Isnin, 30 April 2012

Budak Yang Mempunyai Tahi Lalat Gergasi Selamat dibedah


                      KEADAAN belakang Montalvo sebelum pakar bedah membuang tahi lalat gergasi.

BOGOTA: Nasib ‘budak penyu’ yang mempunyai tahi lalat gergasi pada badannya kini berubah selepas dia menjalani pembedahan membuang ketumbuhan berkenaan, lapor media semalam.

Berasal dari Colombia, Didier Montalvo, 6, lahir dengan masalah itu - dikenali dalam istilah perubatan sebagai Congenital Melanocytic Nevus - dan berpotensi membahayakan dirinya.

Bagaimanapun, disebabkan keadaan ekonomi ibunya, Luz, tidak mengizinkan, mereka gagal mengumpul wang mencukupi bagi membolehkan dia menjalani pembedahan membuang tahi lalat berkenaan.


7 Punca Kenapa Anda Makan Banyak Kali!


Pastinya anda pernah mengalami situasi dimana anda baru sahaja lepas makan tetapi anda cepat rasa lapar kembali. Ini akan membuatkan anda untuk makan banyak kali. Ianya tidak baik untuk penjagaan kesihatan dan juga boleh menyebabkan penambahan berat badan dan kegemukkan.
Tahukah anda, apakah punca yang menyebabkan anda nak makan banyak kali?


5 Tips Meredakan Kesedihan




Assalamualaikum.
Ada beberapa perkara yang sedang mengganggu fikiran saya sekarang. Perasaan sedih itu sedang berkeliaran tanpa sebarang kawalan… So, di sini mari kita baca 5 TIPS MEREDAKAN KESEDIHAN… Semoga bermanfaat untuk semua pembaca 


Kelebihan Saraf Pada Kaki




Organ-organ badan kita mempunyai deria sentuhan pada bahagian bawah kaki kita. Jika kita mengurut titik-titik ini, kita akan mendapati kelegaan daripada sakit dan kesakitan seperti yang kita lihat jantung adalah di kaki kiri.

Gambar diatas menunjukkan titik saraf setiap anggota dan organ badan dengan kedudukan yang tepat bagi kanan dan kiri.

 

Kelebihan Mengambil Wudhu' atau Air Sembahyang

Syarat mendirikan solat ialah mengambil wudhuk .Tentu tidak sah jika kita mengerjakan solat lima waktu tetapi meninggalkan wudhu’.

Pernahkah kita terfikir dengan perintah Allah SWT dengan perbuatan yang nampak remeh ini. Kenapa tidak?? Kenapa tangan bersama dengan air menyentuh anggota-anggota tubuh. Kenapa wajah yang dibasuh? Kenapa mesti telinga?

 

Siapa Suamimu Di Syurga Nanti?





Persoalan mengenai kehidupan berpasangan, suami isteri atau ikatan perkahwinan di syurga kelak pasti bermain di fikiran semua wanita beriman bukan? Pasti mereka ingin mengetahui siapakah suami mereka di sana. Ia akan dijawab mengikut dalil sahih dari Rasulullah s.a.w, namun segala perinciannya adalah hak milik Allah s.w.t. Wallahua’lam.
Kes 1: Wanita yang meninggal dunia sebelum berkahwin
Wanita dalam golongan ini akan dikahwinkan dengan seorang lelaki di kalangan Ahli Syurga. Rasulullah s.a.w bersabda: “Tiada si bujang di dalam syurga” (H.R. Muslim). Ini kerana ada juga kaum lelaki yang belum berkahwin sebelum meninggal dunia.
 

Ahad, 29 April 2012

MAYAT MEMBACA YASIN

Ini adalah cerita benar yang telah diceritakan oleh pelajar-pelajar Malaysia di Arab Saudi..

Peristiwa ini baru saja berlaku dan disahkan benar oleh Ustaz Halim Naser....penceramah bebas yang amat terkemuka di Malaysia ..
Ceritanya begini.. Pada suatu hari di musim haji yang lepas, pelajar Malaysia yang sama-sama menunaikan haji telah mengikut seorang Arab untuk mengebumikan mayat seorang yang meninggal dunia pada musim haji. Makam tersebut terletak di Ma'la....tempat pengebumian para jemaah haji yang meninggal dunia di Mekah....

 

AJAIB !!.. Perajurit Buta Melihat Kembali dengan Lidahnya.

AJAIB !!.. Perajurit Buta Melihat Kembali dengan Lidahnya.. Seorang perajurit yang buta kerana letupan  granat di Iraq hidupnya telah diubah oleh satu teknologi yang memungkinkan dirinya untuk ‘melihat’ dengan lidahnya. Lance Koperal Craig Lundberg, 24, dari Walton, Liverpool, kehilangan penglihatan ketika bertugas di Bascra pada tahun 2007. Hari ini dia dapat mengidentifikasi bentuk, berjalan jalan tanpa bantuan dan bahkan membaca berkat teknologi itu.



[WOW!!] AJAIB !!.. Perajurit Buta Melihat Kembali dengan Lidahnya..

Cikgu ' Syafi AF Dapat Hidayah

Bertambah seorang lagi selebriti yang kini sudah bertudung iaitu Cikgu Syafi atau nama sebenarnya Syafizawati Sharif, 35. Syafi yang pernah mengendalikan Akademi Fantasia (AF), sebagai Guru Persembahan Vokal bagi membimbing para pelajar dalam mendapatkan lenggok suara yang betul nampaknya seperti sudah menemui hidayah.

Untuk info, Syafi memegang Certificate of Teaching (CT ABRSM - UK) (Introduction to Instrumental & Vocal Teaching  - UK), Diploma in Music (National Arts Academy 2001), Grade 8 Vocal (ABRSM) 2000 (Associated Board of the Royal School of Music (UK), Grade 8 Theory of Music (ABRSM) 1997 (Associated Board of the Royal School of Music (UK) dan Grade 8 Pianoforte (ABRSM) 1997 (Associated Board of the Royal School of Music (UK).




Rahsia Rasulullah S.A.W Sentiasa Sihat


Selama ini kita mengenali dua bentuk rawatan. Rawatan sebelum dijangkiti penyakit / pencegahan (At-thib Al-wiqo`i), dan rawatan selepas dijangkiti penyakit (at-thib al-`ilaji).

Dengan mencontohi pola makan Rasulullah S.a.w, kita sebenarnya sedang menjalani terapi pencegahan penyakit dengan makanan. (Attadawi bil ghidza`). Ini tentu jauh lebih baik daripada kita harus "berhubungan" dengan ubat-ubat kimia.
 



Sepuluh Foto-foto Embun Yang Terbaik

Memang dah ada gambar-gambar makro embun di laman ini sebelum ini, tetapi kali ini dipaparkan 10 gambar embun terbaik yang diambil oleh jurugambar profesional. Tak sangka bukan embun boleh menjadi subjek yang menghasilkan gambar-gambar yang indah ini?

Photobucket 


Gula-gula Zaman Persekolahan Yang Klasik

Di zaman sekolah, kita semua biasa membeli gula-gula dari kedai. Biasanya hanya membeli yang murah (tiada Ferrero Rocher) dan gula-gula yang amat popular sekitar 80-an dan 90-an ini masih boleh didapati sehingga ke hari ini.

Tora dan Ding Dang


Photobucket



Pemegang Anak Kunci Kaabah

Pemegang Anak Kunci Kaabah

Hanya terdapat sebuah pintu untuk memasuki Kaabah dan ia dikatakan diperbuat daripada emas tulen seberat 8 tan(8,000 kilogram).

Pintu Kaabah itu pula hanya boleh dibuka oleh pemegang kunci dari Bani Syaibah. Menurut sejarah Islam, apabila Nabi Muhammad SAW meninggalkan Mekah kerana berhijrah ke Madinah, Mekah dikuasai oleh Bani Syaibah.



Mesti Baca!! Keburukan Makan Dengan Sudu!

wuduk
 Pada satu hari Tengku Kudin telah dijemput oleh Residen British Resident menghadiri satu jamuan makan malam di rumah resident tersebut. Ketika semua tetamu jemputan telah bersedia untuk menghadapi hidangan, Tengku Kudin tiba-tiba bangun menuju ke arah paip air dan membasuh tangannya. Tanpa menghiraukan orang lain semuanya menggunakan sudu dan garpu, beliau dengan selamba meyuap makanan ke mulutnya dengan tangannya.


Tahukah Pembaca bahawa..


1.         Tahukah pembaca bahawa Koala mempunyai masa tidur yang cukup lama iaitu selama 20 jam untuk satu hari. Ini bermakna, Koala hanya mempunyai masa selama 4 jam untuk melakukan sebarang aktiviti harian.

2.         Tahukah pembaca bahawa Penjara Negeri San Quentin di California mempunyai poskod sendiri iaitu 949974. Lazimnya, sesebuah daerah atau wilayah sahaja yang diberi poskod bagi memudahkan pemetaan dan tujuan surat menyurat.

Jumaat, 27 April 2012

Islam Di sebalik Tabir Steve Jobs

ei
Andai Steve Jobs dibuang ketika bayi dan tidak dapat meneruskan hidupnya, mungkin dunia tidak akan dapat menikmati teknologi iPad dan iPhone.
Pengasas syarikat komputer Apple yang menghasilkan iPad dan iPhone, Steve Jobs tidak ada hubungan dengan Islam. Mendiang yang meninggal dunia Oktober lalu adalah penganut agama Buddha dan dalam hidupnya pernah mendapat bantuan makanan daripada kumpulan Hindu, Hare Krishna di California, Amerika Syarikat.



Gambar Lucu Kanak-Kanak

Memang terbaek ar budak-budak nie...hahahahahaha.Siap dengan gaya tue yang tak leh tahan tu.Apa pun jom kita layan gambar terbaek nie.
 
 
 
 

Tips Menyembuhkan Mata RABUN


Sabda Nabi Muhammad s.a.w."
"Barangsiapa yang ingin menyembuhkan kelemahan pandangannya (kabur/rabun) maka hendaklah dilakukan:

• Memandang bulan pada awal bulan, jika tidak kelihatan atau terhalang oleh awan dan lain-lain hal, lakukan pada malam kedua, juga tidak dapat, cuba pada malam ketiga atau begitu seterusnya hingga nampak kelihatan bulan itu.
 

Bagaimana Semut Membuat Sarangnya

Semut merupakan serangga yang sangat rajin di mana kerajinanya banyak diungkap dan dimanfaati oleh manusia di seluruh dunia dalam peribahasa dan kata-kata bernas. Malahan dalam al-Quran sendiri pun sudah ada satu surah yang dedikasikan dan dinamakan semut (an-Naml). Berbadan kecil dengan hanya 2 perut dan 3 mata, mereka dapat mengangkat beban 2 kali ganda daripada beratnya. Mari kita lihat kenapa semut ini amat diagungkan oleh kebanyakkan orang. Experimen ini telah dijalankan oleh unit penyelidikan di NASA di Florida, USA. Siapa yang tak tahu siapa tu NASA sila angkat tangan. Semua sedia maklum kan NASA ni siapa, ala yang membuat penyelidikan sains untuk roket-roket tu kan. Dalam experimen yang dijalankan itu, kali ini NASA mahu melihat bagaimana semut membuat sarangnya.

 


“Jadilah!” Maka Terjadilah Ia

Betapa jauh dan sukarnya untuk manusia memahami ciptaan alam semesta yang rumit ini, namun apabila mereka mengintai dibalik tirai penciptaan alam semesta, ianya seakan-akan dicipta dengan begitu mudah, seakan-akan alam semesta ini hanya wujud apabila dibisikkan kalimah, “Jadilah!”, maka terjadilah ia.

 

Tazkirah : 15 PINTU


15 pintu syaitan yang ada didalam diri kita
- pintu marah
- cinta dunia
- kebodohan (keengganan menghadiri majlis ilmu)
 

Khamis, 26 April 2012

9 Waktu Doa Mustajab !

Berdoa adalah salah satu daripada usaha kita untuk mencapai sesuatu yang diingini :)



BERIKUT antara sembilan petua daripada Rasulullah s.a.w. untuk mencapai doa mustajab.
 

  • Anas bin Malik meriwayatkan bahawa Rasulullah bersabda: “Doa antara azan dan iqamat tidak akan ditolak.”

  • Sesungguhnya Rasulullah bersabda: “Allah akan turun ke langit dunia setiap malam iaitu sepertiga malam yang terakhir, seraya berfirman: “Sesiapa yang berdoa kepada-Ku, maka aku akan menerima permintaannya dan sesiapa yang meminta keampunan daripada-Ku maka Aku akan mengampuninya.



  • Rupa Motosikal Harley Davidson pada 1910-1938

    Dengar jer nama Harley Davidson pasti terbayangkan motosikal besar yang berharga mahal tu kan?Tapi pernah tak korang bayangkan macam mana la rupa motosikal yang terkenal ini suatu masa dahulu dimana waktu permulaan terkenalnya motosikal nie.Jom kita tengok gambar-gambar lama yang lebih menerangkan keadaan ketika tue.
     
     
     

    Subhanallah Inilah Mukjizat Alquran tentang Jenis Kelamin Bayi

    Pada awalnya, manusia meyakini bahawa jantina bayi ditentukan oleh sel-sel ibu. Ada pula yang percaya bahawa jantina ini ditentukan secara bersama oleh sel-sel lelaki dan perempuan.

    Jauh sebelum ilmu pengetahuan mengetahui tentang rahsia jantina bayi, pada abad ke-7 M, Al-Quran telah memberi tahu bahawa jenis kelamin laki-laki atau perempuan diciptakan "dari air mani apabila dipancarkan".

    Mari semak surah An-Najm [53] ayat 45-46: "Dialah yang menciptakan berpasang-pasangan lelaki dan wanita, dari air mani, apabila dipancarkan."


    Seni Cantuman Kelopak Bunga Yang Terindah

    Daya imaginasi dan kreatif tinggi ........



    Seni dari cantuman kelopak bunga yang menyerupai makhluk pelik yang comel,

    Seterusnya



    6 nega6 Negara Asia Akan Jadi Tempat Latihan Tentera AS, Malaysia Tersenarai

    Selain di Timur Tengah, kini Amerika memperkuatkan pangkalannya di Asia pula. Hal ini disampaikan oleh menteri luar Clinton dan begitu juga yang dinyatakan oleh Obama beberapa bulan yang lepas ketika melawat ke beberapa negara di Asia.

    Negara Amerika ingin memperluaskan pengaruh kepimpinannya dengan lebih mendalam di pelbagai pelusuk dunia, terutama sekali  memfokuskan perhatiannya ke atas negara-negara Asia seperti China, bagi menguasai bidang ekonomi mahupun ketenteraan
     

    Penemuan Baru - Galaksi Paling Jauh Ditemui

    Saintis Jepun jumpa galaksi paling jauh

     GAMBAR yang disiarkan Balai Cerap Astronomi Kebangsaan Jepun semalam menunjukkan sejumlah cahaya yang dirakamkan Teleskop Subaru di Hawaii.
     
    TOKYO - Beberapa ahli astronomi Jepun mengumumkan semalam bahawa mereka telah menemui satu gugusan galaksi sejauh 12.72 bilion tahun cahaya dari Bumi.



    Hilang Tension - Pakcik Kena Makan Dengan Harimau

     http://mauradwiutami.files.wordpress.com/2011/01/monyet.jpg
    Pada suatu hari seorang lelaki yang agak berumur bernama Abu merayau-merayau dari satu kedai ke satu kedai. Tujuannya adalah untuk mencari kerja.

    Tetapi agak malang kerana disebabkan umurnya yang agak tua, dan waktu tu ekonomi sedang meleset, tidak ada satu tempat pun yang menawarkan kerja untuknya.




    Tip Untuk Hadapi Cuaca Kering Dan Panas Dijangka Bermula Mei Hingga Sept

    Jabatan Meteorologi Malaysia (JMM) menjangkakan cuaca panas dan kering pada monsun barat daya yang akan melanda negara bermula Mei hingga September depan tetapi ia tidak seteruk tahun-tahun sebelum ini.

    Timbalan Ketua Pengarah Aplikasi JMM, Alui Bahari berkata keadaan cuaca kini yang sering berubah-ubah dan tidak menentu adalah disebabkan berlakunya peralihan monsun dan dijangka kembali normal menjelang penghujung bulan ini.



    Aksi Rempit Yang Terlampau

    Aksi ni tak ade dekat Malaysia.Aku rasa orang malaysia pun tak power nak buat aksi macam ni….

     

           Lagi Gambar


    Exco: 'Tuanku Sudah Setuju, Kenapa Lapor Polis?'



    Kerajaan Kedah mempersoalkan tindakan seorang kerabat diraja negeri yang membuat laporan polis kerana tidak berpuas hati terhadap penggubalan undang-undang di Dewan Undangan Negeri (DUIN) bagi menghalang fatwa dicabar di mahkamah.

    Exco Agama, Pelajaran dan Koperasi negeri Kedah Datuk Mohamed Taulan Mat Rasul berkata, tindakan itu tidak wajar kerana sebelum pindaan terhadap Enakmen Mufti dan Fatwa Negeri Kedah 2008 dibentangkan, Sultan Kedah sudah memperkenankannya.



    Trauma Disergah Harimau Seorang Gadis Meninggal

     
    KUALA KANGSAR: Seorang remaja perempuan yang berdepan detik ngeri apabila ‘disergah’ dua harimau ketika mengikuti ibunya menoreh getah pada 15 Januari lalu, meninggal dunia di Hospital Raja Permaisuri Bainun (HRPB) Ipoh, petang kelmarin dipercayai akibat trauma melampau.

    Mastura Kamaruddin, 16, sebelum ini dikatakan mengalami trauma berpanjangan sejak kejadian itu hingga dia gagal menghadiri sesi persekolahan.




    Rabu, 25 April 2012

    7 Keajaiban Selepas Anda MENANGIS!


    Siapa kata menangis tak ada gunanya? Jika selalu sangat menangis sememang boleh membuatkan mata anda menjadi merah dan bengkak. Tapi jangan salah, menangis dan mengeluarkan air mata ternyata boleh menjadi ubat ajaib yang berguna bagi kesihatan tubuh badan dan fikiran. Disunting dari Beliefnet, ini dia 7 keajaiban yang boleh anda dapatkan setelah menangis dan berair mata.

    1. Membantu Penglihatan

    Air mata ternyata membantu penglihatan seseorang, jadi bukan hanya mata itu sendiri. Cecair yang keluar dari mata dapat mencegah dehidrasi mata yang boleh membuat penglihatan menjadi kabur.
     

    Jambatan daripada RUMPUT

    Qeswachaka, sebuah jambatan gantung yang terletak di selatan Canas di Cuzco, Peru. Jambatan ini dibina dari ikatan-ikatan rumput yang dikutip oleh penduduk setempat lalu disambungkan antara satu sama lain menjadi sehingga 210 meter panjangnya. Walaubagaimanapun, jambatan ini sentiasa diperbaharui pada setiap tahun bagi mengelakan ia daripada terputus dan sebagainya...




     
     
     

    Cara Semulajadi Kunci Motor


    Jika anda memiliki Ducati, anda mungkin mempertimbangkan tentang keselamatan, terutama pada waktu malam dan anda mungkin tidak mempunyai garaj untuk mengelakkannya daripada pencuri.


    Motosikal ini dilengkapi dengan mekanisme anti pencuri semulajadi yang tidak boleh dicuri walaupun pakar jenayah terbesar dunia. Lawak. superb beb
    jom lihat


    Resepi - Masak Nasi Putih Cara Iran

    Nasi_iran
    Harini nak kongsi resepi nasi putih masak cara orang iran. Kalau masak nasi putih sy mesti masak cara iran sebab nasi putih akan jadi peroi, TAK melekat, sedap dan lebih khasiat! mesti cuba! 



    Untuk memahami Islam ,Paderi Ini Sanggup Berpuasa Dan Bersembahyang

    Ketika seluruh dunia mencaci maki Islam dan Muslim saat tragedi serangan 11 September 2001, sebuah situasi yang tak terduga terjadi. Peristiwa itu membuat ramai non-Muslim di seluruh dunia, utamanya di AS, ingin tahu lebih jauh tentang Islam, mereka mempelajarinya dan akhirnya banyak yang masuk Islam. “Blessing in disguise”, sebuah berkah yang tersembunyi, begitu kata pepatah Inggris.





    FHI - Sejarah Lambang Bulan Bintang Dalam Islam



    Beberapa versi ahli sejarah mengatakan bahawa sebenarnya asal usul lambang bulan bintang berasal dari lambang khilafah Islamiyah terakhir yang dimiliki umat Islam, iaitu Khilafah Turki Utsmaniah.

    Khilafah ini adalah warisan terakhir kejayaan umat Islam. Memiliki luas wilayah yang membentang dari hujung barat sampai hujung timur dunia.

    Wilayahnya mencakupi tiga benua besar dunia, Afrika, Eropah dan Asia. Ibukotanya adalah kota yang sejak 1400 tahun yang lalu telah dijanjikan oleh Rasulullah SAW sebagai kota yang akan jatuh ke tangan umat Islam.


    5 Tips Jika Tayar Kereta Terkena Paku Atau Pancit

    Terkadang kita tidak dapat lari daripada situasi kereta kita pancit, terkena paku dan sebagainya. Maka jangan panik dan jangan memikirkan perkara yang bukan-bukan... dah sampai masanya dia nak terkena paku gamaknya :) pun bergitu unsur di khainati juga tidak mustahil.

    Yang terpenting, sentiasa berwaspada dan praktikkan semasa troubleshooting jika terkena paku ini mungkin sedikit tips dibawah ini dapat membantu anda :

     

    Masjid Tudunzi Di Akhir Zaman Dinasti Qing

    Kawasan masjid itu luasnya 435 meter persegi dan bangunan-bangunannya seluas 235 meter persegi.

    Masjid Tudunzi mempunyai ciri seni bina pada akhir zaman Dinasti Qing yang menggabungkan seni bina tradisional China dengan dunia Islam. Ini juga menunjukkan perpaduan bangsa di wilayah Xinjiang.



    Dunia Atau Akhirat?



    Pada zaman moden kini, ramai yang telah lupa tanggungjawab masing-masing sebagai manusia terutamanya remaja. Mereka terlalu lalai dengan duniawi sehingga melupakan tugas mereka di dunia ini sebagai pengembara sehingga lupa kepada pencipta mereka sendiri iaitu Allah S.W.T.

    1) WAKTU

    Manusia sentiasa menjaga atau lebih tepat lagi menepati waktu mereka sesama manusia.


    Selasa, 24 April 2012

    Like Father Like Son


    Korang rasa, mana lagi comel? Hehehe...................Selamat Malam.....

    nasihangit

    3 Sebab Kenapa Orang Tidak Waras Sihat



    Perkara ini jarang difikirkan oleh kita semua... namun itulah hakikatnya kenapa orang tidak waras (gila) selalu sihat. Untuk itu moh kita berfikir dan mencari jawapanya. Mengapa orang gila tidak pernah atau jarang sakit dan mungkin fakta dibawah ini adalah beberapa versi jawapan dari pertanyaan tersebut.

     

    16 Kegunaan Lain Ubat Gigi



    Kegunaan ubat gigi selain untuk menggosok gigi. Ini kerana ubat gigi selain dari memutih, mencerah, menghilangkan kotoran dan mengembalikan dan melindungi enamel. Artikel ini saya terima melalui email.
    1. Mengurangkan rasa sakit sekaligus mengubati di sengat serangga dan menghindarkan dari terluka
    2. Mengurangkan rasa sakit sementara apabila terbakar kecil dan melecur terkena api.
     

    Kisah Benar Goreng Pisang Guna Tangan


    Menggoreng pisang gunakan tangan dalam minyak yang sedang menggelegak, tentu agak luar biasa dan jarang dilakukan oleh sesiapa. Inilah satu kelebihan yang ada pada seorang peniaga goreng pisang bernama Hartini atau Ta Nou berumur 53 tahun dari Sulawesi Indonesia. Beliau tidak berasa panas atau melecur apabila merendamkan tangan ke dalam kuali berisi minyak masak panas.

     

    Cara Mudah Mencuci Dan Menjaga Buah Pinggang

    Kali ni nak berkongsi sedikit tips untuk menjaga buah pinggang kita. Ianya mudah sahaja dengan menggunakan kos sebanyak RM1.00 sahaja. Bagaimana? Jom kita lihat caranya.

    Selama bertahun-tahun kita mengunakan buah pinggang dalam proses biologi badan, kandungan garam dan racun yang kita tidak tahu bertapa banyak jumlahnya, dan kita tidak pernah mencucinya kecuali bagi yang bermasalah sahaja, tapi tahukah anda dengan hanya RM1.00, anda mampu mencuci buah pinggang yang banyak berjasa pada kita ini.

    Daun parsley hanya dijual RM1.00


    Super Kreatif - Kesenian Dari TELUR

    Kalau sudah namanya kreatif, buat apa sekalipun pasti akan menjadi...

     
    LAYAN LAGI ........


    AJAIBNYA TULANG MANUSIA


    Korang tahu tak rangka tubuh badan manusia terbina daripada 206 tulang temulang merupakan satu seni kejuruteraan yang ajaib dan amat menakjubkan. Ia melindungi struktur tubuh badan yg melindungi organ penting seperti otak, jantung, paru-paru dan organ-organ dalaman manusia. Struktur tulang yang dicipta dalam badan manusia mempunyai kekuatan yg luar biasa. Contohnya, tulang paha dikatakan dapat menampung beban seberat 1 tan atau 1000 kilogram dalam kedudukkan 90 darjah.Sesuatu yang lebih mengejutkan, rupa-rupanya tulang paha mampu memikul beban seberat 3 kali ganda berat badan pada setiap langkah.

     

    Imam Yang Teguh............ ALLAHU AKBAR


    Sebuah Masjid di India telah diruntuhkan oleh sekumpulan pelampau hindu, namun solat berjemaah mereka tetap penuh.

    "Mereka boleh membinasakan masjid kami, tapi tidak iman kami."

    Gambar: Masjid Babri, India.

    Di Malaysia dan Indonesia, masjid2 berdiri megah.. Namun? Kipas dalam masjid lebih banyak daripada orang yg solah berjemaah.. Apa alasan kita untuk tidak pergi solah berjemaah?? tepuk dada tanya iman.



    Cuba tengok .......





    Gambaran Sungai Di Syurga

    Sungai-sungai syurga pula memancar dari bawah-bawah bukit. Di dalam Al-Quran, Allah banyak menyebut tentang macam-macam sungai di syurga ini antara lain firmanNya dalam Surah Muhammad ayat 15 yang bermaksud:

    Sifat syurga yang telah dijanjikan kepada orang-orang yang bertakwa (ialah seperti berikut): Ada padanya beberapa sungai dari air yang tidak berubah (rasa dan baunya), dan beberapa sungai dari susu yang tidak berubah rasanya, serta beberapa sungai dari arak yang lazat bagi orang-orang yang meminumnya, dan juga beberapa sungai dari madu yang suci bersih. Dan ada pula untuk mereka di sana segala jenis buah-buahan, serta keredhaan yang tinggal kekal di dalam syurga yang sedemikian itu keadaannya) sama seperti orang-orang yang tinggal kekal di dalam neraka dan diberi minum dan air yang menggeledak sehingga menjadikan isi perut mereka hancur? (sudah tentu tidak sama!).

     
     
     

    Isnin, 23 April 2012

    Info Bulan Jamadil Akhir

    http://1.bp.blogspot.com/-HAJe4GmCnIs/TzxhC2tcKsI/AAAAAAAABM4/SbAf_meh7lQ/s1600/images+(5).jpg
    Hari ini dah masuk bulan Jamadil Akhir, bermakan lagi 3 bulan akan menjelma bulan Ramadhan.Sedkit info bulan ini....


    Pengertian


    Jamadil Akhir memberi erti musim sejuk yang akhir. Dari segi bahasa, ia bermaksud penghabisan atau beku penghabisan. Bulan ini dinamakan sedemikian setelah musim kekeringan atau air menjadi beku telah berakhir. Pada ketika itu air yang pada mulanya beku telah beransur-ansur menjadi cair. Namun demikian, salji-salji atau air yang beku masih lagi kedapatan di sana-sini. 



    10 Jam Tangan Yang Lebih Mahal Dari Kereta Ferrari

    1. The Patek Caliber 89 - $5,120,000
     
     

    Kesan Penyakit Melalui Tangan

    Bismillahirrahmanirrahim

    Assalamualaikum semua. Diharapnya semuanya sihat wala'fiat dalam lindungan Allah SWT. Walaupun kadang-kadang ada antara kita mempunyai masalah kesihatan. Sebagai manusia biasa, kita tidak dapat lari daripada kekurangan. Sakit itu kadang-kadang datang dan pergi sebagai tanda peringatan Allah kerana kita semakin jauh daripadaNya atau sakit itu datang sebagai kafarah dosa selama kita hidup. Tapi, yang pasti, sakit itu sebenarnya merupakan "kemanisan" yang Allah berikan tanda kasih sayangNya kepada kita. =)

    Sudah menjadi tabiat rasanya dalam satu hari jari-jemari menekan-nekan butang keyboard menyusuri dunia tanpa sempadan. Tecengang seketika. Terjumpa kaedah diagnosis penyakit menggunakan tapak tangan oleh HPA.. Menarik. Terdetik di hati, ingin kongsi !!! Apalagi, mari kita lihat dan amati dengan baik. 
     
     

    Seramai 61 Orang Terkena Histeria

    Histeria, tentu korang semua dah biasa dengar cerita orang kena histeria ni, jika bernasib baik dapat pengalaman lihat sendiri orang yg kena rasuk depan mata korang.. tapi nh tak pernah ada pengalaman macam ni, minta dijauhkan.. huhu..


    Berita dibawah ini Nh jumpa kat metro online.. ramai betul yg kena rasuk hingga pihak sekolah bagi cuti sehari bagi meredakan kes ini.. jom baca...






    Kelebihan BUDU........

    Budu merupakan makanan traditional Kelantan yang diperbuat daripada ikan bilis atau udang bari yang dijeruk sehingga hancur.

    Budu atau sos bilis yang berasal dari negeri sebelah pantai timur Malaysia ini mendapat perhatian dan menjadi kajian para ahli pemakanan berkhasiat Jepun, Amerika Syarikat, Australia, New Zealand dan Jerman.
    Penemuan baru-baru ini membuktikan kandungan budu memiliki gluthaione sebagai bahan antioksidan, mengeluarkan sisa toxic dan meningkatkan daya tahan tubuh (immune) yang dapat memerangi pelbagai penyakit merbahaya dan menghalang kanser.



    Anda Berkenan .

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...