Resepi mudah dan sedap di makan dengan kicap...... ummmmph...Selain ikan selar, boleh juga digantikan dengan ikan kembung.
BAHAN-BAHAN:
BAHAN KISAR:
CARA MEMASAK:
- 2 ekor ikan selar | dibersihkan
- 4 tangkai daun kesum
- 2 keping asam keping
- 1 liter air
- 125ml jus asam jawa
- Garam dan gula secukup rasa
BAHAN KISAR:
- 4 biji bawang merah
- 3 ulas bawang putih
- 2.5cm kunyit hidup
- 2 tangkai cili merah
- 5 tangkai cili padi
- 2cm belacan
CARA MEMASAK:
- Didihkan air dengan semua bahan kecuali ikan.
- Kemudian masukkan ikan dan perasakan secukupnya. Didihkan lagi selama 10 minit.
- Angkat dan sedia dihidangkan.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan