Jumaat, 22 Mei 2015

Resepi - Kek Kacang Istimewa


Kek Kacang Istimewa 
 

Bahan-bahan:

125 gm tepung
125 gm gula
125 gm marjerin
2 butir telur
50 gm kacang tanah -dikisar
½ sudu teh serbuk penaik


Cara-cara membuat:


Langkah 1:
Pukul gula dan menjerin hingga kembang.

Langkah 2A & 2B.
Masukkan telur satu persatu, kemudian masukkan tepung dan serbuk penaik sedikit demi sedikit. Kaup balikkan hingga adunan sebati.

Langkah 3:
Masukkan kacang tanah yang dikisar, kemudian gaul sebati.

Langkah 4:
Lenserkan loyang pembakar, kemudian masukan aduan dan ratanya. Sekali lagi, tabur kacang tanah di permukaan adunan. Akhir sekali bakar selama 45 minit atau hingga kek kekuningan.
mingguan wanita

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...