BAHAN-BAHAN:
375gm mentega
1 tin susu cair
250gm gula kastor
1 sudu teh esen vanila
4 butir telur | dipukul
240gm tepung gandum
150gm serbuk koko
1 sudu teh serbuk penaik
1 sudu teh soda bikarbonat
100gm coklat cip

(Bahan Keju):
250gm cream cheese
120ml susu pekat manis dipukul sebati
100ml susu segar
250gm bongkah keju chedar | disagat dan taburkan di atas kek

CARA MEMASAK:
1. Sediakan sebuah periuk, gunakan api perlahan dan cairkan mentega sehingga cair sepenuhnya.
2. Kemudian, tuang susu cair, gula dan esen vanila. Kacau perlahan-lahan sehingga gula larut dan sebati. Angkat dan biarkan suam.
3. Setelah suam, tuangkan telur dan kacau sebati. Tuangkan pula tepung yang di ayak sedikit demi sedikit. Kacau dan kaup balikkan hingga sebati.
4. Tuang ke dalam loyang yang sesuai, tabur coklat cip dan kukus sehingga masak. Setelah masak biarkan sejuk.
5. Seterusnya, belah melintang kek kepada beberapa lapis. Tuang atau paipkan keju leleh secukupnya. Tabur parutan keju cheddar.
6. Simpan di dalam peti sejuk sehingga sejuk sebelum dihidangkan.
rasa