Jumaat, 19 Disember 2014

Kisah Banar - Pakcik Jaja Aiskrim Biaya Pengajian PhD Azmi karim

Baru-baru ini tersebar satu foto di laman sosial tentang seorang pakcik yang menjual aiskrim bagi menampung pembelajarannya di peringkat Doktor Falsafah (PhD). Difahamkan pakcik tersebut berasal daripada Medan, Indonesia dan merupakan seorang lepasan sarjana usuluddin.
Kisah Pakcik Jaja Aiskrim Biaya Pengajian PhD, info, terkini, berita, sensasi,   
Untuk pengetahuan korang, pakcik ini sedang menyempurnakan pengajian di peringkat PhD di Universiti Malaysia.

Kayuh Basikal Jual Aiskrim
Menurut kenyataan yang dipetik dari pemilik laman Facebook Aris Hazlan Ismail, setiap hari pakcik ini akan mengayuh basikal menjaja ais krim yang dibuat sendiri di sekitar Taman Melati, Kuala Lumpur. Setakat hari ini, cerita tentang pakcik ini telah mendapat 332 perkongsian di Facebook.
Kisah Pakcik Jaja Aiskrim Biaya Pengajian PhD, info, terkini, berita, sensasi,  
 


Untuk pengetahuan korang, aiskrim pakcik ini ada nama tau, OSDA yang membawa maksud Orang Sabar Disayangi Allah. Kami di OHBULAN! mendoakan agar pakcik sentiasa murah rezeki dan berjaya menamatkan pengajian di peringkat PhD!
Umur Bukan Penghalang

Kegigihan yang ditunjukkan oleh pakcik ini rasanya patut dijadikan contoh oleh orang ramai terutama para remaja. Mana tidaknya pakcik ini dikatakan telah berumur 5o tahun dan masih lagi mempunyai azam yang kuat untuk belajar! So apa lagi alasan korang untuk taknak belajar?
 http://perihalnegara.blogspot.com

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...