Sabtu, 21 Mei 2016

Resepi - Lempeng Pisang 'Super Easy'

Biarkan adunan di atas kuali beberapa minit sebelum dialihkan. Jika adunan belum masak sepenuhnya, ia akan ‘pecah’ ketika diangkat.
lempeng pisang
 
BAHAN-BAHAN:
4-5 biji pisang berangan
150 gm nestum
150 gm tepung gandum
Sedikit garam
Daun pisang






CARA MEMASAK:
1. Hiris pisang nipis-nipis dan lenyekkannya sehingga hancur.
2. Masukkan nestum dan secubit garam bagi melengkapi rasa. Gaul rata.
3. Masukkan tepung sedikit demi sedikit sehingga adunan sebati.
4. Panaskan kuali non stick. Letakkan daun pisang di atas kuali kemudian letakkan adunan  lempeng pisang  di atas daun pisang.
5. Pastikan api kecil, dan sentiasa balik-balikkannya.

rasa

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...