penuh dengan virus yang “diformat berulang kali ” dan di-install dengan program-program baru agar dapat bekerja dengan efektif. Inilah program buatan yang mampu manusia lakukan untuk komputer. Bagaimana dengan program yang dilaksanakan dalam kata-kata Allah, Pencipta Semua manusia?

Kesan yang menakjubkan dapat dihasilkan dari mendengarkan bacaan Al-Quran.

Terus-menerus mendengarkan bacaan Al-Quran memberi anda faedah yang nyata seperti berikut:

1– meningkatkan sistem pertahanan tubuh

2– meningkatkan daya kreativiti.

3– meningkatkan kemampuan konsentrasi atau penempuan dalam sesuatu bidang.

4– menyembuhkan penyakit kronik dan tidak mampu disembuhkan.

5– mengubah perilaku atau akhlak dan memungkinkan orang untukberkomunikasi dengan lebih baik dan mendapatkan kepercayaan dari semuapihak.

6– menciptakan kedamaian dan menyembuhkan ketegangan saraf.

7– menyembuhkan kegelisahan dan merawat rasa irihati

8– meningkatkan kemampuan dan dapat membuat keputusan dengan tepat.

9– mengurangi rasa takut dan ragu-ragu.

10– meningkatkan dan memperkuat kepribadian seseorang.

11– menyembuhkan penyakit normal seperti alergi, sakit kepala, flu, dll

12– meningkatkan kemampuan berpidato.

13– melindungi diri dari penyakit seperti kanser dan sebagainya

14– Mengubah beberapa tabiat buruk seperti makan yang berlebihan danmerokok.

Hal-hal yang di atas adalah hasil kajian terapi oleh suara dan frekuensi suara , tetapi diubah dengan kaedah mendengar ayat-ayat quran , yang dilakukan ke atas segelintir orang yang menghidapi pelbagai penyakit dan juga termasuk seorang perokok tegar , yang tidak pernah membayangkan untuk berhenti merokok, tetapi setelah terus-menerus mendengarkan Al-Quran , akhirnya dia berhenti merokok tanpa usaha. Kesan nya benar-benar menakjubkan. Ini adalah hasil daripada mendengarkan bacaan Al-Quranterus menerus .

Sebagai kesimpulannya, usaha-usaha yang kadang-kadang memerlukan waktu yang lama dan memerlukan perbelanjaan yang tinggi , dengan berkat Al-Quran , segalanya dapat diselesaikan dalam masa beberapa minit sahaja! Alhamdulillah.

Bukankah Al-Quran itu Kalamullah.

 farishishak.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...