Bahan yang ringkas dan senang disediakn . Sedap makan ini dengan nasi ulam....atau nasi dagang
Bahan-bahan:
5 ekor ikan selayang / kembung - diambil isinya
10 biji lada hijau - dibelah, jangan sampai putus dan buang bijinya
3 ulas bawang merah
1 sudu kecil lada hitam
1/2 cawan kelapa parut
Bahan perasa secukup rasa
Cara menyediakan:
1. Tumbuk bawang merah bersama lada hitam sehingga lumat.
2. Masukkan isi ikan dan tumbuk sehingga semuanya sebati.
3. Kemudian, masukkan pula kelapa parut.
4. Masukkan bahan perasa.
5. Tumbuk bahan-bahan ini sedikit demi sedikit.
6. Masukkan bahan tumbuk tadi ke dalam belahan lada hijau.
7. Kukus selama 20 hingga 30 minit.
http://www.sajionline.my/
Tiada ulasan:
Catat Ulasan