Jumaat, 4 Januari 2013

10 Pekerjaan Yang Bergaji Lumayan Yang Tidak Memerlukan Ijazah Kolej

 
jom tengok
 
 

 

1. Pile-Driver Operators (PEMANDU JENTERA)

 

2. Brickmasons and Blockmasons (PEMASANG- IKAT BATU BATA/BATU BLOK)




3. Commercial Pilots (JURUTERBANG KOMERSIL) -rasanya takda di Malaysia.



4. Electricians (JURULETRIK)



5. Dry Wall Tapers (PENAMPAL DINDING/PLASTER DINDING)

 

 

6. Plumbers, Pipefitters and Steamfitters (TUKANG PAIP)






7. Construction and Building Inspectors (INSPEKTOR PEMBINAAN DAN BANGUNAN)

 

 

8. Insurance Sales Agents (AGEN INSURAN)






9. Telecommunications Equipment Installers (PEMASANG PERALATAN TELEKOMUNIKASI)

 

 

10. Manufacturing Sales Reps (WAKIL PENJUAL/PENGEDAR/PEMBORONG)

  • p/s : Benda ni pakcik amik dari majalah Forbe tu yang gambar banyak omputeh. Rasanya terpakai juga kot kat negara kita. So bagi yang takda sijil atau degree peluang mencari rezeki tetap ada, pilih pilih kerja yang kat atas tu. Yang penting dan yang paling aula (utama) ialah mestilah mahir, pandai dan expert (pakar) dulu dalam satu2 bidang tu baru boleh demand. Biar tahu satu dua bidang tapi bidang tu yang kita expert jangan banyak tahu je tapi satu bidang pun tak expert.

  • unclemajidblogsport

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Anda Berkenan .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...