Selasa, 26 Februari 2013

Saintis Temui Bahagian Jahat Dalam Otak

533158_544732252214475_1698739755_n 

Hasil kajian ahli neurologi Jerman berjaya menemui bahagian otak yang membuat manusia menjadi jahat. Dr Gerhard Roth berkata, bahagian itu terletak di depan bawah otak manusia yang kelihatan seperti tompok hitam melalui pemeriksaan X-ray.

“Tompok hitam itu ditemui pada hampir setiap pelaku jenayah,” katanya sebagaimana yang dilaporan Sinar Harian Online.


Renung-renungkan

Pagi tadi ketika saya sedang merayau-rayau di laman maya saya terjumpa satu ayat yang kiranya boleh membikin saya terpaku seketika. Ayat yang benar-benar menyentuh perasaan dan sanubari ini, yang ingin saya kongsi di sini:


"..Jika doamu di makbulkan,
Tandanya Allah sayang padamu...
Jika doamu lambat dimakbulkan,
Tandanya Allah ingin mengujimu...
Jika doamu tidak dimakbulkan,
Tandanya Allah merancang yang terbaik untukmu..."

Ketika saya sedang buntu dalam meneruskan usaha untuk mencapai sesuatu yang amat saya hajati, ayat ini benar-benar mengingatkan saya tentang hakikat sebuah kehidupan. Sentiasalah berprasangka baik dengan segala ketetapan yang ditentukan Allah. Sesungguhnya Allah tidak pernah menzalimi hamba-Nya, cuma kita sendiri yang terkadang tergamak menzalimi diri sendiri.

Secangkir peringatan untuk diri sendiri dan yang sedang membaca.
http://kfein.blogspot.com

21 Gambar Tempat Menakjubkan Seluruh Dunia Diambil Dari Satelit


Bumi kita ini penuh dengan tempat-tempat menarik yang bukan sahaja cantik dan menarik, malahan keindahannya memukau mata dan menakjubkan.

Jika sebelum ini saya pernah paparkan beberapa tempat menarik seperti di Kashmir, Gurun Sahara dan negara China, kali ini dipaparkan tempat-tempat mempersona dari seluruh dunia cuma kali ini ianya diambil dengan menggunakan satelit.

Gambar satelit yang diambil oleh NASA ini menunjukkan kepada kita betapa indahnya bumi ciptaan Tuhan ini dan kadang-kadang keindahan tersebut akan semakin terserlah apabila kita melihatnya dari angkasa. Cuma sayangnya tak mustahil semua keindahan ini akan lenyap daripada pandangan apabila kita tak henti-henti melakukan pencemaran alam sekitar.
 
 

7 Gua Terkenal di Dunia

Gua selalu menarik perhatian manusia. Menjadi tempat berlindung di era prasejarah, serta media seni manusia Neanderthal, hingga kini jadi arena bermain para penjelajah gua (caving).

Gua juga sering dianggap memiliki nilai mistis tertentu sehingga keberadaanya dikeramatkan. Dalam sejarah peradaban manusia, inilah gua-gua di dunia yang paling terkenal dengan kisah reliji sesuai kepercayaan masing-masing kaum.

1. Gua Elephanta, India

http://www.didunia.net/
Gua Terkenal di Dunia
Gua ini dipahat di lereng bukit di Pulau Gharapuri pada abad kelima. Di sini Anda bisa mendengarkan dengungan instrumen India kuno.
 
 

Rekabentuk Stereng F1

Seperti yang korang tau,perlumbaan F1 memang cukup popular,termahal dan menggunakan teknologi perlumbaan yang tercanggih..Setiap musim perlumbaan mesti ada kelainan pada rekabentuk kereta kan..Itu jer yang selalu orang akan perhatikan tapi pernah tak terpikir untuk tengok stereng setiap kenderaan yang dipandu pelumba?Entri kali nie kita tengok plak rekabentuk yang dihasilkan untuk setiap pasukan F1.

 
 
 

Senarai Pemain Bola Sepak Paling Pantas Di dunia

Kelajuan dan kepantasan diukur berdasarkan ketangkasan mengejar dan merampas bola dari pihak lawan serta kelajuan mereka semasa menjaringkan goal.

5. Robin van Persie (32.1 km/jam)

 


Penjara di Belanda yang Ditukar Menjadi Hotel Mewah

Siapa sangka penjara yang satu masa dahulu mengurung banduan selama beratus tahun boleh ditukar dan direnovasi menjadi hotel mewah yang bukan sahaja kelihatan sangat moden dan cantik, malahan mampu menarik pengunjung untuk datang.


Het Arresthuis merupakan sebuah bekas penjara lama yang terletak di Belanda dan berfungsi menempatkan banduan dari tahun 1863 hingga 2007. Penjara yang menempatkan sebanyak 150 buah sel ini telah direnovasi menjadi hotel mewah yang dilengkapi 36 bilik mewah dan 7 suites, termasuk 4 suites istimewa yang diberi nama The Director, The Jailer, The Lawyer dan The Judge, yang setiap satunya dilengkapi dengan perabot dan perhiasan mewah.
 
 

Perkara Yang Perlu Dielakkan Bila First Date

1st date ni tak bermaksud 1st time korang keluar dengan perempuan(kalau korang lelaki) atau lelaki(kalau korang perempuan), 1st date ni mungkin date/ temujanji pertama korang dengan seseorang yang korang tak pernah keluar sama2, mungkin 1st time korg keluar sama2 pada hari minggu, mungkin sebelum ni korang pernah keluar sama2, tapi time lunch kejap. Ni 1st time korang keluar sama2 time hari cuti, tu pon boleh dikira 1st date gak. 1st date merupakan date yang paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaling penting, date ni penentu sama ada korang serasi atau tak dengan si dia, sama ada hubungan ni akan naik ke satu level yang lebih tinggi.


Gambar-gambar Perang Dunia ke-2 Yang Tidak Pernah Tersiar di Akhbar dan Majalah!

Tentera Jerman semasa kempen di Rom pada 1944.


Tip - Bagaimana Tarikh Luput Alat Solek Boleh Dipastikan

 Sekiranya anda tidak dapat mengenal pasti berapa lama gincu, maskara atau bedak asas yang dimiliki digunakan, ini bermakna sudah tiba masanya alat solekan tersebut patut dibuang.

Benar, jarang sekali kita menjumpai mekap yang mana tarikh luputnya jelas tertulis pada bekas tetapi secara amnya, maskara hanya akan bertahan selama tiga bulan manakala bedak asas perlu diganti selepas menemui tempoh 12 hingga 18 bulan. Gincu pula tidak elok dipakai selepas menggunakannya selama setahun, berbeza dengan pelembap bibir yang masih boleh bertahan sehingga 18 bulan.


Acuan Telur yang Sangat Comel Untuk Menceriakan Hari Anda

Selain daripada rasa makanan yang enak, warna dan rupa makanan yang cantik juga memainkan peranan penting untuk menaikkan lagi selera kita untuk makan. Oleh sebab itu kebanyakkan tukang masak akan meluangkan masa untuk mencantikkan makanan yang mereka masak agar ia kelihatan lebih menyelerakan. Post kali ini kami nak kongsikan kepada anda satu acuan telur goreng yang sangat comel dan cool dan akan dapat menceriakan hari anda, adik-adik anda dan juga mungkin anak anda.
acuan telur comel Acuan Telur yang Sangat Comel Untuk Menceriakan Hari Anda
acuan telur comel


Tahukah Anda Setiap Tahun Negara Jepun Akan Diserang Obor-Obor Raksasa

obor2
Para penyelidik memberi amaran bahawa arus laut boleh membawa kawanan obor-obor raksasa ke Jepun, yang sebelum ini telah berhadapan dengan serangan-serangan yang serupa dalam tahun-tahun kebelakangan ini. 

Para Penyelidik Jepun sedang memantau aktiviti obor-obor gergasi di perairan Cina yang berpotensi akan berlaku dalam masa terdekat ini. Ia boleh dikatakan sebagai bencana tahunan bagi industri perikanan di Jepun. Bilangan obor-obor gergasi ini nampaknya didorong oleh peningkatan suhu laut dan penurunan dalam pemangsa semulajadi.


Iblis Laknatullah Ketika Di Cabut Nyawa



Gambar hiasan
Maka turunlah malaikat Izrail dengan bentuk yang sangat mengerikan, sehingga andai kata seluruh penduduk langit dan bumi dapat melihat bentuk yang mengerikan itu niscaya akan cair kesemuanya kerana tersangat ngeri akan keadaan bentuknya, maka apabila sampai kepada iblis laknatullah dan dibentaknya sekali sahaja, langsung ia pengsan dan berdengkur dan andaikan dengkur itu dapat didengari oleh penduduk timurhingga barat, niscaya pengsanlah kesemuanya.

Setelah sedar iblis laknatullah, lalu malaikat Izrail pun membentak iblis laknatullah sekali lagi: “Berhentilah hai penjahat!!!, kini aku rasakan padamu kepedihan maut sebagaimana dirasakan oleh banyaknya hitungan orang yang telah engkau sesatkan dalam beberapa abad yang engkau hidup, dan hari inilah hari yang ditentukan oleh Tuhan bagimu, maka ke manakah engkau akan lari!!”
 
 

Mencari Pasangan Hidup | Imam vs Makmum

Bismillahirrahmanirrahim...  Salam Alaik...
Mencari pasangan hidup bukan mudah. Pasangan hidup maknanya pasangan untuk hidup bersama. Bukan sekejap. Jika umur panjang mungkin bersama sehingga 50 tahun. Bangun bersama, makan bersama, berbual bersama, tidur bersama. Berkongsi anak, berkongsi rumah, berkongsi rasa, berkongsi kasih.
Maka, mencari pasangan hidup ini memang perkara serius. Serius. Memang serius. Jangan akibat si dia mengurat anda, maka anda terus terpesona dan bersetuju. Jangan semata si dia comel atau glamour, maka anda terus mengambilnya. Fikir betul-betul. Solat istikharah dan banyakkan berdoa. Selagi belum tenang jiwa, tunggu dulu. Usah tergopoh gapah. Mencari jodoh, perlukan panduan. Perlu ada sandaran ilmu dan petunjuk. 
Islam memberi jaminan terhadap kebahagiaan kaum wanita. Mereka diberikan hak-hak untuk menentukan samada menerima atau menolak calon suaminya. Tidak seorang pun yang boleh memaksa kaum wanita untuk menentukan calon suaminya, kerana kehidupan berumahtangga tidak bolah didirikan atas dasar paksaan.

 

Isnin, 25 Februari 2013

Kisah Wanita Mengumpat Yang Sukar DiKafankan

Menjalani kehidupan dengan gemar mengumpat orang adalah satu perbuatan yang amat ditegah dalam Islam. Mengumpat adalah satu sifat yang suka memburuk-burukkan individu tertentu di hadapan orang lain.


Gambar Hiasan
Setiap manusia yang hidup pasti akan merasai mati. Itu adalah janji Allah SWT kepada hambaNya. Namun bagaimana cara kita mati, tempat kita mati, keadaan kita mati hanya Allah sahaja yang mengetahuinya. Kita sebagai hamba Allah hanya perlu sentiasa berdoa agar mati dalam khusnul khatimah. Di bawah ini terdapat satu kisah yang mana diceritakan kisah seorang wanita yang gemar mengumpat, akhirnya sukar untuk dikafankan.
 
 

Rumah Termahal Di Dunia Kosong Tidak Berpenghuni Kerana Tiada Fengshui

Inilah rumah termahal di dunia nyata di mana kebanyakkan rakyat negaranya masih dikategorikan sebagai miskin Walaupun rumah ini tersergam indah tapi ia kosong tidak didiami kerana tokehnya merasakan ia akan membawa nasib buruk jika berpindah ke situ



Dinamakan Antilia, bangunan rumah setinggi 27 tingkat yang terletak di Mumbai ini adalah milik Mukesh Ambani yang merupakan manusia terkaya di India dan ke-sembilan terkaya di dunia sejagat.

Antilia dikatakan tidak memenuhi spesifikasi vastu shastra iaitu fengshui dalam agama Hindu.
 
 

Meja Seterika Yang Kreatif Dan Memudahkan Kerja



 
lagi gambar di bawah
 
 

SEJARAH HOKI: Pengenalan, Asal Usul Hoki, Perkembangan Hoki

Walaupun hoki tidak sepopular seperti bola sepak tetapi hoki adalah salah satu permainan yang telah lama dimainkan oleh manusia. Ia mula dikenali sebagai sukan demonstrasi di Sukan Olimpik pada tahun 1900 dan dijadikan salah satu sukan yang ditandingkan pada tahun 1928. Sejak itu ia dimainkan dalam Sukan Olimpik.

Adalah sukar untuk menyatakan dengan pasti bila dan di mana dimainkan pertama kalinya. Sejarah menunjukkan hoki telah dimainkan lebih kurang 4000 tahun yang lalu di Mesir. Bukti ini ditunjukkan atas sebuah makam Bani Hasan dekat Minia, Mesir yang sekitar 2000 S. M. Ia menunjukkan saw lukisan yang menggambarkan dua orang melakukan buli seperti yang digunakan dalam permainan hoki. 
 
 

Kemarau teruk di China

Ini baru duniawi weh. Tapi ngeri juga..


 



Rilek - Surat Dari Rocker Kepada Awek Dia


Salam,

Amacam awekku? Lu orait ke? Wa harap lu ok-ok je..

Awekku, gua telah membaca surat lu tempohari. Apasal lu buat cenggini kat gua? Selama ni cintan gua terhadap lu bukan main. Lu ingat gua main-main ke? Cintan gua mendalam very deep you know! very deep purple! Lu tak perasan ke?



Doa Menghilangkan Stress dan Tekanan



DOA HILANG STRES DAN TEKANAN:
HASBUNALLAHU WA NI'MAL WAKEEL:
Cukuplah ALLAH untuk (menolong) kami dan DIA sebaik-baik pengurus (yang terserah kepadaNYA segala urusan kami).(Surah Ali 'Imran: 173)

Daripada Ibn Abbas r.a berkata bahawa doa ini merupakan kalimah terakhir Nabi Ibrahim a.s sebelum dicampakkan ke dalam api. Ia juga diucapkan Nabi Muhammad s.a.w ketika orang kafir menakut-nakutkan Nabi s.a.w tentang tentera bersekutu yang akan meyerang Nabi s.a.w.

Mudahnya berdakwah
 http://madah-tazkirah.blogspot.com

Resepi Masak Tempe 3 Rasa Mudah dan Sedap

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera… Kali ini sesi masak-memasak kita untuk resepi masakan berasakan tempe, ubi kentang dan ikan bilis. Biasanya tempe masak sambal kering ikan bilis, ubi kentang dan kacang.  Bosan pula asyik masak tempe style sambal macam tue. Saje suka outer2 try masak Tempe 3 Rasa pulak. Okay sedap je tak perlu masak guna ikan untuk Ikan Masak 3 Rasa.

Resepi Masak Tempe 3 Rasa Mudah dan Sedap
Resepi Masak Tempe 3 Rasa Mudah dan Sedap

 Bahan-bahan Resepi Masak Tempe 3 Rasa Mudah dan Sedap:


Kemunting Cina, Misai Kucing Rawat Kanser



KUALA LUMPUR: Penghidap kanser kini tidak perlu lagi bimbang dengan kos rawatan penyakit yang tinggi selepas kajian mendapati tumbuhan misai kucing dan kemunting Cina mampu merawat penyakit berkenaan.

Kajian Universiti Malaysia Perlis (UniMAP) dan Universiti Sains Malaysia (USM) sejak 2007 mendapati ekstrak dua tumbuhan berkenaan mampu menghalang sel kanser daripada terus merebak, seterusnya menyembuhkan penyakit berkenaan.


Tip Dan Panduan Membina Keluarga Bahagia

Keluarga Bahagia Cara Islam
Tip serta panduan bagaimana membina keluarga bahagia berdasarkan kepada keluarga bahagia Rasulullah SAW.

Membina keluarga Bahagia

Asas pertama membina keluarga bahagia ialah keimanan serta ketakwaan kepada Allah kerana perkara itu dijelaskan dalam firman-Nya bermaksud:

“Dan bersegeralah kamu kepada ampunan dari Tuhanmu dan kepada syurga yang luasnya seluas langit dan bumi yang disediakan untuk orang yang bertakwa.” (Surah Ali-Imran, ayat 133)

Hanya mereka yang memiliki keimanan dan ketakwaan kepada Allah mampu melayari kehidupan berumah tangga yang bahagia. Malah, perkara itu turut dijelaskan Rasulullah SAW mengenai cara memilih pasangan.


Anda di mata orang lain…

 

Suatu hari seorang MOTIVATOR terkenal membuka seminarnya dengan cara yang unik.

Sambil memegang wang RM100, dia bertanya kepada hadirin,

“Siapa yang nak duit ini?”.

Kelihatan ramai penonton angkat tangan menunjukkan ramai yang minat.


Kemalangan Dahsyat Di Litar Lumba AS (6 gambar)



TIGA buah kereta termasuk yang dipandu Larson (kiri) berlanggar sesama sendiri.


PANTAI DAYTONA, Florida - Satu kemalangan dahsyat menyebabkan kereta pelumba Kyle Larson melambung ke udara dengan serpihan mengenai tempat duduk penonton dan mencederakan berpuluh-puluh orang pada perlumbaan pembukaan kereta NASCAR di Litar Antarabangsa Kelajuan Daytona di sini kelmarin.
 
 

Bongkar 4 Tiang Kekufuran




EMPAT TIANG KEKUFURAN

فصل أركان الكفر أربعة الكبر والحسد والغضب والشهوة فالكبر يمنعه
الانقياد والحسد يمنعه قبول النصيحة وبذلها والغضب يمنعه العدل والشهوة تمنعه التفرغ للعبادة فإذا انهدم ركن الكبر سهل عليه الانقياد وإذا انهدم ركن الحسد سهل عليه قبول النصح وبذله وإذا انهدم ركن الغضب سهل عليه العدل والتواضع وإذا انهدم ركن
الشهوة سهل عليه الصبر والعفاف والعبادة وزوال الجبال عن أماكنها أيسر من زوال هذه الأربعة عمن بلى بها



Ahad, 24 Februari 2013

Jangan Jawab Atau Dail Semula Nombor Ini


Ada orang yang menerima panggilan dari +375602605281, +37127913091 atau sebarang nombor yang bermula dengan +375 atau +371 atau 081, hanya satu deringan dan terus putus dengan meninggalkan pesanan “missed call”…

Jika anda membuat panggilan semula ke nombor tersebut, anda akan dicas sebanyak $15-$30, dan semua senarai contact akan disalin dalam masa 3 saat.


Chooper Versi Wayne Rooney

Motosikal berkuasa tinggi yang dikeluarkan oleh Danish firm Lauge Jensen dengan menggunakan Wayne Rooney sebagai icon motosikal tersebut telah dilelong pada harga £43,000 di lelongan amal untuk KidsAid. Chopper ini menggunakan icon tendangan gunting yang dilakukan oleh Wayne Rooney ketika Manchester United menentang Manchester City pada musim 2011. Chopper ini boleh mencapai kelajuaan sehingga 155mph dan accelerate 0-62mph dalam 4 saat.

1 


10 Nama website Termahal di Dunia

Filosofi 'apalah arti sebuah nama' terkadang tidak berlaku bagi sejumlah perusahaan. Sebab keunikan sebuah nama dipercaya turut mengatrol produk mereka supaya lebih dikenal masyarakat. Bahkan uang tak jadi masalah untuk mendapatkan nama yang bagus.
Hal tersebut yang juga berlaku di dunia internet. Memiliki nama domain yang eye or ear catching bak menjadi sebuah keharusan agar pengunjung berbondong-bondong masuk ke situs mereka.

Ada harga ada rupa, menjadi elemen penting untuk mendapatkan domain yang diinginkan. Karena pada kenyataannya, domain berlaku hukum 'siapa cepat dia dapat'.

Nah, dari jutaan domain yang berlalu lalang, terselip 10 domain yang ditebus dengan harga fantastis. Tujuannya jelas, sebagai bagian dari strategi marketing. Apa sajakah? Berikut didunia.net merangkumkan dari Bussines Insider.
 
 
 

Simon Beck - Seni Di Atas Salji

Simon Beck, artis salji. Dengan hanya menggunakan permukaan salji sebagai kanvas melempiaskan hasil karya, beliau berjaya membuat sesuatu yang di luar kebiasaan. Untuk tambah coolness, beliau hanya menggunakan kasut salji untuk membuat lakaran lakaran tersebut. Layan karya karya beliau.

 
 
 

Betul Betul Kreatif - Koleksi Design Penyendal Pintu

 
 
 

Fenomena tidur singkat dan keajaiban Al Quran

"Dan diantara tanda-tanda (kebesaran) Nya ialah tidurmu pada waktu malam dan siang hari dan usahamu mencari sebahagian dari karunia Nya. Sungguh, pada yang demikian itu benar-benar terdapat tanda-tanda bagi kaum yang mendengar, "[Qs. Ar-rum: 23]

Tidur singkat dapat menrefreshkan otak, ketika ia merasa lelah di siang hari akibat pengumpulan maklumat sehingga prestasi menjadi kurang berkesan dan seseorang itu sebenarnya memerlukan rehat sejenak yakni dengan tidur.

Rehat cara ini bagi otak merupakan penyusunan semula maklumat dan menyusun gelombang-gelombang sel dan memantapkan maklumat yang diperolehi di siang hari.
 
 
 

Kisah Pilu Pejuang Islam Di Medan Perang Yarmuk


Di zaman permulaan bangkitnya Agama Islam, banyak peperangan telah berlaku antara pihak tentera Islam dengan pihak musyrikin. Banyak suku-suku Arab yang musyrik telah bangkit menentang Kerajaan Islam yang berpusat di kota Madinah. Salah satu peperangan besar yang dihadapi oleh umat Islam ketika itu ialah Perang Yarmuk.

Dalam masa peperangan ini suatu peristiwa yang sungguh mengharukan telah terjadi yang kiranya elok dijadikan satu teladan yang indah buat umat dikemudian hari. Satu contoh teladan yang tidak ada tolok bandingnya bagi menunjukkan keluhuran budi pejuang-pejuang Islam di medan pertempuran.
 
 

Nikmat Warna Kehijauan Alam...

Assalamualaikum wbt....
Jika mata anda keletihan...memandang skrin komputer berjam-jam, rehatlah seketika. Pandanglah keluar jendela. Lihatlah pepohon yang menghijau. Pasti mata anda mendapat kerehatan. Itulah  antara keistimewaan melihat warna hijau.
relaks minda hijau alam 


Cara Khalifah Umar Al-Khattab Menahan Bebelan Isterinya

Memang tidak dinafikan, wanita lebih banyak bercakap berbanding orang lelaki. Jadi tidak hairanlah jika suami terpaksa menadah telinga mendengar bebelan isteri adakalanya sampai setiap hari. Biarpun leteran itu benda yang sama, ia tetap menjadi satu perkara yang rutin. Namun tahukah anda bahawa Khalifah Umar Al-Khattab juga mempunyai cerita yang tersendiri. Biarpun kita tahu dirinya amat ditakuti kerana sifatnya yang garang, namun apabila dengan isteri, ia sangat menghormati isterinya.

Dikisahkan, pada zaman Saidina Umar Al-Khattab, terdapat satu pasangan suami isteri yang selalu bertengkar, berpunca dari tabiat sang isteri yang terlalu kuat membebel terhadap suaminya, tidak kira sama ada ketika dia memasak, ketika masa lapang, atau pun ketika melakukan rutin-rutin harian.Sehinggalah si suami tidak dapat menahan kesabaran lagi mendengar leteran sang isteri saban hari dan ketika, lalu si suami memarahi isterinya.Sang isteri pula tidak hanya berdiam diri ketika dimarahi, lalu berlakukan pergaduhan dan pertengkaran hampir saban hari.


Wasiat Buat Isteri...

Berat rasanya untuk aku menulis yang ini. Tapi siapa tahu jika aku yang akan pergi dahulu (Allah saja yang mengetahui).

Buat isteriku; oleh kerana kamu telah bergelar ibu, emak, mama, mami, ummi, bonda, atau apa saja panggilan dari anak-anak untuk seorang ibu; ada beberapa pesanan istimewa untukmu.

1. Tiada harta bertimbun, tiada emas berkepuk, tiada wang ringgit berkoyan yang dapat kutinggalkan - hanya teratak usang buat kamu dan anak-anak berteduh selain anak-anak penyambung zuriat yang akan mendoakan kita InsyaAllah.

Sabtu, 23 Februari 2013

REHATKAN MINDA : Gambar-Gambar National Geographic

Saksikan gambar-gambar menarik dari jurugambar-jurugambar National Photographic. 10 gambar.
 
 
 

Kisah Taubat Seorang Pemuda Merogol Mayat Perempuan



Kisah Taubat Seorang Pemuda Merogol Mayat Perempuan | Diriwayatkan bahawa pada zaman Rasulullah s.a.w, Umar Ibnu Khattab salah seorang sahabat terdekat Rasullulah s.a.w menangis di depan pintu salah seorang isteri Rasullulah, yang didalamnya ada Rasulullah s.a.w. Mendengar suara Umar Ibnu Khattab berada di luar, maka Rasulullah s.a.w segera keluar dan bertanya kepada Umar Ibnu Khattab, “Hai Umar kenapa engkau menangis?”

Kemudian Umar menjawab: “Wahai Rasulullah, bersamaku ada seorang pemuda yang telah membuat hatiku sedih dengan tangisnya.”
 
 

Produk Kosmetik Yang Diharamkan

 
Pengarah Kanan Perkhidmatan Farmasi Kementerian Kesihatan, Eisah A Rahman, berkata enam produk diharamkan berkenaan adalah

  1.     Temulawak Whitening Pearl Creamv Papaya
  2.     Ratna Sari Whitening Night Cream
  3.     Atika Beuty Renewel Night Cream
  4.     Chantique Whitening Night Cream
  5.     Treatment No 1
  6.     Treatment No 2.


Terowongan Air Paling Menakjubkan di Dunia

Terowongan air, sebagai penyedia air untuk kebutuhan rumah tangga atau irigasi bisa berada di bawah maupun atas tanah. Di beberapa tempat dunia ini, ada terowongan air yang menjulang tinggi membelah kota, seperti contohnya Terowongan Air Paling Menakjubkan di Dunia.

1. Terowongan air Camaya
 

Terowongan Air Paling Menakjubkan di Dunia






Seni Pada Kapal Terbang Tinggal

The Boneyard Project" merupakan satu pameran seni dihasilkan bukan di atas kanvas tetapi pada sebuah kapal terbang tentera yang dilakukan oleh beberapa orang pelukis seni kontemperori. Projek seni ini dilakukan ke atas  kapal terbang-kapal terbang  Perang Dunia ke-2 yang sudah digunakan lagi yang ditinggalkan di sebuah tempat simpanan kapal terbang tersebut bertempat di Arizona, di Amerika Syarikat. Idea penghaslan karya ini telah dicipta oleh Eric Firestone dan Carlo McCormic iaitu seorang kurator seni, pada musim luruh tahun 2010. 


 
 
gambar selebihnya klik dibawah 


10 Kota Hilang yang Paling Terkenal di Dunia

Sebuah kota akan menjadi kota hilang saat ditinggalkan oleh penduduknya dan dibiarkan begitu saja, sehingga meninggalkan banyak peradaban yang kemudian hilang begitu saja. Hal ini bisa terjadi karena perang, bencana alam, dan masih banyak lagi sebab-sebab lain. Namun seiring dengan perkembangan zaman, legenda kota hilang itu mulai muncul kembali ke permukaan. Banyak para ahli yang kemudian menemukan reruntuhan-reruntuhan bekas kota. sehingga kemudian mula banyak muncul legenda kota yang hilang.

Terlepas dari mitos kenyataan, disini saya akan memamparkan 10 Kota Hilang yang Paling Terkenal di Dunia, memang sih di dunia ini sebenarnya ada banyak kota hilang, tapi menurut saya 10 daftar kota hilang yang saya paparkan ini adalah yang paling terkenal dan banyak menyedot perhatian publik.

Berikut adalah daftar 10 Kota Hilang yang Paling Terkenal di Dunia :

 

TERKINI LAHAD DATU [2PTG - 23/2] - Terserah pada polis untuk melancarkan operasi - Hishamuddin


KLUANG: Kementerian Dalam Negeri (KDN) akan menyerahkan kepada Wisma Putra untuk membuat keputusan mengenai permintaan kerajaan Filipina untuk melanjutkan tarikh akhir kumpulan bersenjata Kesultanan Sulu meninggalkan Kampung Tanduo.
 

Basikal Di perbuat Dari "Buluh"

 Alexander Vittouris dari Monash University memperkenalkan basikal buluh oleh campur tangan dengan proses pertumbuhan tumbuhan melalui teknik yang dipanggil "arborsculpture." Menggunakan acuan rangka keras, Vittouris memaksa pertumbuhan semulajadi buluh ke dalam bentuk bingkai basikal. "Ajiro" basikal adalah benar-benar pengangkutan kenderaan "hijau" dan memenangi Anugerah Dyson James untuk reka bentuk.

11 Pantang Lelaki, Wanita Jangan Mencabar


http://bilalelakiberbicara.blogspot.com/2013/01/11-pantang-lelaki-wanita-jangan-mencabar.html
Ada juga lelaki jenis pantang tercabar, pasti "mengaum" dan ada juga lelaki dari jenis bila tercabar prestasi "mengaum". Apa maksud pantang bagi lelaki? Atau lelaki pun ada waktu pantang ke? 
Istilah berpantang bagi lelaki juga digunakan dalam perbualan antara lelaki. "Man, bini ko berpantang sampai bila? 3 bulan ko berpantang nampaknya..." (Pantang di sini bermaksud tidak boleh bersama dengan isteri selama isteri berada dalam pantang).
 
 

Tanda-Tanda Korang Obses Dengan Makanan Pedas

 
Sekiranya korang melepasi semua ciri yang tercatat secara tak formal macam dekat bawah ini, memang tidak syak lagi korang wajar diiktirafkan sebagai seorang yang mempunyai daya tahan kepedasan yang tidak boleh diragui lagi.. jadi mari kita baca dan teliti adakah anda seorang yang obses dengan makanan pedas ini.

1) Korang boleh sakit perut, demam ataupun kena serangan sakit jantung kalau tidak melantak makanan pedas dalam sehari.
 

Kolagen Rahsia Awet Muda?

                                     Rumpai laut yang dikatakan sumber kolagen tekini. 
 
KULIT gebu dan tegang, hidung mancung dan pipi yang montok menjadi impian kebanyakan sebahagian wanita. Kemudian, tanya pula pada mereka tentang kecantikan, semestinya jawapan yang diberi mereka ingin memiliki wajah yang cantik, kulit licin dan tidak berkedut. 

Tetapi mustahil untuk kekal cantik tanpa kulit berkedut seiring peningkatan usia kerana semakin berusia kulit semakin kurang anja, kering dan kusam.

Oleh itu kita lihat wanita-wanita dahulu gemar mengambil ulam-ulaman dan sayur-sayuran berkhasiat untuk mengekalkan awet muda dan keserian wajah. 


MISTERI | Pernah Terfikir Kenapa Air Laut Masin?

 Sains Pernah Terfikir kenapa air laut masin?
Selalu dapat soalan bonus daripada adik-adik pelajar, "Cikgu, macam mana air laut boleh jadi masin?" "Garam tuh datang dari mana?"

Anda pula, bagai mana? Pernah terfikir kenapa air laut masin?

Berikut adalah keterangannya..

Semua jenis air termasuk air hujan, mengandungi kimia pelarut yang dipanggil garam. Tetapi bukan semua air mempunyai rasa masin. Para saintis menganggarkan bahawa laut mengandungi lebih kurang 50 kuadrilion ton bahan-bahan pelarut. Sekiranya garam di laut boleh dikeluarkan, ia dapat membentuk sebuah permukaan tanah yang besar daripada yang sedia ada. Permukaan garam itu nanti boleh mencapai ketebalan kira-kira 500 kaki dan ketinggian yang sama dengan bangunan yang mempunyai 40 tingkat.


12 Sikap Isteri Yang Sejukkan Hati Suami

1. Berhias secantik mungkin serta banyak tersenyum ketika suami berada di rumah.
 
2. Menampakkan wajah yang selalu ceria dan berseri ketika ada di depan suami.
 
3. Suka memberi perhatian kepada suami. Dengan perhatian tersebut maka akan membuat seorang suami merasa nyaman.
 
 

Kiamat kecil

thumbnail
Boleh dikatakan bumi dianggap kapal angkasa yang mengelilingi matahari dengan kelajuan 30 kilometer sesaat.
Ia terus-menerus berlanggar dengan jirim yang berterbangan di ruang angkasa lepas seperti debu dan batu.
Jirim dikenali sebagai

meteorit dan jika memasuki ruang bumi, ia akan terbakar dan membentuk meteor atau tahi bintang, seperti kejadian di Russia, baru-baru ini.

Ruang angkasa yang dihiasi bintang, bulan dan planet adalah penghias langit anugerah Allah.



Si Pemalas & Abu Hanifah


Suatu hari ketika Imam Abu Hanifah Rahimahullah yang sedang berjalan-jalan melalui sebuah rumah yang jendelanya masih terbuka, terdengar olehnya suara orang yang mengeluh dan menangis tersedu-sedu.

Antara keluhannya itu berbunyi,

"Aduhai, alangkah malangnya nasibku ini, agaknya tiada seorang pun yang lebih malang dari nasibku yang celaka ini. Sejak dari pagi lagi belum datang sesuap nasi atau makanan pun di kerongkongku sehingga seluruh badanku menjadi lemah longlai. Oh, di manakah hati yang belas ehsan yang sudi memberi curahan air walaupun setitik..??"
 
 
 

15 VITAMIN Perlu di ambil setiap hari


Apakah Vitamin yang ideal untuk badan kita kekal cergas dan sihat? Vitamin dan mineral adalah ajen utama untuk badan kita berfungsi dengan baik, Pengambilan bilangan vitamin seharian berbeza mengikut umur dan jantina.

Badan kita tidak boleh menghasilkan vitamin sendiri, cara terbaik untuk mengambil vitamin harian adalah melalui makanan kita. Sebab itu kita perlu makan makanan yang sihat, diet yang seimbang dengan pelbagai makanan cukup untuk menampung vitamin dan mineral harian seperti Buah-buahan, kekacang, ikan, daging, telur, ayam, bijirin.



Jumaat, 22 Februari 2013

Asal-usul Mudik

Dari mana kata "mudik" bermula. Bagaimana asal-usulnya? Sesekali, menarik juga memahami sebuah kata yang akhirnya menjadi budaya di negeri ini. Boleh jadi, satu-satunya tradisi unik yang dilakukan hampir seluruh orang dalam satu negara, sekaligus sebagai fenomena mengagumkan di mata dunia.


Setiap ahli punya opini sendiri tentang makna kata "mudik". Kita akan lihat bersama beberapa pandangan tersebut. 

Pertunjukan Kucing Antarabangsa Athens

Pertunjukan Kucing Antarabangsa Athens: Haiwan gebu. Baru-baru ini di Athens telah di adakan pertunjukan kucing antarabangsa. Pertunjukan kucing yang di adakan di Greece ini merupakan pertunjukan kucing yang ke 21 di adakan. Pertunjukan kucing kali ini telah menampilkan beberapa spesies kucing rare seperti dari kucing tak berbulu dari keluarga Sphynx. Pertandingan ratu cantik bagi kucing juga di adakan serta perlaksanaan bengkel-bengkel penjagaan cara menjaga kucing dengan betul.

pertunjukan kucing antrabangsa athens

 

10 Bunga Paling Mahal Di Dunia

Lily of the Valley
Pertama akak lihat bunga2 ini,  hati dah tertawan............ patutlah ia bunga yang mahal. Inilah kebesaran Allah yang mencipta alam .... SUBHANALLAH
Jom tengok bunga-bunga itu

20 FAKTA MENARIK YANG KITA TAK TAHU

 
 
1) Kuda belang boleh berlari pada kelajuan sehingga 40 mph

2) Burung kakak tua akan muntah atas pemiliknya untuk menunjukkan keakraban dan kasih sayang yang mendalam

3) 1 panahan kilat bersamaan dengan 10 hingga 100 juta volt & 30,000amp elektrik.
 
 

Anda Berkenan .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...