Tidak lengkap rasanya jika sajian harian tanpa menu minum petang. Walau ringkas namun tetap  menambat selera seisi keluarga. Jika anda masih tercari-cari sajian apakah yang ingin disajikan sambil bersantai bersama keluarga di waktu petang, menu yang disediakan ini mungkin boleh dicuba.




Bahan-bahan :
4 keping puff pastry
1 tin sardin
1 labu bawang besar – dihiris
1 biji limau kasturi – ambil jusnya
2 batang cili merah – dihiris
Sedikit serbuk lada
Garam

Cara Membuat :
  • Campurkan kesemua bahan-bahan ke dalam mangkuk dan gaul rata.
  • Ambil sedikit inti kemudian letakkan di atas kepingan puff yang telah dipotong menjadi empat segi.
  • Lipat dan tekan kemas menggunakan garfu
  • Sapukan kuning telur yang telah dicampur dengan sedikit susu di atas puff tadi.
  • Bakar pada suhu 180 s selama 20 minit atau sehingga puff bertukar menjadi kuning keemasan.
  • Enak dinikmati ketika masih panas.
mingguan wanita