Rabu, 24 Disember 2014

Kegunaan Lain Ubat Gigi Yang Anda Perlu Tahu


Ubat gigi seperti diketahui oleh semua orang kegunaannya adalah untuk memcuci gigi ataupun bahagian dalam mulut kita.

Terdapat pelbagai jenis ubat gigi di pasaran kita samaada jenis herba ataupun bahan kimia. Kebanyakkan iklan tentang ubat gigi hanya menunjukkan kehebatan ubat gigi tersebut untuk memutihkan gigi, menguatkan gigi, mencegah kaviti dan menyihatkan gigi anda.

Tapi tahukah anda sebenarnya ubat gigi mempunyai pelbagai kegunaan yang menarik dan boleh dipraktikkan oleh anda? kerana ubat gigi adalah bersifat alkali dan amat sesuai dijadikan sebagai bahan cucian lain.
Mari kita saksikan kehebatan sebenar ubat gigi yang kita guna hari-hari ini.
1. Membersihkan bahan kemas anda supaya kelihatan baru.
2, Boleh mencantikkan kembai lampu kereta lama anda.3. Memutihkan kembali tapak kasut getah.4. Dijadikan sebagai bahan pencuci tandas.


5. Membuang kesan degil di pakaian ada dengan menggosok dan bilas berulang kali.6. Jika gula-gula getah melekat pada rambut anda, gosokkan ubat gigi ada bahagian tersebut dan gula-gula itu akan hancur dan senang ditanggalkan dari rambut anda.7. Mencuci calar pada CD anda tidak kiralah VCD ke, CD Play Station ke.8. Menanggalkan dakwat kekal.
9. Menantikkan kembali barangan perak lama.10. Boleh dijadikan sebagai pencuci skrin telefon
11. Mencuci kotoran pada kain yang sukar dibasuh separti kain langsir.12. Mencuci kesan terbakar atau kotoran di penggosok baju anda.13. Membuang kesan air di atas meja kayu14. Mengecutkan jerawat di muka.15. Menghilangkan kesan contengan di dinding dan amat berkesan ke atas bekas contengan crayon.16. Memutihkan kembali kuku anda yang kotor.

  

Hebatkan kegunaan ubat gigi sebenarnya. Jadi anda bolehlah menggunakan cara ini nanti tanpa perlu membeli puncuci lain untuk mencuci barang-barang tersebut.

Kiranya ubat gigi sebenarnya seolah-olah pencuci ajaib kerana sebenarnya terdapat pelbagai kegunaa yang tidak kita ketahui.-Siakapkeli.com.my  

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...