Om kita tgk2 resepinya ..JOm cuba wat dan Jom nikmatnya wat berbuka posa hari ini.....layannnnnn....:)
TALAM TOKYO : Anie Japri
LAPISAN BAWAH
100gm kelapa parut-yg putih sahaja
60gm suun-rendam hingga lembut
250gm sagu-basuh dan toskan
400ml santan
1 sudu teh garam
*satukan semua bahan dan kukus 20 minit
LAPISAN ATAS
100gm tepung kastad
800ml santan(500ml santan+300ml air)
300gm gula pasir-saya guna 280gm aje
4 biji telur
1/2 sudu teh garam
20gm tepung gandum
1 sudu teh paste pandan
pewarna hijau- aida gantikan dgn perwarna kuning telur....
*satukan semua bahan..tapiskan dan masak atas api hingga naik wap sahaja.
*tuangkan atas lapisan pertama tadi..kukus lagi 20-30 minit...sejukkan sebelum di potong.
http://samida74.blogspot.com/
Tiada ulasan:
Catat Ulasan