Hari ni saya dan suami terasa hendak
makan ikan goreng celup tepung. Suami dan Amir sama-sama menolong saya
memasak di dapur. Alangkah seronoknya ketika waktu cuti ini kerana dapat
melakukan aktiviti bersama. Di sini saya ingin kongsikan resepi ikan
goreng celup tepung untuk anda cuba.
* Resepi ini boleh juga digunapakai untuk udang dan sotong.
* Resepi ini boleh juga digunapakai untuk udang dan sotong.
Bahan-bahan :
6 ekor ikan kembung segar
1 sudu teh serbuk kunyit
1 cawan tepung gandum
1/2 cawan tepung beras
1 biji telur
1/2 cawan air
Garam secukup rasa
Minyak untuk menggoreng
Cara memasak :
1. Masukkan tepung gandum, tepung
beras, serbuk kunyit, telur, garam dan air. Kacau rata. (Jika terlalu
pekat tambahkan sedikit air)
2. Celupkan ikan dan goreng sehingga garing.
3. Sedia dihidangkan.* Sedap dimakan waktu ikan goreng masih panas.
http://www.ciklaili.com/
Tiada ulasan:
Catat Ulasan