Jumaat, 27 Januari 2012

Tanda-tanda Kiamat Muncul DiMasjidil Haram

"Belum akan datang kiamat sehingga manusia berlumba-lumba dengan bangunan-bangunan yang megah." (HR. Bukhari) Akhukum fillah, tentunya Masjidil Haram tidak asing buat kita. Di sanalah lembah tamadun Islam bersinar ke seluruh bumi Allah ini. Lembah terjaga yang Insya Allah akan selamat keselamatan hingga akhir zaman.Gedung kelihatan belum sempurna, dipuncak sana terlihat sebuah jam besar yang baru setengah selesai


                            Abraj Al Bait - The Royal Clock Tower Makkah Abraj Al Bait -                 The Royal clock Tower Makkah dan Salah satu Tower "Gerbang" Masjidil Haram


Tampak Depan Masjidil Haram dan Abraj Al Bait Persis Di sampingnnya) Menurut beberapa sumber, bangunan yang dibina di laman Masjidil Haram dikenali dengan sebutan ! "Makkah Royal Clock Hotel Tower" yang dirancang berketinggian lebih dari 601 meter

Ketinggiannya Hanya berselisih 200 meter dari GEDUNG TERTINGGI DUNIA saat ini, iaitu Al Burj Khalifa Dubai ! (lihat foto di bawah)


Burj Khalifa, merupakan bangunan tertinggi di dunia (828 meter) yang telah dirasmikan Januari 2010 lalu, bangunan ini memecahkan rekod bangunan tertinggi sebelumnya iaitu CN Tower dengan ketinggian 553 meter. !


Perhatikan bangunan yang dibina di Pinggir Al Haram ini lebarnya luar biasa. Bandingkan saja dengan bangunan lain, Albraj Albait atau The Royal Clock Tower Makkah ini mempunyai luas 1,500,000 (1 juta) meter persegi. boleh dibayangkan berapa banyak bangunan di sana yang digusur dan berapa lahan bukit sebelah Masjid Al Haram yang dibongkar? Melihat bumi Allah di rosak dengan mesin-mesin raksasa itu. Debu debu berterbangan di sekitar Masjid Haram. Masya Allah.


(Poster Rencana Perombakan Masjidil Haram) Cuba Perhatikan, di antara tower tower yang dirancang itu ada beberapa yang sudah jadi, di antaranya; InterContinental dan The Royal Clock Tower yang kita bahas di atas, Jika kita amati di atas ada dua tower Raksasa yang disambungkan Mirip Twin Tower Petronas di malaysia.itu adalah pintu masuk kompleks Masjid ini nanti.

Bisa antum lihat tidak ada tanda-tanda Bukit di sana kan? Padahal Jalan yang melalui dua tower itu sebelumnya membelah dua Bukit. Tanda Apakah Ini? Padahal itu Tanah Haram.Menakutkan.Adakah manusia mula berani merosakkan tanah Haram ini? Atau peminpin negeri negeri Islam ini juga ikut serta dalam maraknya perlumbaan pembangunan gedung-gedung pencakar langit dengan negara-negara kaya yang lain? Cuba perhatikan nota perlumbaan bangunan-bangunan pencakar langit di dunia yang hampir setiap tahun saling mengalahkan, di Grafik Ini:


Perhatikan Gedung Tertinggi di atas, itu adalah MILES TOWER Gedung yang akan dapat mengalahkan Al Burj Dubai. Arab Saudi dengan kekayaanya merancang membina bangunan ini di Jeddah. Lagi, Ini merupakan Calon Gedung terting di Di Dunia dengan nombor ketinggian Tertinggi 1600 Meter! (1.5 Kilometer Menjulang ke langit) Ini Tidak Mengejutkan? Setelah ana terus telusuri ternyata MILES TOWER ini pun sudah ada pesaingnya yang tak tanggung-tanggung membina bangunan dengan Ketinggian 3.200 Meter atau 3 Kilometer Menjulang Ke Angkasa)


The Ultima Tower! Bangunan yang membentuk bandar pencakar langit yang direka Architecture America-Eugene Tsui 1991 - ini disasarkan akan menelan kos $ 150,000,000,000 .- (150 million Dollar Amerika). Saya tersentak beberapa kali, ketika kemudian membaca kembali Hadith yang diriwayatkan Umar Radiyallahu Anhu yang menceritakan ketika Nabiyullah Muhammad salallahualaihi Wassalam, didatangi malaikat Jibril Alaihissalam di depan Umar dan Para sahabat.

   Saat itu Allah Tabarokawataala menguji Rasulillah saw. dengan beberapa soalan yang disampaikan malaikat Jibril yang menjelma sebagai manusia: Pada suatu hari kami (Umar Ra dan para sahabat Ra) duduk-duduk bersama Rasulullah saw. Lalu muncul di hadapan kami seorang yang berpakaian putih. Rambutnya hitam sekali dan tidak nampak tanda-tanda perjalanan.

        Tidak seorang pun daripada kami yang mengenalinya. Dia terus duduk menghadap Rasulullah saw. Kedua-dua kakinya menghempit kedua-dua kaki Rasulullah, dari kedua-dua telapak tangannya diletakkan di atas paha Rasulullah saw, seraya berkata, "Ya Muhammad, beritahu aku tentang Islam." Lalu Rasulullah saw menjawab, "Islam ialah bersyahadat bahawa tidak ada tuhan kecuali Allah dan Muhammad Rasulullah, mendirikan solat, menunaikan zakat, puasa Ramadhan, dan mengerjakan haji apabila mampu." Kemudian dia bertanya lagi, "Kini beritahu aku tentang iman." Rasulullah saw menjawab, "Beriman kepada Allah, malaikat-malaikat-Nya, kitab-kitab-Nya, rasul-rasul-Nya, hari akhir dan beriman kepada Qodar baik dan buruknya. " Orang itu lantas berkata, "Benar. Kini beritahu aku tentang ihsan." Rasulullah berkata, "Beribadah kepada Allah seolah-olah anda melihat-Nya walaupun anda tidak melihat-Nya, kerana sesungguhnya Allah melihat anda. Dia bertanya lagi," Beritahu aku tentang Assa'ah (azab kiamat). "Rasulullah menjawab," Yang ditanya tidak lebih tahu daripada yang bertanya. " Kemudian dia bertanya lagi, "Beritahu aku tentang tanda-tandanya." Rasulullah menjawab,

      "Seorang budak wanita melahirkan nyonya besarnya. Orang-orang tanpa sandal, setengah telanjang, melarat dan penggembala unta masing-masing berlumba membina bangunan-bangunan bertingkat. "Kemudian orang itu pergi menghilang dari pandangan mata. Lalu Rasulullah saw bertanya kepada Umar," Wahai Umar, tahukah kamu siapa orang yang bertanya tadi? "Lalu aku (Umar) menjawab," Allah dan Rasul-Nya lebih mengetahui. "Rasulullah saw lantas berkata," Itulah Jibril datang untuk mengajar agama kepada kamu. "(HR. Muslim)


"BERLOMBA LOMBA MEMBANGUN GEDUNG BERTINGKAT"
itulah salah satu tanda-tanda kiamat yang dikatakan Rasulillah Muhammad Salallahu alaihi wassalam dalam Hadis tersebut
(Gambar diambil dari Royal Clock Tower) Masya Allah, hingga, ana benar-benar merasa sedih ketika, mendaki Jabal Nur keesokan harinya.Gedung ini memang tidak main-main, begitu besar dan megah! Hingga kemegahannya seakan ingin Mengubur Masjidil Haram.


Lihat lebih dekat lagi (gambar di Bawah), Masjidil Haram hanya terlihat tower-tower kecil di bawah Gedung Royal Clock Tower itu.


Sekarang mari kita pulang lagi ke Masjidil Haram, kita lht bangunan ini dari Masjidil Haram.


Ane turun gambar ini dari Lantai 2 Masjidil Haram. Lihat bangunan raksasa hijau sebelah kiri. inilah yang akan terlihat beberapa bulan ke depan selepas bangunan ini selesa ..!!


Jam raksasa yang saat tulisan ini dibuat (September 2010) itu sudah selesai dibina (berukuran lebih kurang 40 meter) dipaparkan ke seluruh dunia oleh chanel TV MBC setiap kali azan tiba secara live dari Masjidil Haram. Satu lagi Akhifillah, tentunya ana sangat tidak berhak untuk mengutuk Raja Arab Saudi yang membenarkan pembangunan pangsapuri dan hotel mewah betul-betul di laman Masjidil Haram itu, mungkin Beliau tengah merancang sesuatu. Misalnya saja untuk mengantisifasi jemaah Haji yang jumlahnya Jutaan yang mengalir ke Masjidil Haram untuk Hajj.Tapi mari kita berfikir,


InterContinental Dar Et Tawhid, Depan Masjidil Haram Persis di halaman depan GERBANG UTAMA (Pintu Masuk No. 72) Masjidil haram berdiri sebuah Hotel Mewah bernama "InterContinental Dar et Tawhid Makkah "sebuah hotel 5 bintang yang berlogo IHG (InterContinental Hotel Group), sebuah Rantai Hotel milik Amerika.

Sangat Menghairankan? Tidak kah mereka mendengar firman Allah dalam Al-Quran bahawa Tanah haram ini adalah untuk semua manusia di bumi, bukan untuk perniagaan ? "Sesungguhnya orang-orang yang kafir dan menghalang manusia di jalan Allah dan Masjidil Haram yang telah Kami jadikan untuk semua manusia, baik yang tinggal di situ atau di padang pasir dan siapa yang bermaksud di dalamnya melakukan kejahatan secara zalim, nescaya akan Kami rasakan kepadanya sebahagian dari azab yang pedih. "(Al-Hajj [22]: 25

akakdisebalikpintu

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...