Khamis, 26 Mac 2015

Resepi Pembuka Selera - Kerabu Betik Suhun

Kerabu Betik Suhun

Kerabu Betik Suhun

BAHAN-BAHAN:
½ biji betik muda – dihiris halus
2 ulas bawang merah – dihiris halus
3 biji cili merah – dihiris halus
3 biji cili hijau – dihiris halus
5 biji cili padi – dihiris halus
100 gm daun ketumbar – dihiris haluskan
100 gm suhun – direndam hingga lembut
2 biji limau nipis
½ inci belacan
Garam dan gula secukupnya



CARA MENYEDIAKAN:

1.  Campurkan semua bahan-bahan yang telah dihiris halus ke dalam satu bekas.
2.  Masukkan garam dan gula secukup rasa, air perahan limau nipis dan belacan. Gaul sehingga sebati.
3.  Hidangkan bersama suhun.
Saji

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...