Bahan-bahan:
200 gm ikan bilis – ditumbuk
2 biji bawang besar – ditumbuk
15 tangkai cili padi – ditumbuk
3 biji belimbing buluh – direbus dan ditumbuk
2 sm kunyit – ditumbuk
10 ml minyak masak
Garam secukup rasa
Cara menyediakan:
1. Mula-mula, panaskan minyak di dalam kuali.
2. Masukkan bahan-bahan yang telah ditumbuk.
3. Bubuh garam secukup rasa.
4. Kacau bahan-bahan ini sehingga garing dan bertukar ke warna agak kehitaman.
5. Angkat dan boleh dihidangkan.
saji
200 gm ikan bilis – ditumbuk
2 biji bawang besar – ditumbuk
15 tangkai cili padi – ditumbuk
3 biji belimbing buluh – direbus dan ditumbuk
2 sm kunyit – ditumbuk
10 ml minyak masak
Garam secukup rasa
Cara menyediakan:
1. Mula-mula, panaskan minyak di dalam kuali.
2. Masukkan bahan-bahan yang telah ditumbuk.
3. Bubuh garam secukup rasa.
4. Kacau bahan-bahan ini sehingga garing dan bertukar ke warna agak kehitaman.
5. Angkat dan boleh dihidangkan.
saji
Tiada ulasan:
Catat Ulasan