Selasa, 19 November 2013

Situasi Lelaki yang Harus Di Fahami oleh Wanita

Kali ini akan berkongsi mengenai 10 SITUASI LELAKI YANG HARUS DI FAHAMI OLEH SEORANG WANITA.Bukan semua lelaki di dunia ini yang mempunyai masa yang terluang atau tidak kisah mengenai wanita mereka.Tetapi bagi pihak wanita, anda kenalah tahu serba sedikit apa perasaan lelaki serta apa yang patut di buat apabila di Dia berada dalam satu-satu situasi.
So, lets check out

 
 
 


10 SITUASI LELAKI YANG HARUS DI FAHAMI OLEH SEORANG WANITA


Bila si dia sibuk...


Jangan pula kamu terhegeh-hegeh meminta si dia menjemput kamu di tempat kerja ataupun menemani kamu pergi membeli-belah. 

Bila si dia ego...
Jangan sesekali kamu mempersoalkan tentang keegoan bila sikap sebegini sedang menguasai dirinya. Lelaki amat payah utk mengakui dirinya ego sebaliknya berpendapat ianya ketegasan. 


Bila si dia romantik... 


 Ajaklah si dia bersiar-siar di tepi pantai ataupun makan malam di bawah cahaya lilin sambil mengenangi saat-saat manis pertemuan pertama dan jgn lupa selit sekali perancangan utk masa depan bersama. 


Bila si dia panas baran...
Jgn membuat sesuatu yg boleh menyemarakkan lagi perasaan marahnya. Cuba kamu berdiam diri dulu sampai kemarahan reda. 


Bila si dia penat... 


Jgn mengadu perkara ataupun bercerita ttg hal yg remeh. Dalam saat sebegini si dia hanya perlu rehat yg secukupnya dan jgn memaksa dia membuat sesuatu yg boleh menambah kepenatan. 


Bila si dia pentingkan diri sendiri... 
Cuba berterus-terang dan meluahkan rasa tidak puas hati kamu tentang sikapnya itu. Kamu patut bersikap terbuka dan memintanya supaya mengimbangi pendapat kamu juga. Jgn lupa utk bertoleransi antara satu sama lain. 


Bila si dia mengongkong...
Kalau kamu memberontak, pasti akan dimarahinya. Tapi kalau menurut saja katanya takut menjejaskan diri sendiri. Utk itu, kamu perlu berkata padanya utk membiarkan kamu membuat keputusan sendiri asalkan tidak menjejas hubungan kamu berdua. 


Bila si dia selamba...


Cuba tarik perhatian si dia. Contohnya membuat sesuatu yg boleh menarik minatnya. Orang yg selamba ini selalunya ingin kita yg memulakan dahulu. Oleh sebab itu, kamu patut merancang sesuatu bagaimana utk menarik perhatiannya. 


Bila si dia curang... 


Jgn tuduh tanpa usul periksa. Jika benar si dia curang, bersemuka dan tanya dengan si dia mengapa bersikap begitu. Tapi kalau si dia tetap dengan keputusannya, eloklah kamu sendiri yg berundur dulu sebelum makin parah kelukaan hati. 


Bila si dia lurus bendul...
Memang kamu boleh mengambil kesempatan ke atas dirinya tetapi jgn sampai memperlekehkan setiap tindak tanduknya. Kamu patut menjadi perangsang padanya dan mengatakan yg si dia mampu membuat keputusan sendiri tanpa mengharapkan org lain sangat


P/S: Orang cakap kalo nak hubungan yang lebih baik, make sure dua2 pihak saling percaya antara satu sama lain 
 http://lai-journeyoflife.blogspot.com

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...