Ahad, 22 April 2012

Terkini Tentang Kematian Pelajar UPSI

Fatimah Mina md Juferi
Tekanan perasaan dipercayai menjadi punca seorang pelajar perempuan tahun tiga Fakulti Pendidikan Awal Kanak-Kanak, Universiti Pendidikan Sultan Idris (Upsi) terjun dari tingkat empat bangunan E-Learning kampus universiti itu di sini, petang semalam.

Menurut sumber, pelajar berusia 23 tahun dan bakal menamatkan pengajiannya dalam dua semester itu, dipercayai telah mencederakan dirinya sebelum nekad terjun bangunan.

Terdapat kesan darah pada dinding koridor di tingkat empat bangunan di mana pelajar terbabit dipercayai terjun. Kesan itu menunjukkan pelajar ini telah cedera dan nekad terjun bangunan. Mangsa mati akibat kecederaan parah di kepala dan patah kaki.

Kejadian itu berlaku kira-kira jam 5.30 petang ketika kebanyakan pelajar tamat kuliah tambahan. Ketika kejadian, katanya, mangsa berpakaian muslimah, berseluar trek dan bertudung.

Menurut rakan-rakannya, sebelum ini pelajar yang berasal dari Johor Bharu itu dilihat murung dan sering bercakap sendirian dan berkemungkinan menghadapi tekanan.

Sinar Harian cuba menjejaki rakannya, namun masih gagal kerana mangsa berkemungkinan tidak tinggal di kolej kediaman tetapi tinggal di kediaman luar kampus.

Dalam pada itu, seorang pembaca Sinar Harian Online dalam mesej Facebook menulis bahawa “seorang mahasiswi Upsi semester empat, minor Bahasa Arab terbunuh setelah terjatuh dari Bangunan E-Learning sekitar jam 5.30 – 6.00 petang tadi.”

Identiti mangsa juga telah dikenal pasti dan akan disiarkan sebaik sahaja disahkan

Pelajar UPSI
Tempat kejadian mangsa

Pelajar UPSI
Mangsa Yang dikerumuni pelajar lain selepas jatuh dari bangunan

Pelajar UPSI
Kejadian berlaku di belakang bangunan E-Learning UPSI

Fatimah Mina md Juferi
Takziah buat keluarga arwah Fatimah Mina Md Juferi di atas pemergian arwah.
SINARHARIAN

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...