Tidak lengkap rasanya jika sajian harian tanpa menu minum petang. Walau
ringkas namun tetap menambat selera seisi keluarga. Jika anda masih
tercari-cari sajian apakah yang ingin disajikan sambil bersantai bersama
keluarga di waktu petang, menu yang disediakan ini mungkin boleh
dicuba.
Bahan-bahan :
4 keping puff pastry
1 tin sardin
1 labu bawang besar – dihiris
1 biji limau kasturi – ambil jusnya
2 batang cili merah – dihiris
Sedikit serbuk lada
Garam
Cara Membuat :
Bahan-bahan :
4 keping puff pastry
1 tin sardin
1 labu bawang besar – dihiris
1 biji limau kasturi – ambil jusnya
2 batang cili merah – dihiris
Sedikit serbuk lada
Garam
Cara Membuat :
- Campurkan kesemua bahan-bahan ke dalam mangkuk dan gaul rata.
- Ambil sedikit inti kemudian letakkan di atas kepingan puff yang telah dipotong menjadi empat segi.
- Lipat dan tekan kemas menggunakan garfu
- Sapukan kuning telur yang telah dicampur dengan sedikit susu di atas puff tadi.
- Bakar pada suhu 180 s selama 20 minit atau sehingga puff bertukar menjadi kuning keemasan.
- Enak dinikmati ketika masih panas.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan