Jumaat, 12 Julai 2013

Roti Gulung Popia....


Dah lama sgt rasanya tak buat roti gulung popia ni, Liza suka sbb bila gigit kat dlm tu rasa lembut roti, pastu kat luar rasa rangup dgn kulit popia...nk letak inti apa pun tak kisah, janji suka hati...ihihhii

Liza cuma letak inti sardine je kat dalam tu, sedap makan panas2 sebab rangup...krup krap krup krap je bunyi..sesuai jgk kalau nak buat kuih utk berbuka puasa nnt...
 
 



ROTI GULUNG POPIA

Bhn2:

5 keping roti - digelek nipis
5 keping kulit popia
Sdkt tpg jagung + air - jadikan gam
Inti sardine secukupnya
Minyak utk menggoreng

- ambil sekeping roti yg telah digelek nipis dan letak inti sardine diatasnya, gulung kemas..
- ambil sekeping kulit popia, letakkan roti yg telah digulung diatasnya dan gulung dgn kemas..
- ambik gam tpg dan sapu tepi kulit popia utk megelakkan terbuka masa grg nnt..
- buat sehingga habis dan panaskan minyak dan grg mcm grg popia yg biasa...



Kalau nk letak inti karipap pun boleh...
intai dapur. blogsport

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...