Ahad, 22 Julai 2012

Suasana RAMADHAN Seluruh Dunia

Sudah sehari berlalu, hari ini masuk hari ke dua umat Islam di Malaysia berpuasa, syukur Alhamdulillah kerana Allah masih mengizinkan kita berpuasa pada tahun ini (1433H). 
Lepas sahur tadi saja tengok-tengok google images, nak tengok suasana Ramadhan seluruh dunia. Bila search macam-macam gambar keluar, tiba-tiba rasa sayu je hati, alangkah bagusnya jika umat Islam satu dunia berkumpul bersatu padu seperti sekarang dimana umat Islam seluruh dunia sedang menyambut bulan Ramadhan. 

Jom sama-sama lihat suasana bulan Ramadhan dibeberapa buah negara, nak dapatkan feel lebih mohon letakkan/bayangkan diri korang dalam suasana tu 
 
 
 
 
 

Jom melihat gambar-gambar Ramadhan seluruh dunia

1. Afghanistan

2. Bangladesh

3. China

4. Jepun

5. India

6. Jordan

7.  Gaza

8. Palestin

9. Yemen

10. Pakistan

11. Turki

12. Mekah

13. Amerika Syarikat

14. Bosnia

15. Indonesia

16. Malaysia
p/s : meremang segala bulu lepas tengok gambar-gambar nie, apa masalahnya ntah
.diarisifroggie.c

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Anda Berkenan .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...