Isnin, 28 Mei 2012

Misteri lembaga wanita dalam kereta Sinar


misteri lembaga
                                             Kelihatan imej lembaga berkenaan yang tertera di cermin belakang kereta.
KULIM - “Cepat, baca surah Yasin!, ada benda sebelah aku ni,” jerit seorang rakan yang berada dalam kereta Perodua Kancil Sinar Harian cemas apabila merasakan ada lembaga wanita duduk di sebelahnya di bahagian tempat duduk kerusi belakang.

Kejadian itu berlaku Khamis lalu apabila wartawan Sinar Harian bersama seorang anggota polis berpangkat koperal dan seorang rakan melalui jalan Bukit Lengkok kira-kira jam 4 pagi, Khamis lalu.




10 Pesanan Berguna Untuk Kehidupan

1. Senyum itu tanda kemesraan, diberi kepada manusia dianggap sedekah. Ketawa itu lambang kelalaian. Selalu dilakukan hati akan mati. Dibuat di hadapan manusia menghilangkan maruah diri.

2. Setiap kesalahan yang dilakukan jadikanlah pengajaran, insaflah ini tanda kelemahan diri, kesalilah keterlanjuran itu dan berazamlah tidak mengulanginya lagi.



Matahari tegak di atas Kaabah petang ini, peluang semak arah kiblat yang betul

KUALA LUMPUR: Umat Islam di negara ini berpeluang menyemak arah kiblat yang betul pada jam 5.16 petang hari ini (waktu Malaysia) berikutan fenomena Istiwa' Matahari di atas Ka'abah, iaitu matahari akan berada tegak di atas Kaabah, di Masjidil Haram, Makkah.

Laman Facebook milik Observatori Negara Langkawi (NOL), di bawah Kementerian Sains, Teknologi dan Inovasi, memberikan pautan www.falak-online.net yang menyebut matahari akan berada tepat di atas Kaabah dua kali setahun iaitu pada jam 5.16 petang 28 Mei dan juga jam 5.28 petang 16 Julai.





Gambar Laluan Sukan Kayak Paling Ekstrem - Palouse Falls

Jika anda seorang peminat sukan kayak ekstrem, maka ini adalah tempat yang sangat sesuai untuk anda menguji ketahanan diri. Berkayak di air terjun Palouse Falls yang terletak di timur Washington State, USA, ini pastinya akan memberikan pengalaman menarik. Palouse Falls dengan ketinggian 57 meter ini lebih tinggi daripada air terjun Niagara Falls.




Seni Kreatif Daripada Kain

Guerra de la Paz adalah nama gabungan artis yang berasal dari Cuba dan Miami,iaitu Alain Guerra dan Neraldo de la Paz. Mereka suka menghasilkan karya seni kreatif menggunakan barang-barang yang telah dibuang dalam kehidupan harian. Hasil kerja mereka berdasarkan gabungan disiplin tradisional dan eksperimen dengan dimensi dan penggunaan bahan-bahan yang tidak konvensional. Anda boleh menyemak kerja mereka di laman web Guerra de la Paz .

 



Cara-Cara Membuat Telur Rebus Berbentuk 'LOVE'


Di bawah ni tutorial khas untuk korang buat telur rebus berbentuk hati. Tak susah pun, senang je..antara barang yang perlu; kotak kertas susu segera, getah dan chopstik. Cara-Caranya:
 
 

Fenomena Planet Zuhrah 6 Jun 2012

Pada 6 Jun 2012, planet Zuhrah akan melintasi di hadapan permukaan Matahari jika dilihat dari Bumi. Di Malaysia, ia akan bermula sejak Matahari terbit dan akan berakhir jam 12:50 pm. Kali terakhir fenomena ini ialah pada 8 Jun 2004.

Apakah Itu Transit?
“Transit” merujuk kepada peristiwa di mana objek yang lebih dekat kelihatan lebih kecil berbanding dengan objek yang lebih jauh. Transit berlaku apabila 3 objek berada sejajar atas garisan lurus. Transit melibatkan:
•laluan planet inferior (planet Utarid atau Planet Zuhrah) melintasi cakera Matahari atau
•laluan satelit planet atau bayangnya melintasi permukaan planet





Pengalaman Ditimbus 48 Jam Dalam Kubur

kisah ini petik dari sebuah majalah mengenai pengalaman ngeri gara-gara ingin memiliki ilmu kebal, seorang lelaki nyaris maut apabila ditanam hidup-hidup di dalam liang lahad berhampiran rumahnya. Jom kita baca kisah beliau seterusnya.

Kejadian ini berlaku di Dusun Damarsih, Desa Tanjung Anyar, Kecamatan Mojoanyar, Indonesia disedari oleh jiran-jirannya yang mendengar bunyi suara minta tolong dari sebuah tanah kubur yang baru ditimbus. 



Gambar Hiasan    



Ahad, 27 Mei 2012

5 Misteri Otak Yang Kita Tidak Ketahui


اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ…..
Setelah ribuan tahun dipelajari dari berbagai sudut dan tempat, beberapa fakta misteri otak manusia mulai terungkap. Terdapat beberapa fakta yang sebelum ini mungkin tidak pernah terpikir oleh manusia.
Otak adalah salah satu organ yang paling menakjubkan di dalam tubuh manusia, kerana ia dapat mengendalikan sistem saraf pusat agar boleh bekerja secara normal.



Subhanallah, Kisah Menakjubkan Isteri Solehah Yang Dimadu

Dahulu di Baghdad ada seorang laki-laki penjual kain yang kaya. Tatkala dia sedang berada di kedainya, datanglah seorang gadis muda mencari-cari sesuatu yang hendak dibeli. Ketika sedang bercakap, tiba-tiba gadis itu menyingkap wajahnya di sela-sela perbincangan tersebut sehingga laki-laki terrebut terkesima dan berkata, "Demi Allah, aku terpana dengan apa yang kulihat."
 
 

Rumah Pelik!

Assalamualaikum....

Rumah-rumah ni agak pelik, tapi cantik!

The Spaceship House, a weird house in Chattanooga (TN, USA).
Fuh!umah nih dah macam kapal angkasa hah!Yang pasti nih bukan umah Alien yer...huhu....
 
 
 

Koleksi Gambar Unik-Tepat Pada Masanya!

Assalamualaikum...

YM jumpa gambar-gambar yang sangat menarik tadi.So, YM nak share ngan korang, dengan harapan korang suke jugak..

 
 
 
 

Buah Limau Melindungi Jantung, Menurunkan Berat Badan

 
Meningkatkan metabolisme
Makan buah limau secdara rutin dapat membantu anda menurunkan berat badan. Sebuah studi Nutrisi dan Metabolik oleh Pusat Penelitian di Scripps Clinic di La Jolla, California, mendapati bahawa mereka yang makan setengah biji buah limau sebelum makan selama 12 minggu berhasil menurunkan berat badan hingga 6 kilogram.
 
 

5 Fakta Untuk Anda Percaya


1. Jika anda makan SATAY, jangan pula lupa timunnya, sebabnya memakan satay bersama karbon yang terhasil selepas pembakaran akan mendatangkan kesan karsinogen! Apa bendanya karsinogen tu? (Ianya ialah suatu keadaan yang menyebabkan barah). Timun pula adalah anti-karsinogen.

2. Jangan makan UDANG selepas mengambil PIL VITAMIN C! Yang mana anda akan mati keracunan Arsenik dalam beberapa jam sahaja.



Al-Quran Menambah Kekuatanku - Mesut Ozil pemain Real Madrid

Ada ramai pemain bola sepak Muslim yang bermain di liga utama Eropah. Namun boleh dikira dengan jari mereka yang boleh meraih prestasi hebat di kelab dan memperkuatkan kelab besar. Satu di antara pemain bola sepak Muslim yang beruntung adalah pemain tengah kreatif Real Madrid, Mesut Ozil.
 
 

19 Tips Cinta Suami Isteri


1. Cium tangan suami dan dahi isteri setiap kali sebelum berpisah ke tempat kerja masing-masing.

2. Jika berpisah lebih dari sehari seperti untuk tugasan luar daerah, tambah rutin harian tadi dengan pelukan dan ciuman di bibir.

3. Walau sesibuk mana sekali pun, luangkan masa untuk menelefon pasangan sekurang-kurangnya sekali walau sekadar untuk bertanya apa yang sedang dilakukan.





Bandar Dari Pencungkil Gigi!

Binaan dibawah ialah bandar Minas Tirith yang merupakan bangunan bersejarah yang terletak di Gondor. Ianya lebih menyerupai sebuah istana, apapun binaan pencungkil gigi dibawah mula dibuat pada 7 April 2007 dan siap pada 15 Februari 2010, bermakna ia mengambil masa selama 33 bulan (2 tahun 9 bulan). Satu jangka masa yang panjang untuk disiapkan kerana ia dibuat dengan penuh teliti dan memerlukan kesabaran yang tinggi, cuba tengok.

 
 
 
 

Sabtu, 26 Mei 2012

Top 10 tilam termahal di dunia



10) Sphere Bed from Karim Rashid 

Price: $50,000 

10 Cara Berjaya Seperti Rakyat Jepun.

Kita tidak perlu malu meniru bangsa lain, jikalau kita semak bersama point-point di bawah sebenarnya dalam diri bangsa sudah ada pada kita hanya pada sekarang ini tanpa kita sedari sedang tenggelam oleh keangkuhan dan dihanyutkan dengan budaya kebendaan. MALAHAN HAMPIR SEMUA AMALAN INI ADALAH AKHLAK YANG ADA PADA  ORANG "KITER", TETAPI SUDAH TERHAKIS.

Berikut 10 resepi maju yang patut kita contohi dari tingkahlaku orang Jepun, dan 10 point yang sudah hilang dari bangsa kita ini;
 
 
 
 

Elakkan Makan Nasi Berulam Air

Perut adalah pusat kebanyakan penyakit. Pakar perubatan sependapat mengatakan ubat yang paling mujarab untuk menjaga kesihatan adalah dengan mengawal makan. Malah Nabi Muhammad sendiri pernah bersabda yang bermaksud, “Setiap penyakit disebabkan oleh banyak makanan dan setiap ubat disebabkan oleh sedikit makan.” 
 
 
Sememangnya terlalu banyak makan boleh mendatangkan pelbagai masalah seperti sakit perut, kembung, sembelit, rasa mual, muntah atau cirit birit. Kesemuanya ini berpunca daripada makan dan tabiat makan kita. Sindrom Usus Rengsa ini menandakan berlaku ketidakseimbangan organisasi dalam usus kita.
 
 

Khasiat Buah Markisa

Pernahkah anda mendengar nama Buah Markisa? Sekali pandang ia mirip seperti buah delima termasuklah isinya sekali. Buah Markisa ini juga ternyata mempunyai pelbagai khasiat.

 Sudah pasti ramai yang tertanya-tanya tentang buah markisa kerana buah ini tidaklah begitu popular di Malaysia. Namun bentuk fizikal dan isi buah ini mirip seperti buah delima.Markisa atau nama saintifiknya Passiflora Edulis merupakan sejenis tanaman dari genus Passiflora dalam kategori Passifloraceae. Pokok markisa ini terdapat di kebanyakkannegara tropika dan sub tropika. Buah Markisa telah dikaji secara saintifik akan khasiatnya yang mampu merawat masalah kulit.

 


Terjawab Sudah!! Mana keluar dulu Ayam atau Telur

Dalam proses kejadiaan seekor ayam apa yang kita lihat adalah seekor ayam akan menetas dari sebiji telur, Pernahkah korang terfikir yang mana wujud dahulu ayam mahupun telur? Kini terjawab sudah dimana satu kajian yang dilakukan oleh seorang penyelidik,Colin Freeman dari University of Sheffield telah membuktikan yang mana wujud dahulu samaada ayam atau telur.
yang mana wujud dahulu samaada ayam atau telur?
 
 
 

Ustaz Azhar Idrus - Syirik Sebab Harta - Masjid ArRahimiah Klang - 26 Fe...

Ustaz Azhar Idrus - Jimak ikut belakang,anak jadi macam mana.

Ustaz Azhar Idrus - Fatwa Mufti Johor - Surau Ladang Kuala Terengganu - ...

Jumaat, 25 Mei 2012

Kisah Benar – Kubur Hajjah Siah Bercahaya

Sebuah kubur dikatakan telah mengeluarkan cahaya yang terang. Setelah diselidik, cahaya yang keluar itu adalah dari sebuah kubur yang dikenali sebagai Hajjah Siah. Apakah amalannya?

 Kisah ini adalah mengenai sebuah kubur yang dikatakan bercahaya di sebuah kampung Sungai Manik, Teluk Intan, Perak. Kubur yang dimaksudkan adalah kubur Hajjah Siah. Terdapat saksi yan menyaksikan tentang kejadian ini. Cerita ini juga telah menunjukkan salah satu bentuk kekuasaan Allah SWT. Sesungguhnya amalan tetap dihitung walaupun ia hanya sebesar zarah. Ikuti kisah di bawah ini.
 


Mengapa Harus Mandi?

Bersuci adalah suatu perkara yang amat dititikberatkan di dalam Islam..

Namun..
Terdapat segelintir daripada kita..
Tidak mengambil berat tentang mandi ini..
Apalagi ada sifat malas untuk mandi sehingga ada yang tak mandi selama sehari atau beberapa hari tanpa alasan yang munasabah..   



Doa Yang Jarang Ditolak Oleh ALLAH

Ramai yang berdoa tetapi adakah kita pasti doa kita diterima oleh Allah? Sama seperti solat hajat, kita hanya buat solat hajat hanya apabila memerlukan sesuatu. Tidak semua, mungkin hanya sesetengah daripada kita sahaja. Contoh yang paling mudah jika kita mengisi borang untuk mendapatkan sesuatu, permohonan tersebut tidak semestinya terus diterima. Ia perlu melalui proses tertentu. Sama juga seperti doa. Kita selalu mengeluh kerana doa kita tidak diterima oleh Allah. Tetapi pernahkah kita terfikir berkenaan dengan adab berdoa?
 
 
 
 

Antara Tempat Tercantik Di Dunia: Terowong Wisteria Di Jepun

Mungkin ada yang pernah mendengar tentang Sakura Matsuri, atau pesta kuntuman bunga ceri (Sakura) yang disambut di seluruh dunia. Namun apabila bunga Sakura luruh, Jepun akan menyambut satu lagi festival bunga iaitu Fuji Matsuri atau festival bunga Wisteria. Ia biasanya disambut mulai pertengahan April hingga pertengahan Mei.

Photobucket    



Rabu, 23 Mei 2012

10 Peperangan Amerika Syarikat yang Dimulakan Dengan Pembohongan

Jika diteliti, setiap peperangan yang tercetus sentiasa didahului oleh pembohongan besar-besaran oleh media-media yang berpengaruh. Sejarah lalu membuktikan Amerika Syarikat telah mengancam Venezuela dan Ecuador. Esok, mungkin Iran. Dan selepas itu, yang akan datang, siapa pula.

Media akhbar arus perdana mencerminkan kempen propaganda untuk perang Amerika Syarikat yang akan datang. Mari kita imbas tentang kisah berapa kali Amerika Syarikat dan talibarut media yang sama telah dimanipulasikan. Setiap perang yang tercetus adalah satu dari hasil penipuan besar-besaran. Berikut di bawah senarai pendek pembohongan besar oleh media berkaitan peperangan.




5 Perkara Racun Dan 5 Perkara Penawar

 

Dunia itu racunnya dan zahid itu ubatnya .
Harta itu racunnya dan zakat itu ubatnya .
Perkataan yang sia-sia itu racunnya dan zikir Allah itu ubatnya .
Seluruh umur itu racunnya dan taat itu ubatnya .
Seluruh tahun itu racunnya dan Ramadan itu ubatnya .



Selasa, 22 Mei 2012

Fakta Hangat Yang Mengejutkan

Fakta ke auta? Saya mendapat artikel ini yang diemailkan dan membuat sedikit editing.

Untuk fakta pertama Ibu Alexander pekak adalah benar, boleh try tanya En Google sendiri.

* Pencipta telefon, Alexander Graham Bell, tidak pernah menelefon isteri dan ibunya sendiri karena mereka pekak!

* Karya Pablo Picasso sangat tinggi harganya? tp pada semasa hidupnya, dia sangat miskin sehingga dia sering membuat lukisannya sebagai kayu bakar.



Menu Masakan Hari Ini

 
izyan
OPEN : Sila pilih dan order sesuai dengan selera anda.......

Kelebihan Dan Fadhilat Bulan Rejab

KELEBIHAN BULAN REJAB

Sabda Nabi s.a.w :

Hendaklah kamu memuliakan bulan Rejab,nescaya Allah muliakan kamu dengan seribu kemuliaan di hari kiamat.

Sabda Nabi s.a.w :

Bulan Rejab Bulan Allah, Bulan Sya’aban bulanku & bulan Ramadhan bulan umatku.
Kemuliaan Rejab dengan malam ISRAK MIKRAJ nya, Sya’aban dengan malam NISFUnya Ramadhan dengan LAILATUL-QADARnya.

Malam awal Rejab mustajab do’anya. (Dalam Kitab Raudhoh Iman Nawawi)


Isnin, 21 Mei 2012

10 Golongan Yang Dilaknat Kerana Arak

Assalammualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca . Akak sebenarnya dah lama tertarik nak menyebarkan hal ini cuma gua terlupa. Jadi, selepas a berjalan - jalan di blog rakan - rakan a dan terjumpa kembali hal berkenaan ini maka  kongsikan lah perkara ini dengan pembaca blog ..


 
 
 
 

Ahad, 20 Mei 2012

Kini Ada Mesin ATM Untuk Keluarkan EMAS





Ini merupakan mesin pertama di dunia yang dicipta untuk keluarkan emas.Ia boleh dijumpai dan digunakan di Abu Dhabi.




8 Jenis Cendawan Yang Menakjubkan


# 1.  Hericium erinaceus
Atau Cendawan Gigi  Berjanggut salah satu kulat  yang boleh dimakan. Terdapat di Amerika Utara di kawasan hutan pokok Beech Amerika. Bila dimasak rasanya seprti makanan laut.Menakjubkan rupanyakan.
 
Lagi jenis cendawan 
 
 

Rekabentuk tandas yang kreatif

Zaman sekarang bermacam-macam design yang dibuat,bangunan,rumah dll...kali ini pelik sedikit kerana tandas pon ada design nya.ini design yang agak pelik.

Jom Layan !

 
 
 

FHI - 9 Tumbuhan Yang Boleh Membunuh

Ricinuscommunis
Pokok Castor (Ricinus communis), pokok  yang paling beracun di dunia.
Tumbuhan kastor asli berasal dari lembangan Mediterranean, Afrika timur dan India, tetapi banyak ditanam sebagai tumbuhan hiasan.
 
 

Cuba Kau Jujur Pada Ku ( Ustaz Nyanyi ) ( Lawak ) - Ustaz Azhar Idrus

10 Perkerjaan Yang Paling Kurang Tekanan

Kalau sebut jer pasal kerja mesti terpikirkan tekanan yang bakal terjadi kat pejabat.Betul tak?Istilah malas pada hari Ahad amat popular dikalangan kita.Tapi terdapat 10 perkerjaan yang paling kurang tekanan.Jom kita tengok apa perkerjaan tue.

10. Linguistik


Linguistik ialah suatu sains yang mengkaji bahasa.Pernah dengar kerja nie?Korang jangan silap cakap ni sama dengan kerja sebagai juru bahasa sebab perkerjaan ni bukan sahasa tau sesuatu bahasa tapi diorang nie tahu setiap perkataan dalam bahasa tu.Tanyalah apa pun pada diorang,diorang akan jawab tanpa perlu menyemak dari mana-mana.Sebab itulah mereka tak perlukan tekanan untuk menjawab apa pun soalan mengenai bahasa.




Kentang Terbesar Di Dunia Seberat 3.8 Kilogram..

Memang puas hati rasanya kalau dapat beli kentang besar-besar macam ni..Bab harga pulak, faham-faham la, kalau dah kentang pun besar, harga pun mesti nak besar jugak kan..Entah-entah, harga sebijik kentang ni pun dah macam harga 20 biji kentang, rasanya laa..Tapi yang aku musykil tu, apa jenis biji benih dan baja yang diorang guna sampai dapat kentang besar gedabak macam tu, haishhh..Apa-apa pun, meh kita usha cerita pasal kentang tu kat bawah ni..



 



3 Panggilan Seumur Hidup



السلام عليكم و رحمة الله و بركاته…..

1. Panggilan pertama adalah panggilan AZAN

Itu adalah panggilan Allah yang pertama….panggilan ini sangat jelas terdengar di telinga kita, sangat kuat terdengar…ketika kita solat, sesungguhnya kita menjawab panggilan Allah…tapi Allah masih fleksibel, Dia tak “cepat marah” akan sikap kita…kadang kita terlambat, bahkan tidak solat sama sekali karena malas…Allah tidak marah seketika…Dia masih memberikan rahmatNya, masih memberikan kebahagiaan bagi umatNya, baik umatNya itu menjawab panggilan Azan-Nya atau tidak…Allah hanya akan membalas umatNya ketika hari Kiamat nanti.



Sabtu, 19 Mei 2012

Amalan-Amalan Yang Melapangkan Rezeki

 
Assalamualaikum…

Amalan-amalan ini menjadi sebab Allah limpahi hamba-Nya dengan keluasan rezeki dan rasa kaya dengan pemberian-Nya. Berdasarkan konsep rezeki yang telah diperkatakan, Allah memberi jalan buat setiap hamba-Nya untuk memperolehi rezeki dalam pelbagai bentuk yang boleh menjadi punca kebaikan dunia dan akhirat. Di antaranya:


Rekaan Peralatan Harian Yang Kreatif

Peralatan harian lebih elok jika diberi sentuhan kreatif,betul tak?Kat bawah ni terdapat gambar-gambar rekaan kreatif.
Jom kita layan.
 
 
 
 
 

Bekas Pelakon Hollywood Hadir Seminar Dakwah Di Malaysia

 
 
 
 
 
 
 
 
 




Bekas pelakon filem Hollywood, Myriam Francois-Cerrah atau Emilie Francois yang telah memeluk Islam pada tahun 2003 akan muncul di negara ini sempena Seminar Wanita Antarabangsa anjuran Mercy Mission Malaysia.

Ia akan diadakan pada 30 Jun depan di Perbadanan Pembangunan Perdagangan Luar Malaysia (MATRADE).



11 Air Pancut Tercantik Di Dunia!

Berikut merupakan antara air pancut tercantik dari seluruh dunia. Singapura pun termasuk! Terbaekk lah!

01. Bellagio Fountains, Las Vegas, Nevada
Oh!Air Pancut Paling Cantik Dari Seluruh Dunia 
 
 
 

Malaysia Antara 10 Negara Dengan Internet Paling Lambat di Dunia

Berdasarkan kajian yang dilakukan Google terhadap kepantasan loading laman web pada komputer desktop dan peranti mudah alih bergerak (mobile phone) di negara-negara di dunia pada awal April lalu, Malaysia menempati kedudukan antara 10 negara dengan kepantasan internet paling lambat baik menggunakan komputer desktop, mahupun mobile phone. 

 
 
Berikut senarai 10 Negara dengan capaian Internet Terpantas dan Terlembab pada 2012:



Kopi dan daging kambing adalah makanan sunnah Nabi



Tahu jenis potongan daging kambing? Sedarkah kopi dan daging kambing adalah makanan sunnah nabi?

1. Bijak sungguh Yahudi memperdayakan kita umat Islam, mereka suruh kita minum susu lembu buatan mereka, tapi mereka minum susu kambing, mereka minum apa yang diminum oleh Nabi kita Muhammad SAW. Mengapa kita tidak ikut nabi kita, kita ikut orang zionis tapi ternyata mereka mengikut apa yg nabi kita makan dan minum.


 


 


 


FHI -Penawar Kanser!

Selalu kita dengar kanser tak ada ubat kan? Haa..sekarang saya dah dengar ubat dia. Entry ni memang panjang, tapi jangan malas baca. Sebab mungkin berguna untuk kawan-kawan atau saudara-saudara kita yang menghidap barah. Atau mungkin kita sendiri memerlukannya.


Durian Belanda atau Soursop, buah dari pohon Graviola adalah pembunuh semulajadi sel kanser yang ajaib dengan 10 ribu kali lebih kuat dari pada terapi kemo. Tapi kenapa kita tidak tahu?



Bentuk Pokok Paling Pelik Di Dunia

Mungkinkah secara kebetulan atau telah disengajakan supaya aliran tumbesaran pokok ini? Sudah tentu ikut logik ia adalah secara semulajadi dan ia jugak satu kejadian Tuhan yang tidak diduga oleh pemikiran manusia.

Memang sangat-sangat menarik melihat pokok-pokok ini. Ia juga mampu menambahkan lagi keceriaan di kawasan-kawasan pokok-pokok ini. Jom kita sama-sama lihat.


 
 
 

Yang Biasa dan Luar Biasa

1. Sembahyang
 
Yang biasa
Ramai dari kita yang sembahyang. Yang biasa, kita sembahyang apabila telah masuk waktu. Yang kerap berlaku juga, sembahyang kita di akhir waktu. Mungkin pepatah orang putih Better late than never menjadi pegangan kita. Inilah golongan yang hanya tahu dirinya hamba tapi tak rasa hamba.
 
 
 

Jumaat, 18 Mei 2012

Tips Penjagaan Kain Baju

Tips Penjagaan Kain Baju | Cara Mencuci Baju Yang Kotor

Gula-gula Getah Melekat Pada Pakaian


Letakkan pakaian tadi dalam peti sejuk beberapa jam. Kemudian keluarkannya. Basuh seperti biasa dan anda akan dapati gula-gula getah mudah ditanggalkan dari pakaian.

 

 

12 Tali Leher Paling Pelik!

 
 
 

Frekuansi Al-Quran Dapat Mengubati Berbagai Penyakit Berbahaya Dan Ketagihan

Tahukah anda mendengarkan pembacaan Al-Quran sebanyak satu saat setiap pagi , petang, malam, ketika hendak tidur, ketika bangun dan sebelum tidur , membantu menyembuhkan pelbagai penyakit rohani dan jasmani.

Apa yang anda perlukan untuk mendengarkan Al-Quran adalah dengan memiliki media seperti Laptop, tape recorder, sebuah iPod atau mp3 dengan headphone, TV, radio atau lain-lain peralatan.


Bunyi bacaan Al-Quran memiliki gelombang suara yang memiliki frekuensi tertentu dan panjang gelombang tertentu. Gelombang ini menyebarkan medan gelombang yang mempengaruhi otak secara positif dan mengembalikan keseimbangannya. Ini menyebabkan kekebalan tubuh yang kuat untuk melawan penyakit atau bahkan penyakit seperti kanser.


 
 
 

Apa Itu Penyakit Gout

Gout

Pengenalan
 
Gout adalah sejenis penyakit akibat berlebihan asid urik di dalam badan.
- Asid urik adalah bahan kumuhan berasal dari sejenis protein yang dipanggil purin.
- Badan kita membuang bahan kumuhan ini melalui air kencing (urin).
- Bagi pengidap gout, asid urik yang berlebihan tidak dibuang dan berkumpul di dalam sendi.
 
 

Cara Berbakti Kepada Ibu Bapa Yang Telah Meninggal Dunia

Dari Aisyah menceritakan bahawa seorang lelaki datang kepada Rasulullah S.A.W. bertanya : "Ya Rasulullah, sesungguhnya ibuku telah meninggal dunia, dan dia tidak ada berwasiat apa pun dan saya rasa kalau dia sempat berbicara dia akan bersedekah, adakah dia mendapat pahala jika aku bersedekah untuknya"?

 Nabi S.A.W menjawab : " Ya (bersedekahlah dan dia akan mendapat pahala)".
(Sahih Bukhari dan Muslim)

doa untuk ibu bapa, doa mohon ampun untuk kedua ibu bapa, 
 
 
 

7 Jenis Sombong Yang Dilaknat Allah S.W.T

Sekarang ni ramai yang bersikap sombong dan menghina orang lain. Lebih teruk lagi apabila ada yang menghina sesama muslim. Sifat suka menghina dan merendahkan orang lain ini timbul apabila adanya perasaan sombong dalam diri kita. Orang yang sombongi ni mereka akan memandang rendah manusia lain kerana mereka merasakan ada sesuatu kelebihan yang ada pada diri mereka.


sombong, manusia sombong, hidung tinggi 
 
 

3 Hal Penting Dalam Kehidupan

Ada 3 Hal dlm hidup yg tidak boleh kembali:
1. Waktu        2. Kata-kata        3. Kesempatan

 Ada 3 Hal yg dpt menghancurkan hidup seseorang:
1. Kemarahan       2. Keangkuhan      3. Dendam
 
 
 

Khamis, 17 Mei 2012

Petua Untuk Isteri Sentiasa Cantik dan Bahagia





1. Selepas solat Isyak, ambil air segelas, baca Al-Fatihah 1 kali, Ayatul Qursi 1 kali, dan Surah Al-Waqiah ayat 35-38 sebanyak 7 kali.


Sesungguhnya Kami telah menciptakan isteri-isteri mereka dengan ciptaan istimewa, (Al-Waaqi'ah 56:35)   
 
 
 

Anda Berkenan .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...