Ahad, 21 Disember 2014

32 Jenis Hidangan Sedap Tanpa Masak Sesuai Ketika Bercuti

Musim cuti sekolah ni ramai ambil kesempatan untuk bersama keluarga tercinta.. selain beriadah.. membuat hidangan sesama keluarga juga salahsatu cara untuk eratkan hubungan kekeluargaan.. malah ada juga yang berkesempatan melancong di dalam dan luar negara.. so, hari ni nak bagi jenis hidangan tanpa masak..  hidangan mentah.. tapi superb.. bila tengok, nampak kesedapannye.. haa.. tu baru lihat, belum rasekan lagi penangan hidangan ni.. 
Mari kita saksikan 32 hidangan ala-ala omputih gitu.. resepi ade.. tapi, harap maklum resepi ditulis dalam bahasa inggeris.. 
1.Spanish Ham dengan Buah Zaitun dan Oren 
Ham Sepanyol rasanya sungguh lazat, tetapi boleh dibuat sub prosciutto ataupun guna satu lagi jenis Cured Meat  . Resepi Disini  
 
 
2.Tanpa-Bakar(NO-BAKE) Pie Mentega Kacang
Resepi disini  

3.Prosciutto , Melon , dan Mozzarella
Jika anda tidak mempunyai Mellon Baller,  potong buah-buahan yang lain kepada bentuk petak dengan menggunakan pisau.. Resepi disini  
4.Easy Holiday Bark
Didahulukan coklat cair dengan campuran kekacang (atau mana-mana saje) adalah mudah tetapi sikit menghairankan ,tampak elegan. Resepi disini   
5.Persimmon dan Burrata Carpaccio
Resepi disini  

6.Lobak pedas - sumbat, Cherry Tomato
(Horseradish-Stuffed Cherry Tomatoes)
Resepi disini  


7.Chocolate Dicelup Pretzel Rods
Gula-gula yang dikisar hancur menjadikan Rod Pretzel superb lazat, tetapi jika anda tidak mahu menggunakan gula-gula yang dikisar , anda juga boleh menggantikan dengan sprinkles  , lebih memudahkan.. Resepi disini  

8.Warm Herb Jam dan Goat Cheese Spread
Dalam penggunaan bahan-bahan yang berkualiti jangan lupa pastikan, anda membawa beberapa keropok yang agak rangup untuk dibawa bersama. Resepi disini  


9.Everything White Bean Hummus
Memang sepatutnye , hidangan ini memerlukan bawang putih panggang, tetapi anda boleh meninggalkan ramuan tu.. Resepi disini  

10.Radish-Chive Tea Sandwiches
Resepi disini  , atau The Curvy Carrot  

11.Chocolate Peanut Butter Pretzel Bites
Resepi disini  


12.Manis dan Pedas Kale Salad
(Sweet and Nutty Kale Salad)
Kale Salads sesuai dihidang ketika ada sambutan/party, ia tahan lebih lama berbanding sayur hijau(Salad Hijau).. Resepi disini  

13.Dip ketam sejuk(Cold Crab Dip)
Resepi disini  

14.Olive Tapenade
Recipe disini  

15.Peanut Butter S’mores Bars
Boleh dijadikan sebagai pencuci mulut.. Resepi disini  

16.Tiny Brie Bites with Fig Jam and Marcona Almonds
Resepi disini  

17.No-Bake Snickers Caramel Apple Pie
Dikatakan Pie Apple ni sungguh sedap.. Resepi disini  

18.Orange dan Lobak Salad dengan Halia
Sayur-sayuran dan buah-buahan bercampur adalah amat baik untuk kesihatan.. Resepi disini  

19.Dilled Bean Salad
Resepi disini  

20.Smoked Salmon Tea Sandwich Canap├ęs
OK , yang satu ini memerlukan roti bakar, jika dah muak dengan roti bakar, anda boleh menggantikan dengan keropok atau rye melba toasts  .. Resepi disini  

21.Chocolate Tiffin dengan Pecans
Biskut Hancur ni biase jual di British, mungkin anda bole cari super market di tempat anda.. atau pun pakai biskut marry.. Resepi disini  

22.Endive Boats
Resepi disini  


23.Honey Mustard Brussels Sprout Slaw
Resepi disini  

24.Mentah , Coklat Vegan Walnut Fudge
Resepi disini  

25.Cranberry Almond Rum Balls
Resepi disini  

26.Monster Cookie Dough Dip
Akan lebih enak jika dicampur dengan Christmas M&Ms  .. Resepi disini  

27.Fancy Oreo Truffles
  
Fancy Oreo Truffles(Biskut Berkrim), ini merupakan makanan kegemaran orang Amerika.. Resepi disini  

28.Keju bumbu Cengkih dan Keropok
(Pimento Cheese dan Crackers)
Macam sedap.. tapi dengan cengkih admin lemah sikit.. Resepi disini  

29.Vegan Banana Split Bites
Pencuci mulut yang mudah dan ringan(sesuai ketika musim bercuti, minum petang,dsb).. Resepi disini  
30.Goat Cheese dengan Fresh Dill dan Paprika
  
Keju berempah dan pedas.. penyedian hidangan Goat Cheese.. Resepi disini  

31.No-Bake(tanpa bakar) Candy Cane Cheesecake Bites
Resepi disini  

32.Thin Mint Pie
Diberitahu wanita sukakan pie jenis ni.. Resepi disini 
  http://infotegar.blogspot.com

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Anda Berkenan .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...