Selasa, 3 Januari 2012

Tips : Teknik Mandi Songsang


Mandi songsang adalah satu kaedah terapi yang amat hebat dan menghasilkan kesan yang menakjubkan kepada pengamalnya. Apakah itu mandi songsang?

Lazimnya pada masa sekarang ramai orang akan mandi dengan menjiruskan air bermula pada bahagian kepala. Situasi ini sebenarnya akan memberikan impak yang buruk kepada otak seterusnya akan memberikan kesan yang buruk pada kesihatan diri.

Tips : Khasiat & Teknik Mandi Terbaik

KAJIAN terbaru berkaitan dengan mandi mendapati ia bukan saja bertujuan untuk membersihkan diri daripada kotoran, tetapi menjauhkan stress serta berperanan penting meningkatkan sistem kekebalan tubuh. 
Penyelidikan yang diterbitkan dalam New England Journal of Medicine menunjukkan penderita diabetes yang menghabiskan masa selama setengah jam berendam dalam air suam dapat menurunkan tingkat gula darah sekitar 13 peratus.

Ibu Bapa Minta Anak Melayu Jangan Diberi Keputusan Semua A1 SPM Ekoran Insiden Amalina Bakri

Kuala Lumpur - Isnin - Ribuan ibu bapa Meleis seluruh Malaysia merayu Kementerian Pelajaran supaya memastikan tidak ada anak berbangsa Melayu Islam mendapat semua A1 dalam keputusan SPM yang akan datang. Mereka membanjiri perkarangan Kementerian Pelajaran di Putrajaya sejak Asar tadi sebagai tanda kerisauan anak mereka akan menjadi blondie babe Edinborough seperti Amalina Bakri. Amalina Bakri ialah pelajar 17 A1 dalam peperiksaan SPM suatu ketika dulu dan sejak belajar di luar negara sudah berubah dari imej muslimah ke imej NIAMAH!

Ada Blogger Dakwa Ustaz Azhar Idrus Sebagai Agen Iblis & Yahudi..

Salam...

Tak tau la apa kena dengan blogger ni sehingga dia kutuk habis-habisan berkenaan ceramah Ustaz Azhar Idrus baru-baru ni di Shah Alam sempena tahun baru hari tu. Salah satu isunya adalah kerana adanya nyanyian bersama gitar yang dikatakan haram untuk dimainkan dan meniru Yahudi.

Yang peliknya sambutan tahun baru di dataran merdeka yang tiada langsung pengisisan agama tidak pula dikatakan haram dan dikutuk oleh blogger tersebut. Harap blogger tersebut mendalami sebetul-betulnya bidang agama sebelum meletakkan sesuatu hukum.

Penulis blog Umno sertai DAP

Penulis blog Sakmongkol AK47 yang juga bekas ADUN Pulau Manis dari Umno, Mohd Ariff Sabri Aziz dilaporkan telah menyertai DAP.

Selain Sakmongkol yang merupakan  bekas Ketua Penerangan Umno Bahagian Pekan sehingga tahun 2004, turut dikatakan berbuat demikian ialah seorang lagi penulis blog Umno dan veteran parti itu, Aspan Alias

Awas, Kamera Pengintip Kini Berada Di Mana-mana!


Berhati-hatilah kepada muslimah sekalian, apabila anda menginap di hotel-hotel, chalet-chalet, hostel atau tempat-tempat persinggahan / penginapan luar, ambil sedikit masa dan cuba pastikan kamera atau apa-apa perakam tiada di sekitar bilik mandi atau bilik tidur. Kerana kemungkinan ini akan berlaku, kamera-kamera sekarang yang semakin kecil dan canggih, amatlah mudah untuk disorok di mana-mana ceruk dan ruang.

Nur Amalina Che Bakri, Remaja Cemerlang 17A1 Kini Dah Berubah? Gambar Amalina Mula Tersebar Luas

nur amalina che bakri 5 Nur Amalina Che Bakri, Remaja Cemerlang 17A1 Kini Dah Berubah? Gambar Amalina Mula Tersebar Luas!!
Bagi kami kalau individu tersebut bernama Ali Bin Abu (bukan nama sebenar) ataupun artis Malaysia, kami tidak ambil pusing sangat. Tetapi jika namanya Nur Amalina Che Bakri satu nama yang pernah menggemparkan negara satu ketika dahulu di mana beliau berjaya memperolehi 17 A1 semasa keputusan SPM 2004, bagi kami ia harus diberikan perhatian.

Isnin, 2 Januari 2012

Ustaz Azhar Masuk Raja Lawak

Pen Ini Masih Berfungsi Setelah 25 Tahun Di Dalam Perut Seorang Wanita



SEORANG wanita berusia 76-tahun, yang namanya tidak disiarkan pernahtertelan sebatang pen hitam pada tahun 1980-an.

Sewaktu kejadian itu, dia sedang menggunakan sebatang pen untuk menahan lidahnya ketika dia mahu melihat tonsil ditekaknya dihadapan cermin tetapi dengan tidak sengaja tercekik pen itu.

Super Cantik: Bukit Coklat di Filipina


Well, dimelayukan namanya menjadi Bukit Coklat. Chocolate Hill ini berada di Filipina. Terdapat lebih kurang 1,260 buah bukit seperti di kawasan seluas 56 kilometer persegi. Nama coklat diberi apabila bukit yang dipenuh rumput hijau ini bertukar warna kepada coklat apabila musim kering. 

Seorang Bayi Perlu Dikeletek Untuk Mengelakkannya Berhenti Bernafasnya


Benn berhenti bernafas lebih kurang 23 kali setiap malam
BAGI keadaan biasa, menggeletek anak-anak adalah gurauan untuk menggembirakan mereka. Tetapi, bagi Sanchia Norris, ia merupakan satu cara untuk memastikan anaknya terus bernafas.

Anak wanita itu, Benn yang berusia satu tahun berhenti bernafas beberapa kali setiap malam dan ibunya terpaksa menggeletek anaknya untuk memaksa dia bernafas semula.

Khasiat dan Rahsia Tauge


Menu TAUGE untuk hidangan makan tengah hari mahupun makan malam sering kali dipandang sebelah mata oleh kebanyakan kita. Tauge dilihat sebagai hidangan yang langsung tidak menyelerakan.

Tapi tahukah anda, tauge yang kerap kali menjadi pilihan terakhir untuk dijadikan sayur ini sebenarnya mempunyai banyak khasiat. Tauge dikatakan mampu menyumbang kepada kesuburan lelaki dan wanita. Pengambilan tauge oleh kaum lelaki mampu membuatkan sperma yang dihasilkan oleh golongan ini makin baik.


Ciri Suami MITHALI!!


"Apakah ciri-ciri seorang Isteri yang Mithali, Baik dan sebagainya", Soalan-soalan seperti ini lah yang selalu di perkatakan, di bahas dan sewaktu dengan. Bagaimana pula dengan Suami?? jarang d persoalkan!!. Kali mari kita sama-sama merenunng dan ketahui Ciri-ciri Suami Mithali.

Berpakaian kemas, bersih dan wangi untuk isteri anda.
Bilakah kali terakhir anda beli baju tidur yang mahal ? Seperti juga kita mahukan isteri kita berpakaian cantik untuk kita, mereka juga mahukan suami mereka lakukan perkara yang sama juga. Ingat bahawa Rasullullah S.A.W. akan sentiasa menggunakan miswak (kayu sugi) apabila balik rumah dan sentiasa gemarkan bau – bauan yang wangi.

Sunah bunuh Cicak



Arab panggil wazgah, orang putih kate lizard...

Hukum makannya
: Tentulah haram...

Hukum bunuhnya: Sunat dan Sunnah..

Rahsia Ciptaan Allah

Allah s.w.t Yang Maha Besar lagi Maha Bijaksana telah mencipta manusia sebagai sebaik-baik ciptaan. Dan di sebalik ciptaan ini, tersimpan banyak rahsia dan hikmah yang tidak diketahui manusia. Rahsia-rahsia yang akan dipaparkan di bawah ini pun hanyalah sebahagian kecil saja darinya. Yang Maha Mengetahui segala rahsia hanyalah Allah Ta’ala.

Himpunan Video : Sambutan Tahun Baru 2012 Bersama Ust Azhar Idrus Di Dataran Shah Alam

Himpunan video sambutan tahun baru 2012 bersama Ust Azhar Idrus dan Zizan Raja Lawak anjuran Pakatan Rakyat Selangor bertempat di Dataran Shah Alam.Jutaan terima kasih kepada semua pihak yang terlibat memuatnaik video2 ini ke Youtube.Saksikan..



Apa Boleh Dibuat Dengan Disket?

Salam...


Dengan arus teknologi yang semakin deras zaman sekarang ni,pelbagai gadjet2 yang dicipta untuk memudahkan kehidupan kita.Sudah tentu barangan2 lama tak lagi digunakan.


Kewujudan pendrive/thumbdrive yang lebih mudah digunakan menyebabkan disket  dipinggirkan..hehe..

Minyak TYT diharamkan Kementerian Kesihatan

Produk Minyak TYT diharamkan – Minyak TYT diharamkan kerana Mengandungi Raksa berlebihan – Produk Minyak TYT diharamkan Kementerian Kesihatan



gambar minyak tyt

Produk Minyak TYT diharamkan Di Pasaran kerana Mengandungi Raksa berlebihan, Pihak berkuasa kawalan dadah telah membatalkan pendaftaran produk tradisional berdaftar – Twee Hong Suah yang dikesan mengandungi merkuri melebihi had yang dibenarkan.

Pengilang produk juga telah diarah untuk memberhentikan penjualan dan pembekalan dengan serta merta dan menarik balik kesemua produk minyak TYT dari pasaran.

Ketua Pengarah Kesihatan, Datuk Seri Dr Hasan Abdul Rahman dalam satu kenyatan memaklumkan kesemua kelompok produk telah disampel di bawah aktiviti pengawasan mutu produk berdaftar.Ia dijalankan secara rutin oleh Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan.

Hasilnya ia didapati gagal ujian had merkuri dengan kandangan merkuri dikesan pada tahan tinggi melebih had biasa yang dibenarkan iaitu 0.5 miligram per kilogram.

Penggunaan logam berat itu dalam kuantiti berlebihan boleh mengakibatkan kesan keracunan seperti rasa kebas atau gatal, sakit, pertukaran warna kulit, bengkak dan kulit mengelupas.

Produk Twee Hong Suah digunakan secara tradisional untuk kanak-kanak bagi melegakan angin, sakit perut, loya, cirit birit, batuk dan demam. Produk ini terlalu laris dikalangan orang Melayu yang menggunakannya tanpa memikir risiko bakal dihadapi.

Sehubungan itu, orang ramai dinasihatkan supaya berhenti menggunakan produk minyak TYT dengan serta merta

nescafeais

Ahad, 1 Januari 2012

80,000 sertai Countdown 2012 kerajaan negeri Selangor

KUALA LUMPUR, 1 Jan: Gandingan dua selebriti hebat dari latar belakang berbeza, penceramah bebas Ustaz Azhar Idrus bersama pelakon, pelawak dan pengacara, Zizan Raja Lawak berjaya menarik kehadiran kira-kira 80, 000 orang ke Program Countdown 2012 di Dataran Kemerdekaan, Shah Alam, malam tadi.

Difahamkan, jumlah ini jauh lebih memberangsangkan berbanding jumlah kehadiran ke program "Karnival Sayangi Selangor" dan sambutan malam tahun baru anjuran kerajaan BN di I-City yang dianggarkan sekitar 5,000 sahaja, meskipun dirasmikan oleh Timbalan Perdana Menteri sendiri, Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Tinjauan rawak ke laman-laman blog bukan politik hari ini juga mendapati rata-rata penulis mengulas mengenai kemeriahan program malam tadi serta memuat naik gambar-gambar dan video sekitar program.

Antara yang diulas adalah mengenai keserasian Ustaz Azhar dan Zizan sewaktu forum soal jawab agama berlangsung dan petikan gitar oleh Ustaz Azhar sendiri.

Kemeriahan program turut diserikan dengan kehadiran bekas gitaris kumpulan Kamikaze, Shamril Salleh atau Sham Kamikaze yang sudah melakukan penghijrahan, pendakwah bebas, Ustaz Syed Nor Hisham Tuan Padang, juara program realiti tv pencarian imam muda, Imam Muda Ashraff serta selebriti Astro Oasis, Akhil Haiyy.

Rata-rata mereka juga mengharapkan program seperti ini yang menampilkan hiburan mendidik jiwa diteruskan oleh Kerajaan Negeri Selangor dan juga negeri-negeri lain.

Ini membuktikan rakyat malaysia khususnya anak muda mula meminati program-program mendidik apatah lagi jika ianya ditampilkan "kena dengan caranya".

Antara pimpinan Pakatan Rakyat Selangor yang hadir malam tadi ialah Exco Kerajaan Negeri, Dr. Halimah Ali, Haniza Talha dan Yaakob Safari serta Pesuruhjaya PAS Shah Alam, Khalid Samad.

harakahdaily

Gambar Zizan Dan Ustaz Azhar Idrus Di Sambutan Tahun Baru 2012










melayu.malaysiatribune.









SAMAN TALIPINGGANG BERMULA , 1 JAN 2012

KUALA LUMPUR: Bermula 1.1.2012, tiada alasan boleh digunakan pemilik kenderaan di negara ini sekiranya didapati gagal menggunakan tali pinggang keledar depan atau belakang.

Ini kerana, tempoh pengecualian tiga tahun akan tamat bermula jam 12 tengah malam ini (1 Januari 2012).

Pegawai Perhubungan Awam Jabatan Keselamatan Jalan Raya (JKJR), Hesdey Ahmad berkata, selepas tempoh itu, tindakan menyaman pemilik kenderaan akan diambil pihak berkuasa.

“Kita percaya, ramai pemilik kenderaan akan memberi pelbagai alasan termasuk tidak tahu ia sudah dikuatkuasakan.

“Berikutan itu, kita ingatkan bahawa penguatkuasaan terhadap penggunaan tali pinggang keledar belakang sudah bermula 1 Januari 2009 dan pengecualian tiga tahun itu hanya membabitkan kenderaan didaftarkan sebelum 1 Januari 2005 atau kenderaan tidak dilengkapi dengan kemudahan tali pinggang keledar

“Justeru, bermula esok, tiada lagi kompromi pihak Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) dan Polis Diraja Malaysia (PDRM) bagi pemilik kenderaan yang gagal mematuhinya,” katanya.


“Jadi, sekali lagi kita ingatkan orang ramai bahawa pihak berkuasa akan mengeluarkan saman jika mereka masih berdegil dan tidak mahu memasang tali pinggang mulai esok,” katanya


mummynemo

Abah.. Bagilah Balik Tangan Ita

Sebuah cerita tentang kehidupan.. Tidak di pastikan sama ada cerita ini hanya sekadar cerita atau dari kisah benar.. Tapi amat terkesan pada hati saya.. Sekadar perkongsian~

Kisah Si Kecil Ita
Suatu hari dia terjumpa sebatang paku karat. Dia pun melakar simen tempat letak kereta ayahnya tetapi kerana diperbuat daripada marmar,lakaran tidak kelihatan. Dicubanya pada kereta baru ayahnya. Ya….kerana kereta itu bewarna gelap, lakarannya jelas. Apa lagi kanak-kanak ini pun melakarlah melahirkan kreativitinya. Hari itu bapa dan ibunya bermotosikal ke tempat kerja kerana laluannya sesak sempena perayaan Thaipusam.

Penuh sebelah kanan dia beredar ke sebelah kiri kereta. Dilakarnya gambar ibu dan ayahnya, gambarnya sendiri, lukisan ayam, kucing dan sebagainya mengikut imaginasinya. Kejadian itu langsung tak disedari si pembantu rumah.

Pulang petang itu, terkejut besar pasangan itu melihat kereta yang baru setahun dibeli dengan bayaran ansuran yang belum habis berbayar, berbatik-batik.

Si bapa yang belum pun masuk ke rumah terus menjerit, ‘Siapa punya kerja ni?’ Pembantu rumah yang tersentak dengan jeritan itu berlari keluar. Dia juga beristighfar. .Mukanya merah padam ketakutan tambah-tambah melihat wajah bengis tuannya.

Sekali lagi diajukan pertanyaan keras kepadanya, dia terus mengatakan ‘Tak tahu… !”Saya tak tahu Tuan..!

”Duduk di rumah sepanjang hari tak tahu, apa kau buat?’ herdik siisteri lagi.

Bila anak yang mendengar suara ayahnya, tiba-tiba berlari keluar dari bilik. Dengan penuh manja dia berkata ‘Ita buat ayahhh.. cantik kan !’ katanya menerkam ayahnya ingin bermanja seperti selalu.

Dengan kasih murni seorang anak yang belum memahami apa-apa, menarik lembut poket seluar abahnya, manja.

Si ayah yang hilang sabar merentap ranting kecil pokok bunga raya didepannya, terus dipukul bertalu-talu tapak tangan anaknya. Si anak yang tak mengerti apa-apa terlolong-lolong kesakitan sekaligus ketakutan.

Puas memukul tapak tangan, si ayah memukul pula belakang tangan anaknya. Si ibu cuma mendiamkan diri, mungkin setuju dan berasa puas dengan hukuman yang dikenakan.Pembantu rumah melopong, tak tahu nak buat apa-apa, sungguh kesian dan teramat sedih, namun dia sangat takut .

Si bapa cukup rakus memukul-mukul tangan kanan dan kemudian tangan kiri anaknya. Selepas merasa puas, si bapa masuk ke rumah dituruti si ibu. Pembantu rumah segera memeluk dengan penuh sayang dan duka, cepat-cepat menggendong anak kecil itu, membawanya ke bilik.

Dilihatnya tapak tangan dan belakang tangan si anak kecil calar balar.Menangis teresak-esak keduanya, dalam bilik.Pembantu rumah memandikan anak kecil itu. Sambil menyiram air sambil dia menangis. Anak kecil itu pula terjerit-jerit menahan kepedihan sebaik calar-balar itu terkena air.

Si pembantu rumah kemudian menidurkan anak kecil itu. Si bapa sengaja membiarkan anak itu tidur bersama pembantu rumah.

Keesokkan harinya, kedua-dua belah tangan si anakbengkak. Pembantu rumah mengadu. ‘Sapukan minyak gamat tu!’ balas tuannya, bapa si anak.

Pulang dari kerja, dia tidak melayan anak kecil itu yang menghabiskan masa di bilik pembantu. Si bapa konon mahu mengajar anaknya.

Tiga hari berlalu, si ayah langsung tidak menjenguk anaknya sementara si ibu juga begitu tetapi setiap hari bertanya kepada pembantu rumah. ‘Ita demam… ‘ jawap pembantunya ringkas. ‘Bagi minum panadol tu,’ balas si ibu.

Sebelum si ibu masuk bilik tidur dia menjenguk bilik pembantunya. Apabila dilihat anaknya ita dalam pelukan pembantu rumah, dia menutup semula pintu.

Masuk hari keempat, pembantu rumah memberitahu tuannya bahawa suhu badan Ita terlalu panas. ‘Petang nanti kita bawa ke klinik. Pukul 5.00 siap’ kata majikannya itu.

Sampai waktunya si anak yang longlai dibawa ke klinik. Doktor mengarahnya ia dirujuk ke hospital kerana keadaannya serius. Setelah seminggu di wad pediatrik doktor memanggil bapa dan ibu kanak-kanak itu.

‘Tiada pilihan..’ katanya yang mencadangkan agar kedua-dua tangan kanak-kanak itu dipotong kerana jangkitan yang sudah menjadi gangren sudah terlalu teruk.

‘Ia sudah bernanah, demi nyawanya tangan perlu dipotong dari siku ke bawah’ kata doktor. Si bapa dan ibu bagaikan terkena halilintar mendengar kata-kata itu. Terasa dirinya tunggang terbalik, tapi apalah dapat dikatakan.

Si ibu meraung merangkul si anak. Dengan berat hati dan lelehan air mata isterinya, si bapa terketar-ketar menandatangani surat kebenaran pembedahan.

Keluar dari bilik pembedahan, selepas ubat bius yang dikenakanhabis, si anak menangis kesakitan. Dia juga terpinga-pinga, melihatkedua- dua tangannya berbalut putih.

Direnung muka ayah dan ibunya. Kemudian ke wajah pembantu rumah.Dia mengerutkan dahi melihat mereka semua menangis. Dalam seksaan menahan sakit, si anak yang keletah bersuara dalam linangan air mata…

‘Abah.. Mama… Ita tak buat lagi. Ita tak mau ayah pukul. Ita tak mau jahat. Ita sayang abah.. sayang mama.’ katanya berulang kali membuatkan si ibu gagal menahan rasa.

‘Ita juga sayang Kak Narti..’ katanya memandang wajah pembantu rumah, sekaligus membuatkan gadis dari Surabaya itu meraung seperti histeria.

Tidak seorang pun yang melihat suasana itu tidak menangis…. ‘Abah.. bagilah balik tangan Ita. Buat apa ambil.. Ita janji tak buat lagi! Ita nak makan, macam mana? Nak main macam mana? Ita janji tak conteng kereta lagi,’ katanya bertalu-talu.

Bagaikan gugur jantung si ibu mendengar kata-kata anaknya. Meraunglah dia sekuat hati namun takdir yang sudah terjadi, tiada manusia dapat menahannya.

.sentuhanmaya

Ketahui Bagaimana Hacker Dapat Password & Email Facebook Anda

 Ketahui Bagaimana Hacker Dapat Password & Email Facebook Anda
Ketahui Bagaimana Hacker Dapat Password & Email Facebook Anda
Pernahkah facebook anda atau rakan-rakan anda dihack oleh hacker? Adakah anda tahu bahawa anda sendiri adalah punca facebook anda dihack oleh mereka yang tidak bertanggung jawab ini. Kenapa tidak, anda dengan rela hati telah forward dan sebarkan kepada rakan-rakan anda satu link yang menyebabkan bukan sahaja facebook anda yang dihack, malah facebook rakan-rakan anda juga.
Mari saya ceritakan bagaimana facebook anda boleh dihack! Mesti ramai nak tahukan cara hacker mendapatkan password dan email facebook kamu semua untuk hack. Mari lihat betul-betul.
tips buat facebooker  Ketahui Bagaimana Hacker dapatkan Password dan Email Facebook Anda
Tips Buat Facebooker | Ketahui Bagaimana Hacker Dapat Password & Email Facebook Anda
Pernah lihat rakan-rakan anda share PERINGATAN atau lebih sedap didengar SHARING IS CARING ini? Percayalah bahawa ini bukan SHARING IS CARING tetapi SHARING AND CRYING. Selepas anda klik pada link yang saya highlightkan itu anda akan disuruh untuk log ini ke security dan disanalah anda akan memberikan data password dan email anda kepada hacker dengan mudah tanpa anda sedari.
 Ketahui Bagaimana Hacker Dapat Password & Email Facebook Anda
Ketahui Bagaimana Hacker Dapat Password & Email Facebook Anda
Kemudia anda yang telah ditipu ini pula akan share link atau PERINGATAN ini kepada rakan-rakan dengan niat untuk membantu tetapi sebenarnya anda telah menyusahkan rakan-rakan anda. Maka, makin ramailah mangsa dimana akaun facebook di hack.

 Ketahui Bagaimana Hacker Dapat Password & Email Facebook Anda
Ketahui Bagaimana Hacker Dapat Password & Email Facebook Anda
Tips Untuk Elak Akaun Facebook di Hack
1. Jangan log in melalui link-link yang anda jumpa di mana-mana website. Sila guna link rasmi facebook.
2. Jangan lupa clear chache dan history selepas log out akaun facebook anda.
3. Jangan berkongsi id,email dan password kepada sesiapa sahaja.
4. Jangan tinggalkan akaun facebook anda tanpa di log out terutama bila online di cyber cafe.

Akhir sekali, sama-samalah share post  Ketahui Bagaimana Hacker Dapat Password & Email Facebook Anda di facebook anda supaya makin ramai yang sedar akan perkara penting ini dan kejadian akaun facebook dihack akan dapat dikurangkan. Amin.

Ceritamamat

MAJLIS TAHLIL & CUKUR BULU KENING

Petua dan penawar untuk anak degil

Perubatan Islam untuk gatal kulit dan demam campak

i

SaversHub Membantu Mencari Harga Barangan, WiFi Percuma Dan Banyak Lagi

Dengan dunia teknologi yang semakin berkembang luas, semestinya anda ingin membuat carian pelbagai perkara terus melalui peranti mudah-alih ataupun melalui desktop anda. Dan untuk menyelesaikan perkara ini, SaversHub disediakan, membolehkan anda membuat carian berkaitan harga barangan, WiFi percuma berdekatan, klinik 24 jam, bank, restoran, hotel dan sebagainya.

Melaluinya, ia menggunakan sokongan geolokasi, membolehkan anda membuat carian harga barangan mahupun lokasi yang berdekatan dengan anda. Carian harga disediakan untuk harga barangan berasaskan lokasi. Selain daripada itu, memandangkan kotak carian pada SaversHub dilengkapi dengan fungsi cadangan perkataan, maka segala carian yang dilakukan adalah mudah.

Selain daripada itu, untuk menambah baik pangkalan data SaversHub, para pengguna boleh turut sama menyumbangkan tenaga, dengan memperbaiki apa yang patut ataupun menambah sebarang perniagaan atau data baru pada laman tersebut.

amanz.my

Mitini Membawakan Fungsi Seumpama Siri Kepada Para Pengguna Desktop Windows

Salah satu teknologi yang mendapat perhatian ramai sepanjang tahun lepas adalah sokongan bantuan melalui input suara. Menariknya, selain daripada aplikasi mudah-alih, Google turut membawakannya kepada pelayar web, dan kini salah seorang pembangun membawakan aplikasi ringkas, dinamakan sebagai Mitini untuk para pengguna Windows.

Melalui Mitini, ia membawakan sokongan bantuan pintar kepada para pengguna desktop Windows, dimana para pengguna boleh hanya membacakan sebarang arahan, dan seterusnya mendapat maklumbalas daripada Mitini dengan pantas.
Walaubagaimanapun, untuk makluman, ia hanya sekadar program yang dibangunkan secara suka-suka oleh pembangunnya, dan mungkin mempunyai sedikit masalah kerana had penggunaan API dan sebagainya.


Namun begitu, sekiranya anda merupakan pengguna Windows, dan inginkan aplikasi seumpama Siri pada desktop anda, maka anda boleh memuat-turun Mitini hari ini, dan mengujinya sendiri pada sistem operasi Windows XP, Vista ataupun Windows 7.

amanz.my

Adab Ketika Menyambut Kelahiran Bayi Menurut Islam


Entri ini khas buat anda yang bakal melahirkan anak dan ada kena mengena dengan diri saya yang bakal melahirkan anak ke-2 kami pada awal tahun 2012, insya Allah (EDD 9/1/2012). Di sini saya kongsikan adab-adab yang disunatkan dalam Islam ketika menyambut kelahiran bayi :

1. Melakukan sujud syukur sebagai tanda kesyukuran kepada Allah. Suami boleh lakukan di mana sahaja dia berada ketika itu. Ia elok dilakukan sebaik sahaja anak keluar daripada rahim ibu. Perbanyakkan bacaan zikrullah (tasbih, takbir dan tahmid).

sambutan tahun baru 2012 bersama alfadhil As-Syeikh ustaz azhar idrus


Lokasi: Dataran Shah Alam

Pemain Real Madrid,Kaka Bakal Masuk Islam ?


Nih berita baru dan gambar baru..Heboh didalam facebook individu-individu berbangsa arab yang mengatakan Pemain bola sepak terkenal nih telah memeluk agama islam,Tak silap aku gambar nih diambil pada 26./12 baru-baru nih di sebuah masjid di Dubai.Dilaporkan bahawa Kaka ataupon nama sebenar Ricardo kaka telah menghadiri majlis pengenalan Islam bersama isterinya di masjid nih.Kalau berita nih benar alhamdulillah.Bertambah lagi umat islam didunia nih.Islam semakin diterima oleh masyarakat antarabangsa..
Aku sangat bersyukur dan berbangga kalau berita nih benar.Tapi berita nih memang heboh di dunia arab sekarang nih.Mungkin kaka telah memeluk agama islam.Dalam pasukan Real madrid pun ada 4-5 orang individu beragama islam seperti karim benzema,Nuri sahin,Hamid altintop,Mesud ozil dan Khedira.Aku tahu sikit-sikit jer tengtang depa nih sebab aku tak minat dengan pasukan nih.Ini kerana pasukan nih merupakan musuh utama pasukan kegemaran aku Barcelona..Disini aku sertakan link facebook bapak arab yang mengatakan pengislaman Kaka nih..(Klik Sini

Gilerkentang

Sabtu, 31 Disember 2011

Hotel Ais Di Kawasan Pergunungan Fagaras.


Tidur di atas katil yang diperbuat daripada ais memberi satu pengalaman unik kepada setiap pengunjung yang menginginkan kelainan ketika bercuti.

Hotel of Ice yang terletak berhampiran tasik glasier Balea di kawasan Pergunungan Fagaras menawarkan pengalaman dan suasana 'sejuk beku' apabila hampir keseluruhan struktur binaannya dihasilkan daripada ais.

Pengunjung turut berpeluang menggunakan kemudahan lain seperti restoran dan bar yang menyediakan gelas dan meja diperbuat daripada ais.

Setiap kali tiba musim sejuk sejak 2005, hotel unik tersebut akan dibina semula untuk menampilkan kelainan menggunakan bahan-bahan semula jadi.

Tukang ukir tempatan bertanggungjawab mengukir bongkah-bongkah ais besar untuk membina dan meninggikan dinding hotel tersebut.

Hotel yang mempunyai antara 10 hingga 14 bilik itu terletak pada altitud 2,034 meter.

Namun, bukan semua pengunjung dapat bertahan menginap di hotel tersebut kerana suhu di dalamnya dicatatkan serendah -4 darjah Celcius, walaupun selimut tebal disediakan.

Hotel of Ice merupakan hotel pertama seumpamanya di Timur Eropah dan pengunjung perlu menggunakan perkhidmatan kereta kabel untuk sampai ke sana

budulagend

Kemewahan Pesawat Peribadi Sultan Brunei

Gambar eksklusif pesawat peribadi Sultan Brunei. Wow!
Assalamualaikum & salam sejahtera
Anda pasti dah tahu bagaimana kekayaan sultan Brunei kan? Sangat mewah sehinggakan rakyatnya mendapat tempias hasil kekayaan Sultan mereka. Ada yang mengatakan sumber gas dapur penduduk di Brunei adalah percuma dan disalurkan melalui paip khas yang dibina ke setiap rumah. Benarkah begitu? Anda cari la sendiri di blog rakan-rakan lain. Mesti ada blogger yang dah cerita pasal benda ni. Sebenarnya artikel kali ini saya ingin berkongsi gambar dengan anda tentang pesawat peribadi sultan Brunei yang sangat mewah. Mungkin dengan gambar ini akan dapat menggambarkan bagaimana kekayaan Sultan Brunei yang sebenar. Jom layan~
Pesawat peribadi Sultan Brunei
Pesawat peribadi Sultan Brunei iaitu Sultan Al-Mu'izzaddin Waddaulah Ibni Almarhum Sultan Omar Ali Saifuddin ialah Airbus 340 yang berharga USD 220 Juta. Di dalamnya terdapat emas menjadikannya sangat mewah.
Pesawat peribadi Sultan Brunei
Pesawat peribadi Sultan Brunei
Pesawat peribadi Sultan Brunei
Pesawat peribadi Sultan Brunei
Pesawat peribadi Sultan Brunei
jomkongsistory.

Koleksi Gambar Kesenian Corak Air Kopi dalam Gelas

Kalau kat kedai biasa ada teh tarik,, seninye hanyalah sebanyak mana buih yang ada, masa Khalis pernah bukak kedai makan 3 tahun lepas, pembuat air di kedai Khalis bagitau yang dia bleh buat teh dangdut.. Memang pandaila.. Rasa malu je nak hidangkan kat pelanggan.. Berdangdut gitue.. Jomlah tengok koleksi gambar-gambar comel dari secawan kopi..
art gallery in a cup of coffee01 Koleksi Gambar Kesenian Corak Air Kopi dalam Gelas


art gallery in a cup of coffee02 Koleksi Gambar Kesenian Corak Air Kopi dalam Gelas

art gallery in a cup of coffee05 Koleksi Gambar Kesenian Corak Air Kopi dalam Gelas

art gallery in a cup of coffee06 Koleksi Gambar Kesenian Corak Air Kopi dalam Gelas

art gallery in a cup of coffee07 Koleksi Gambar Kesenian Corak Air Kopi dalam Gelas

art gallery in a cup of coffee10 Koleksi Gambar Kesenian Corak Air Kopi dalam Gelas

art gallery in a cup of coffee11 Koleksi Gambar Kesenian Corak Air Kopi dalam Gelas

art gallery in a cup of coffee12 Koleksi Gambar Kesenian Corak Air Kopi dalam Gelas

art gallery in a cup of coffee13 Koleksi Gambar Kesenian Corak Air Kopi dalam Gelas

art gallery in a cup of coffee15 Koleksi Gambar Kesenian Corak Air Kopi dalam Gelas

art gallery in a cup of coffee16 Koleksi Gambar Kesenian Corak Air Kopi dalam Gelas

art gallery in a cup of coffee21 Koleksi Gambar Kesenian Corak Air Kopi dalam Gelas

art gallery in a cup of coffee25 Koleksi Gambar Kesenian Corak Air Kopi dalam Gelas

art gallery in a cup of coffee26 Koleksi Gambar Kesenian Corak Air Kopi dalam Gelas

art gallery in a cup of coffee28 Koleksi Gambar Kesenian Corak Air Kopi dalam Gelas

art gallery in a cup of coffee29 Koleksi Gambar Kesenian Corak Air Kopi dalam Gelas

ar-rifke

Anda Berkenan .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...