Selasa, 27 November 2012

Misteri Kereta Usang Berubah Menjadi Teksi

Ia bukanlah satu pilihan yang baik apabila kita berhadapan dengan masalah kereta rosak di waktu tengah malam. Apa yang lebih menakutkan lagi, kesukaran mencari teksi di waktu malam. Kali ini admin ingin membawa anda tentang pengalamandua orang beradik yang tercari-cari kereta teksi untuk pulang ke rumahnya. Keretanya rosak, selang jalan beberapa minit, tiba-tiba datang sebuah teksi yang tidak diundang berada bersebelahan dengan mereka. Apa yang jadi dengan mereka selepas itu?
 
 

Terbukti !!! Cara Elak Speed Trap Paling Berkesan


Cara elak speedtrap dengan cara yang bijak dan pandai, tentu-tentu saman ekor korang takkan dapat punye, MUJARAB! 100%



Juwairiyah as- Isteri Rasullulah saw


"Tiada siapa lagi yang aku cintai selepas Rasulullah hanya Allah jua yang akan mematikan aku bila-bila masa saja. Dan aku kini menanti kehadiranMu untuk membawa aku bersama ke alam yang lebih indah ini." -JUWAIRIYAH

Wanita yang paling bertuah di dunia ini ialah wanita yang menjadi isteri Rasulullah. Kerana bila seorang wanita itu berkahwin dengan Rasulullah maka dengan sendirinya Allah mengangkat darjat wanita tersebut. Sesiapa pun tidak boleh menandingi darjat itu sekalipun wanita solehah yang ibadahnya hebat, puasanya setiap hari, zikirnya banyak, akhlaknya cantik dan lain-lain ibadah yang termampu dilakukannya. 
 
 

Inilah Iklan Termahal Yang Pernah Di Buat Di Dunia

7. Ferrari/Shell: US$4,5 juta 

Pada ulang tahun ke 60 tahun, iklan Ferrari / Shell menunjukkan sebuah kereta lumba Ferrari sedang berlumba di beberapa lokasi terkenal di dunia seperti Colosseum dan Time Square, New York.
Pada akhir iklan yang dibuat pada 2007, kereta lumba tersebut berhenti untuk mengisi bahan api di sebuah stesen pengisian bahan api milik Shell, untuk kemudian melanjutkan kembali perlumbaan mengelilingi dunia.




10 Cara Tambah Pengeluaran Kalori Tanpa Bersenam

Bagi anda yang memilih untuk tidak bersenam atau yang mencari cara untuk membakar lebih kalori, di bawah ini terdapat beberapa cara mudah untuk menambah pengeluaran kalori anda.
  1. Naik tangga setiap larian tangga boleh membakar sebanyak 5 kalori. Walaupun hanya 5 kalori, lebih baik daripada tiada langsung.


Perkahwinan Hairie Othman Dan Dahlia Diyana

Tahniah kami ucapkan kepada pelakon Leftenan Adnan siapa lagi kalau bukan Hairie Othman.

Kami penah jumpa hairie othman nie masa kat kedai makan area gombak. Agak lama juga kira-kira 6 tahun yang lalu.


5 maut, 4 cedera MPV rempuh lori di Slim River

Lima maut manakala empat lagi cedera dalam kemalangan di Kilometer (km) 372.3 Lebuhraya Utara Selatan (PLUS) menghala ke selatan, pagi tadi.

Kemalangan jam 7.28 pagi itu membabitkan sebuah kenderaan pelbagai guna (MPV) yang melanggar belakang sebuah lori yang di tepi jalan disebabkan tayar pecah.
 
 
beritaharian

Ketua Pengarah Kesihatan Kena Gantung Tugas 2 Minggu VS Gen Patraeus Letak Jawatan?

Salim Parlan Khalwat Ketua Pengarah Kesihatan Kena Gantung Tugas 2 Minggu VS Gen Patraeus Letak Jawatan?
Jika ada yang masih ingat lagi kes yang melibatkan bekas Timbalan Ketua Setiausaha (Strategik) Kementerian Belia dan Sukan, Datuk Salim Parlan dan bekas pembantu peribadinya, Nur Diayana Norslan yang telah pun dikenakan hukuman denda maksimum RM3,000 atau penjara tidak lebih dua tahun kerana berkhalwat di sebuah hotel di Batu Feringghi di sini, April 2011. Itu dahulu…..Sekarang?

Asal Usul Nama "Teddy Bear"

Siapa ada Teddy Bear? Golongan gegurl ni mesti ramai yang ada bebear kan. Yang beboy ada tak? Kalau ada, mai sini nak boh penampaq sedaih. Biasa nih! Wat malu kaum ja. Haha.. Tapi, pernah tak terfikir, macam mana menatang patung beruang tu boleh lekat nama Teddy Bear? Kenapa bukan Mickey Bear, Donald Bear ataupun Abe?


 


Tanda rezeki itu berkat

                                                                  Keluarga harmoni tanda keberkatan rezeki.
KEBERKATAN rezeki adalah antara perkara utama yang mesti dititikberatkan dalam hidup. Rezeki bukan sekadar wang, harta, makanan dan minuman. Sebaliknya jodoh, anak, pangkat, nama baik, kedudukan dan sebagainya juga boleh disebut sebagai rezeki. Namun dalam artikel kali ini saya merujuk rezeki kepada pendapatan yang kita perolehi sama ada dengan bekerja sendiri, mengambil upah atau makan gaji. 

Rezeki yang dicari dan diusahakan itu pula dibawa pulang ke rumah untuk diberi makan anak isteri. Ada orang memandang ringan akan isu keberkatan rezeki ini. Pada mereka ia hanya isu kecil yang tidak perlu diperbesarkan. Mereka ini tidak sedar wujudnya kaitan langsung antara keberkatan rezeki dengan nasib, kualiti perhubungan, kejayaan anak-anak, dan segala aspek kehidupan..
 

3 Perkara Kenapa ALLAH Turunkan Bencana


ASSALAMUALAIKUM ...


Memetik kata - kata ulama besar dunia hari ini , Sheikh Dr. Yusuf Al Qardhawi dalam khutbahnya bertarikh 8 Januari 2005 , beliau mengulas kejadian Tsunami yang berlaku pada 26 Desember 2004 .

Menurut beliau , apabila berlaku perkara sebegini kita perlu melihat 3 perkara :

Surat Dari Syaitan Untuk Manusia


Aku melihatmu semalam, saat engkau memulai aktiviti harianmu.Kau bangun tanpa sujud mengerjakan subuhmu. Bahkan kemudian, kau juga tidak mengucapkan ‘Bismillah’ sebelum memulai santapanmu, juga tidak sempat mengerjakan solat Ishak sebelum berangkat ketempat tidurmu

Kau benar-benar orang yang bersyukur, Aku menyukainya.


Isnin, 26 November 2012

Surat Dari GAZA Untuk Kaum Muslimin Seluruh Dunia

Ummu Taqi, seorang ummahat dari Gaza, Palestina diwawancarai oleh Islam Channel beberapa waktu lalu. Setelah wawancara, Ummu Taqi menulis sebuah surat dalam bahasa Arab yang kemudian diterjemahkan ke dalam bahasa Inggris, surat ini ditujukan kepada kaum Muslimin di seluruh dunia. 


Surat Dari GAZA Untuk Kaum Muslimin Seluruh Dunia

Berikut isi suratnya :


Koleksi Motosikal Yang Lawa

Inilah koleksi motosikal yang lawa-lawa.....yang mana pilihan korang??
 
 
 
 

Seni Menggunakan 100,000 Keping CD Terpakai

Seni Menggunakan 100,000 Keping CD Terpakai: Cool.Seorang pengkarya seni Bruce Munro tampil dengan karya unik dan menarik menggunakan kepingan CD yang di kitar semula.Dua hasil karya terbaru beliau Angel of Light dan Blue Moon on a Platter kini di pamerkan di Chateau Perancis yang indah di Buckinghamshire, England. Di cipta menggunakan 50,000 keping CD yang telah di gunakan. Angel of Light memberi peluang kepada pengunjung untuk berjalan merentasi cahaya LED, yang cukup cantik jika di pasang pada waktu malam. Blue Moon pula di hasilkan dengan meletakkan ribuan CD dalam susunan beralun di kawasan lapang seluas 28 meter. Di bahagian tengahnya pula terdapat sebiji bola lutsinar yang dalamnya terdapat 150 gelung fiber optik.Ianya juga di lengkapkan dengan 18 lagu sound tyrack bagi menampakan lagi kesan khas pada hasil seni ini. Pameran kedua-dua seni cahaya ini akan berakhir pada 1 Januari 2013.


Gurun Pasir Berwarna Putih Di Mesir...menakjubkan

 
Mesir adalah tempat pelancongan yang sangat indah dengan berbagai destinasi untuk dilawati. Kita semua tahu tentang tempat-tempat utama seperti piramida Mesir dan monumen bersejarah lainnya. Namun Mesir tidak hanya kaya dengan monumen bersejarah yang juga memiliki banyak khazanah alam berharga untuk dilawati.


Pernahkah Anda Terfikir Saiz Kalkulator Pada Zaman Dahulu ??? Mari Baca

lllllllll (Gambar) Pernahkah Anda Terfikir Saiz Kalkulator Pada Zaman Dahulu ??? Mari Baca
Tahukah anda saiz sebuah kalkulator pada zaman dahulu ??? Jika terdapat saiz sebegitu besar mahukah anda memilikinya ??? Tiada yang lama mungkin tiada yang baru itulah yang mampu diperkatakan bagi kalkulator ini… Tahukah anda pada awal penciptaannya ianya seberat 2 1/2 tan !! tetapi setelah diubah komponennya oleh engineer ianya mampu menjadi sekecilnya dan paling penting kalkulator itu boleh berfungsi sama hebat sepertinya dan mudah dibawa…


Pengeluaran KWSP Kekal Pada Usia 55 Tahun

Polisi yang membenarkan anggota Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) mengeluarkan keseluruhan simpanan persaraan mereka pada usia 55 tahun adalah dikekalkan pada masa ini, kata Timbalan Menteri Kewangan Datuk Donald Lim Siang Chai.

Beliau bagaimanapun berkata cadangan daripada banyak pihak untuk menaikkan umur bagi pengeluaran penuh simpanan KWSP adalah selaras dengan pelaksanaan umur persaraan minimum pada usia 60 tahun.



6 Pemain Bola Sepak Terkenal Yang Bersimpati Dengan Palestin

Bola sepak kini bukan sekadar sukan atau permainan di atas padang semata-mata namun juga dapat menjadi medium untuk menyampaikan pesanan kemanusiaan. Contohnya seperti yang dilakukan oleh beberapa orang pemainnya dalam menanggapi konflik Israel-Palestin yang telah berlangsung sekian lama.
 
 

Manfaat Bendi

Sayur bendi yang juga dipanggil kacang lendir ialah sejenis sayuran yang biasa didapati di pasar. Sayur bendi selain enak untuk dimakan secara goreng, juga amat sedap dicampur ke dalam kari ikan. 


Lebih-lebih lagi kari ikan “tongkol”. Namun begitu tidak ramai yang tahu akan khasiat sayur bendi. Sebenarnya biji sayur bendi boleh dijadikan sebagaialternatif kepada kopi. Baik bagi mereka yang ingin mengelakkan kafein dalam kopi. Daun sayur bendi juga boleh dimakan sebagai sayur.



 
 

Ikan lumba-lumba

Lumba-Lumba (bahasa Inggeris Porpoise) ialah sejenis cetacea kecil dalam keluarga Phocoenidae; mereka berkait dengan paus dan dolfin. Rupanya hampir serupa dengan dolfin. Perbezaan utama rupa ialah muncung lumba-lumba lebih pendek, dan lumba-lumba memiliki gigi leper manakala gigi dolfin berbentuk kon.

Ikan lumba-lumba membuka satu daripada kedua-dua matanya ketika sedang tidur.


 


4 Jenis Manusia Dan Harta


 


Israel Menangis Kerana Hamas

Serangan Israel ke atas rakyat Palestin akhirnya berakhir dengan gencatan senjata yang terpaksa dimulakan daripada pihak Israel sendiri..Walaubagaimana pun, tiada jaminan setakat mana gencatan senjata ini mampu menyelesaikan konflik antara kedua belah pihak..Nak tahu kenapa pihak Israel terpaksa memohon untuk diadakan gencatan senjata dengan pihak Palestin, meh baca kat bawah ni..


 


Tok Imam Terketar2 Tahan Kentut - Lawak Habis ! - Ustaz Azhar Idrus

Ahad, 25 November 2012

Wajah-Wajah Syahid Pemimpin Utama Hamas

Mungkin rejim Israel merasakan mereka telah berjaya mencapai matlamat apabila terbunuhnya pemimpin sayap tentera Hamas, Briged al-Qassam iaitu Ahmed Jabari pada 14 November 2012. Namun, hakikatnya mereka belum lagi berjaya kerana sejarah mencatatkan pemimpin Hamas sering diganti dengan mereka yang mempunyai hati yang cekal dan sanggup syahid kerana agama.

Berdekad-dekad sudah, Israel laknat sering mensasarkan pemimpin utama Hamas sebagai tindakan balas dendam dan merendahkan moral mujahiddin Islam Palestin. Namun, ia sedikit pun tidak menjejaskan para mujahiddin daripada segi fizikal dan rohani.

Pulau-Pulau Terluas Di Dunia

1. Greenland ( Tanah Hijau )
Greenland dalam bahasa Inggris, atau Tanah Hijau (nama resmi: Kalaallit Nunaat, bahasa Denmark: Grønland), adalah sebuah pulau di Samudra Atlantik bagian utara di arah timur laut Kanada. Luas wilayahnya adalah 2.166.086 km². Pulau ini termasuk wilayah Kerajaan Denmark. Sejak tahun 1979, Tanah Hijau diberi kemandirian dan sejak tahun 1985 tidak lagi menjadi anggota Uni Eropa. Akan tetapi, Ratu Denmark masih tetap menjabat sebagai kepala negara. Ibukota Tanah Hijau adalah Nuuk



Bola-Bola Boling Yang Cool dan Menarik

Pernah main boling?

Banyak masuk longkang atau jatuhkan pin? atau anda sendiri yang terjatuh?

Apa yang pasti memang seronok jika dapat main boling dengan member-member dan lagi best jika melihat aksi-aksi balingan bola mereka yang jauh tersasar malahan masuk longkang lebih banyak daripada jatuhan pin.

Apa pun practice makes perfect, so kena kerap bermain boling barulah mahir dengan skill balingan. Jom tengok bola-bola boling yang sangat menarik dan cool ini.



Beza Komuter Malaysia Dengan Negara Arab


Suasana dalam komuter di Malaysia
VS
 

Hati Tenang...Setenang Air di Kali...

Keindahan dan kedamaian alam...memberi ketenangan hati dan minda...
Relaks Minda anda dengan melihat keindahan suasana alam di kali (sungai) yang tenang bak ungkapan yang selalu kita dengar...'Tenang...Setenang Air di Kali'

Setenang air di kali begitulah juga ketenangan dan kedamaian hati dan minda anda tatkala melihat keindahan suasana alam di sungai yang tenang...



Kenapa MELAYU Selalu Kena SANTAU ? - Ustaz Azhar Idrus

Tembok Besar India Kedua Terpanjang Selepas Tembok Besar China

Ini adalah tembok yang kedua terbesar di dunia ini. Sesetengah memanggilnya dengan nama kubu ia mengelilingi - Kumbhalgarh. Lain-lain hanya merujuk kepada ia sebagai Tembok Besar India. Bewilderingly Namun, ia masih kurang dikenali di luar nagara lain.



16 Kegunaan Ubat Gigi Yang Kita Tidak Ketahui

Kegunaan ubat gigi selain untuk menggosok gigi. Ini kerana ubat gigi selain dari memutih, mencerah, menghilangkan kotoran dan mengembalikan dan melindungi enamel.

1. Mengurangkan rasa sakit sekaligus mengubati di sengat serangga dan menghindarkan dari terluka

2. Mengurangkan rasa sakit sementara apabila terbakar kecil dan melecur terkena api.

Pengenalan Kepada AL-QASSAM!



Jika Britain mempunyai British Special Air Service (SAS), Amerika Syarikat dengan Navy Sealsnya dan Israel dengan Shayetet 13, Palestin turut berada di dalam kelas tersendiri dengan barisan tentera penggempurnya yang berani mati, Briged Izzuddin al-Qassam atau lebih dikenali sebagai al-Qassam, sebuah unit elit yang amat digeruni oleh rejim Zionis.
 
 

Pernahkah Anda Terfikir Rahsia Jari Jemari

1. Cuba tengok jari anda. Genggam kuat2 & angkat ke atas sambil laung.."Allahu Akbar". Itulah Rukun Islam yang mesti dijunjung.

2. Straight kan jari ke depan dlm keadaan terbuka & Renung dalam-dalam. Itulah kewajipan solat lima waktu jangan kita abaikan.
 
 

Kenderaan eletrik Mitsubishi i-MiEV akan dilancarkan di Malaysia pada Disember 2012

Mitsubishi i MiEV Kenderaan eletrik Mitsubishi i MiEV akan dilancarkan di Malaysia pada Disember 2012
Menurut maklumat daripada sumber automotif tempatan baru-baru ini, Mitsubishi Malaysia dikatakan bakal melancarkan kenderaan eletrik Mitsubishi i-MiEV di pasaran tempatan dalam majlis yang akan diadakan dalam bulan Disember depan.

Sabtu, 24 November 2012

Isteri Buat 'Luv Bite' Di Leher Suami - Ustaz Azhar Idrus

Kenali pokok bunga popi (candu)

bunga popi candu    
Jom terjah cara candu mentah dihasilkan
 
 

Koleksi Foto Terbaik Anugerah Fotografi Hidupan Liar British 2012


Kami di cisdel.com memang gemar untuk kongsikan koleksi gambar pemandangan dan alam sekitar yang sangat cantik dan menakjubkan. Jika sebelum ini kami pernah kongsikan koleksi gambar yang memasuki Pertandingan Foto National Geographic 2011, kali ini kami nak kongsikan pula koleksi gambar terbaik foto yang menyertai Anugerah Fotografi Hidupan Liar British 2012. Semua gambar ini memang sangat cantik dan menakjubkan.

01 mini Koleksi Foto Terbaik Anugerah Fotografi Hidupan Liar British 2012
                                                             comel je para pepatung ni semua hehe


JOM MELAWAT KE KILANG PRNGHASILAN GABUS

Gabus yang kecil sering digunakan sebagai penutup botol, kita lihat bagaimana ianya diproses dari awal.


 
 
 
 

Jam-Jam Dinding Yang Unik dan Cool

Orang cakap masa itu emas. Tersangat bernilai dan sering kali mencemburui kita. Kalau kita tengok jam sekarang dalam pukul 9.00 pagi, kejap lagi kita tengok semula dah pukul 1.00 tengahari.

Begitu pantas masa berlalu!

Ok, taknak bazir masa anda, korang leh tengok jam-jam yang sangat unik dan cool ini.


 
 
 
 

Helmet-helmet Terunik

 Jom layan lagi.........pilihan ikut citarasa nada yang mana selesa untuk dipakai..........................
 
 
 

Pekeliling Bonus Kakitangan Awam Bayaran Kali Kedua 2012

ddd
Kerajaan telah membuat keputusan supaya Imbuhan Tahunan dan Bayaran Khas Prestasi bagi kali kedua tahun 2012 dibayar kepada pegawai Perkhidmatan Awam Persekutuan bagi mengenang budi dan menghargai sokongan serta komitmen mereka dalam mencapai matlamat pembangunan negara.


Petua - Sakit Tenggorokan, Hindari Makanan Ini

 
Perubahan cuaca seringkali ditandai dengan datangnya beberapa penyakit, salah satunya sakit tenggorokan. Biasanya sakit tenggorokan juga disertai dengan batuk. Meminum teh herbal atau obat batuk mungkin bisa menyembuhkan sakit yang satu ini.

Namun perlu diketahui, ada beberapa makanan dan minuman yang seharusnya Anda hindari. Misalnya, secangkir kopi panas bisa membuat Anda lebih nyaman namun dapat memperburuk sakit tenggorokan.Ini beberapa makanan dan minuman yang sebaiknya Anda hindari ketika nyeri tenggorokan.


Kronologi Sejarah Konflik Palestin-Israel

Palestin terletak di wilayah yang dinamakan Bulan Sabit Subur, sebuah kawasan yang pada hari ini meliputi Iraq, Syria, Lubnan, Jordan, Israel, Gaza, dan Tebing Barat. Disebabkan kawasan tanahnya yang subur, luas, dan kedudukan geografinya yang penting sebagai penghubung komunikasi antara Afrika, Asia, dan Eropah, Palestin sering ditakluk sehinga lebih kurang 30 kali dalam sejarahnya yang telah menjangkau 5000 tahun.

Bangsa Kanaan merupakan kaum nomad yang sampai ke Palestin dari padang pasir beribu-ribu tahun sebelum kedatangan Nabi Isa a.s. dan mereka merupakan bangsa pertama yang menghuni kawasan tersebut sebagaimana yang banyak dinyatakan dalam kajian-kajian ahli sejarah. Mereka menamakan negara mereka sebagai Kanaan (Canaan). Perkataan Palestin dicipta oleh orang Yunani yang membawa maksud tanah air orang Philistina atau Filastin dalam bahasa Arab. Pada abad ke 19 dan 20, sebahagian besar tanah Palestin telah diceroboh oleh pendatang Yahudi dari Eropah dan pada tahun 1948 mereka mengisytiharkan penubuhan negara Israel di sebahagian besar tanah Palestin setelah Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu (PBB) mengundi untuk memecahkan Palestin yang diperintah dengan mandat antara bangsa Arab Palestin dengan Yahudi.



Khasiat Zaitun





Khasiat Zaitun

Nabi s.a.w. telah berpesan agar kita menggunakan zaitun sebagai minyak. Untuk pertama kalinya dalam sejarah, ada 16 pakar kedoktoran paling tersohor di dunia berkumpul di Rome pada tanggal 21 April 1997 M, untuk menerbitkan beberapa pengarahan dan keputusan bersama tentang tema “Minyak Zaitun dan Nutrisi Laut Putih Tengah”.
 
 

Cara Pakistan Memusnahkan Arak Yang Dirampas

Mari kita lihat bagaimana arak dan juga dadah yang dirampas pihak penguasa Pakistan dimusnahkan.Dadah dan arak yang diseludup dimusnahkan dengan menggunakan penggelek stim dan dibakar.  Kami kerap kali menunjukkan cara dadah dimusnahkan tetapi tidak pernah lagi melihat arak yang dimusnahkan secara pukal. Di Malaysia juga kita hanya dapat melihat dadah dimusnahkan tetapi arak setahu kami tak pernah lagi kami lihat dalam laporan berita. 

Well now you know how it looks like!







Apasal La Aku Malas Sembahyang?

Apasal la aku malas sembahyang.....,
Tuhan kasi aku jasad siap dengan bayang - bayang....,
Bukan ke lebih beruntung daripada tiang,
Berdiri tanpa roh malam & siang...
 

Jumaat, 23 November 2012

Jom Kenali - Senjata Pembunuh Israel Laknatullah

Telah banyak fakta diketahui bahawa Wilayah Gaza bagi Israel bagaikan medan ujikaji bermacam-macam bom terbaru buatan Israel yang meragut ramai nyawa penduduk Gaza. Israel yang disokong oleh negara sekutunya merasakan seolah-olah nyawa manusia seperti nyawa binatang boleh dibunuh sesuka hati dengan mengebom Wilayah Gaza di Palestin.

 Tetapi para tentera Allah Mujahidin Palestin tidak diam begitu sahaja. Mereka membalas dengan melepaskan roket jarak jauhnya demi mempertahankan maruah tanah airnya yang sedang dijajah oleh Israel laknatullah ini. Adakah anda tahu senjata apakah yang digunakan oleh Israel untuk membunuh penduduk Gaza? Jom kita kenali senjata pembunuh Israel laknatullah ini, yang mana salah satunya darinya dilarang dalam perang antarabangsa:



Siapa Gerangan Yang Berkopiah Putih Sambut Jenazah Di Lubang Kubur Ini?

Siapakah gerangan yang memakai berbaju putih, berkopiah putih yang turut membantu lakukan pengebumian seorang hamba Allah di dalam gambar ni? Langsung tidak kisah baju berwarna putih itu kotor terkena tanah?

Jangan terkejut!

Kerana dia adalah...

Sultan Muhammad V (Tuanku Muhammad Faris Petra) !!! Allahuakhbar!

sumber:fb

KELAB GREENBOC

Indahnya Awan-Awan Ciptaan Allah

Allah itu Maha Besar. Betapa setiap ciptaan-Nya mempunyai keindahan dan rahsia yang tersendiri. Namun segalanya terpulang kepada kita bagaimana cara kita mengagumi dan mensyukuri ciptaan-Nya.

Hati kita pasti akan berasa tenang melihat keindahan ciptaan-Nya walaupun hanya di dalam gambar.

Saksikan betapa indah ciptaan Allah. Cantikkan awan-awan di bawah ini.


 
 
 
 

Foto Unik Terbaik Di Dunia




Kerusi Untuk Wanita Bersalin Zaman Dahulu Kala

Tahukah anda meja bersalin yang diguna pakai sekarang asalnya sebuah kerusi yang boleh disandarkan. Ianya digunakan sekitar 1800 oleh golongan berada. Sungguhpun begitu kerusi ini masih nampak tidak selesa untuk digunakan kaum ibu. Sesungguhnya kita bersyukur hidup dalam zaman moden.


 


Antara Burung Terunik

Terdapat banyak burung yang unik dan aneh di dunia ini, berikut adalah antara 5 contoh burung yang dianggap unik oleh pemerhati burung dari seluruh dunia. Keunikan burung-burung ini dinilai sama ada dari warna bulu ataupun bentuk fizikalnya.

Resplendent Quetzal


Burung ini terdapat di Mexico dan wilayah Panama barat. Burung ini panjangnya mencapai belasan inci dan ditambah 25 inci untuk ekor pada burung jantan. Mereka mempunyai berat sekitar tujuh ounce. Mereka memiliki kepala berbentuk bulat dan berbagai warna.



10 Negara Terpanas Di Dunia

Banyak dari negara - negara di dunia mempunyai rekod peristiwa suhu terpanas di sepanjang tahun. Dan di sisi lain yang ada di dalam senarai ini kebanyakan adalah negara - negara yang terletak di dekat atau bahkan di garis khatulistiwa. Saat bumi mulai berputar, tiap - tiap dari negara ini mempunyai tempat yang kian dekat dengan matahari
1. Libya


Ini negara dengan luas terbesar ke-4 di Afrika terletak berhampiran dengan khatulistiwa dan dianggap menjadi negara terpanas di dunia.Tanah dari wilayah negara ini sebahagian besar ditutpi oleh padang pasir gersang dan panas. Di ibukotanya, Tripoli, suhu tinggi rata-rata sekitar 30 ◦ C di musim panas. Angin disebut Ghibli mampu mengubah suhu menjadi sekitar 40 ◦ C sampai 50 ◦ C.



Karangan Budak Sekolah Darjah Empat - Lawak Gila

Pagi itu pagi minggu. Cuaca cukup sejuk sehingga mencapai takat suhu beku. Sebab itu saya tidak mandi pagi sebab air kolam jadi air batu dan air paip tidak mahu keluar sebab beku di dalam batang paip. Pagi itu saya bersarapan dengan keluarga di dalam unggun api kerana tidak tahan sejuk.Selepas itu emak saya mengajak saya menemaninya ke pasar. Tetapi saya tidak mahu. Selepas emak menikam perut saya berkali-kali dengan garfu barulah saya bersetuju untuk mengikutnya.



Resepi - Crepe Durian

Dessert yang tengah famous sekarang. Kalau guna durian yang sedap, memang sedapla lebih-lebih lagi kalau makan waktu sejuk.


Resepi dah lupa dapat dari mana, sebab banyak sangat save dlm phone la, dalam draftla.. So ni final dia:-




Bagaimana Tisu Tandas Di Buat Di China?

Jangan terkejut sekiranya melihat proses pembuatan tisu tandas di negara China ini.. Sebelum ini kita hanya tahu menggunakan sahaja tetapi tidak langsung tahu bagaimana cara pembuatannya..Jom tengok proses-proses yang dilakukan untuk menyiapkan segulung tisu tandas..
 
 
 

15 Soal Jawab Orang Kafir Yang Persoalkan Kebenaran Islam

http://www.islamituindah.my/wp-content/uploads/2012/11/ISLAM-will-dominate-the-world.jpg 

Sewaktu Nabi Muhammad saw wafat, telah sempurna Islam itu. Maka, semua persoalan dan keraguan tentang Islam, pasti akan ada jawapannya. Hanya ilmu di dada sebagai penentu, jawapan apa yang perlu diberi bagi membidas kembali persoalan dan keraguan yang sengaja ditimbulkan oleh orang bukan Islam pada orang Islam. Ada di antara mereka yang bertanya bukan kerana hendak tahu, tapi kerana hendak membuatkan orang Islam yang ilmu hanya ala kadar berasa was-was dengan Islam dan akhirnya orang Islam akan berasa was-was dengan agama yang dianutinya. Nauzubillah.



Al Quran Dan Fakta Unik Di Sebalik Keajaiban Angka 7

Adakah korang tahu dimana nombor 7 adalah nombor unik. Dimana terdapat banyak fakta berkaitan dengan islam dan juga akan apa yang berlaku di bumi dan dilangit. Jom kita ketahuinya di bawah ini.
Nombor 7 pertama kali disebutkan dalam Al-Qur’an di surah Al-Baqarah dalam firman Allah,
“Dia-lah Allah, yang menjadikan segala yang ada di bumi untuk kamu, dan Dia berkehendak menciptakan langit, dan dijadikannya tujuh langit, dan Dia Maha Mengetahui segala sesuatu”.



Apa yang Israel takutkan pada Islam? tengok ni...


Apa yang Israel takutkan pada Islam ?

Ketika rombongan Sheikh Maulana Tariq Jamil selesai menunaikan solat Subuh di salah satu masjid dekat perbatasan (Al-Hudud) tiba-tiba seorang tentera Israel dari luar melihat ke arah dalam masjid setelah melihat sebentar.
 
 

Khamis, 22 November 2012

Sejarah Tersembunyi Para Pemimpin Di Dunia

1. Kublai Khan


Tentu anda semua kenal dengan Kublai Khan. Yup, maharaja Mongol yang sangat kejam dan ekspansif ini ternyata mempunyai sisi toleransi yang sangat tinggi. Percaya tidak, Kublai Khan adalah tokoh pemimpin dunia pertama yang menyatakan bahawa hari-hari besar agama Buddha, Kristian, Yahudi, dan Islam dijadikan sebagai hari cuti rasmi kenegaraan. Asal tahu saja, Kublai Khan adalah cucu dari Genghis Khan yang sangat legenda itu yang mempunyai kuasa yang merentang dari sempadan Eropah, Timur Tengah, hingga hampir seluruh Asia Timur pada abad ke-13. Dengan kata lain, hari cuti rasmi kenegaraan pada tiap hari besar agama di dunia memang membolehkan untuk dilakukan oleh Kublai Khan kerana luasnya wilayah kekuasaannya.




Anda Berkenan .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...