Rabu, 15 Ogos 2012

Kita Dah Makin Tua



السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ ….
1. Dulu, kalau nak membaca…dari jauh pun boleh baca.
Sekarang dekat2 tak nampak….kena jauh-jauh sikit.

2. Dulu kalau nak kencing, dari jauh…suuurrrrr!!!! masuk…..!!!
Sekarang, kalau nak kencing, kena dekat-dekat, pelan-pelan lepas…baru masuk…







3. Dulu, masa tidur menhadap muka…rapat-rapat,
sekarang berlaga punggung saja… itu pun dah kira rapat sangat dah tu….

4. Dulu, mana-mana pergi mesti bawa minyak wangi (dalam kereta ke, handbag
ke…), sekarang, bawa juga… tapi minyak angin la…

5. Dulu, pakai baju mesti sama…sama color, sama design, sama brand….sedondon…
Sekarang, “Asal kau ada baju nak pakai udah la…!”

6. Dulu, kalau nak kemana-mana, sanggup tunggu bini sampai se jam iron tudung…pakai tudung….
Sekarang, “Alah…you pakai yg “wrinkle free” tu je la….!” (dlm hati….macam la ada orang nak tenagok dia…hiyyyy!!! Malam tadi tak mau nak gosok… lembab!!)

7. Dulu, sanggup jalan berbatu2 teman bini shopping,
sekarang…tunggu dlm kereta je. Kejap-kejap SMS….”Lama lagi ke?” “Apa aje yg you cari ni…?”

8. Dulu, hebat….!!! sebulan sampai 12 kali…, sekarang, kalau dapat 12bulan sekali pun kira hebat juga…

9. Dulu, menunggu pun dah keras…. sekarang, menunggu nak keras…


hahahaha…
 gelagatkita

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Anda Berkenan .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...