Ahad, 20 Julai 2014

Resepi Ikan Goreng Celup Tepung

Hari ni saya dan suami terasa hendak makan ikan goreng celup tepung. Suami dan Amir sama-sama menolong saya memasak di dapur. Alangkah seronoknya ketika waktu cuti ini kerana dapat melakukan aktiviti bersama. Di sini saya ingin kongsikan resepi ikan goreng celup tepung untuk anda cuba.

* Resepi ini boleh juga digunapakai untuk udang dan sotong.

 
 
 


Bahan-bahan :
6 ekor ikan kembung segar
1 sudu teh serbuk kunyit
1 cawan tepung gandum
1/2 cawan tepung beras
1 biji telur
1/2 cawan air
Garam secukup rasa
Minyak untuk menggoreng

Cara memasak :
1. Masukkan tepung gandum, tepung beras, serbuk kunyit, telur, garam dan air. Kacau rata. (Jika terlalu pekat tambahkan sedikit air)
2. Celupkan ikan dan goreng sehingga garing.
3. Sedia dihidangkan.

* Sedap dimakan waktu ikan goreng masih panas. 
 http://www.ciklaili.com/

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...