Sabtu, 5 Januari 2013

Teknik Terbaik Menumbuk Lada Yang Tak Pedihkan Mata

Sebut jer sambal belacan, pasti air liur korang meleleh. Mana taknya, kesedapan sambal belacan ni boleh membuatkan si pemakan rasa nak tambah nasi lagi. Apalagi masa tu nasi masih lagi panas-panas suam. Mentua yang lalu kat belakang pun tak nampak, dek kerana khuyuknya makan ulam-ulam kampung bercicahkan sambal belacan. Perggg… podeh2 sodap.

teknik terbaik menumbuk sambal
Buat suri-suri rumahtangga ada cara terbaik yang patut korang cuba untuk mengelakkan pedih mata kalau terkena percikkan lada yang ditumbuk. Selain memakai cermin mata puan-puan juga boleh mengikut kaedah TERBAIK yang diguna pakai oleh makcik diatas. Untuk mencuba pastikan ada ruang untuk pernafasan… kalau tak lain pulak jadinya nanti.
 bestoneoffour.wordpress.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...