Ahad, 30 September 2012

Iklan Majalah Yang Mampu Membuatkan Anda Kagum

Kebiasaan iklan di majalah dan surat khabar jarang menarik perhatian kita untuk meneliti iklan itu. Tapi, dengan idea kreatif, iklan yang ada boleh jadi sangat unik. Seperti iklan-iklan di bawah, ia membawa satu perubahan terhadap pengiklanan agar dapat menrik pembaca. Explaination ada kat bawah


 WMF Knives 
Ini adalah iklan pisau. Nak cakap yang pisau diorang buat nie tajam giler sampai belah ikan pun boleh jadi cantik macam dalam gambar nie.
 
 
 
 



CLEAR: NO DANDRUFF
Iklan syampu anti kelumumur.Negara Columbia buat iklan nie kat magazine yang mana magazine tu menyediakan satu keratan (tepi), bila buka keratan tu keluar kelumumur. Fuyyoh!

BR Petrobras Oil: Victory
Nampak petak hitam putih kat atas? Bila jumpa magazine macam nie apa yang perlu dibuat adalah belek muka surat ke kiri dan ke kanan beberapa kali.
Sekarang korang dah boleh tahu macam mana sorang pilot rasa bila melepasi finish line.

National Association for the Blind: Donate Eyes
Page pertama : Kanak-kanak perempuan sedang senyum 
Page kedua : Wajah wanita tua.
Apabila kita selak page yang kedua, kita baru akan tersedar yang mata kanak-kanak itu sebenarnya adalah mata wanita tua di page kedua. Mesej "Donate” dan logo  National Association for the Blind  dipapar pada muka surat kedua.

 Bic Soleil Clic: Hand
Iklan pisau pencukur dengan tagline " The safety razor that follows your shapes''


Conto Barriers: Lift 
Mengandungi 2 helai, satu transparent paper dan satu lagi kertas berwarna kuning. Pada transparent page tadi, tertulis "you life" dan helaian kedua (kertas kuning) tertulis " ....can turn into the second" dan paparan pada kertas kedua menunjukkan orang berkerusi roda.

IKEA: Sliding Doors 
Iklan perabot IKEA. Hebat! Slide pada muka surat dan lihat, ia sebuah almari.

 SulAmerica Health Insurance: Torn
SulAmerica menghalang anda melakukan perkara yang sama pada sumber syarikat anda.

Depilatory Strips: EPILDOU
Tiada info mengenai iklan ini. Mungkin ini adalah iklan untuk buang bulu betis. Tengok kat page sebelah kiri, ada bulu kaki melekat. 

Arcor: Bubble Gum
Buble gum yang memberi korang buble yang paling besar.


DHL: Page 
Tiga muka surat, bahagian tengah adalah muka surat palstik transparent yang mana bila di selak ke kiri kelihatan sepert pekerja menerima bungkusan dari lelaki, dan selak di sebelah kanan seperti wanita tu terima bungkusan dari pekerja. 
Kiranya ikaln nie untuk menyatakan barang yang dipos dijamin sampai ke penerima sepatutnya lah.

Crush: Class
Sangat menarik!Hanya tiga langkah perlu dibuat dan gambar kedua akan terhasil.

 Seat Ibiza Cupra: Wheel
Tak payah nak explain rasanya. semua dah besar panjang, tengok gambar pun paham kan.
 sararose-93.blogspot
 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Anda Berkenan .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...