Selasa, 4 November 2014

Tips Kecantikan Kulit Cantik

Makanan untuk mendapatkan kulit yang sihat

AIR KOSONG
Minum air kosong sebanyak yang boleh untuk mengekalkan lembapan pada kulit dari dalam.
 


IKAN SALMON...
Omega-3 pada ikan salmon membantu melembabkan kulit dari dalam dan mengurangkan keradangan yang
menyebabkan kulit kemerah-merahan.
 


SALAD DAN LOBAK MERAH
Vitamin A pada daun salad dan lobak merah berfungsi meremajakan kulit dengan meningkatkan pergantian sel serta menghalang sel-sel kanser. Kandungan kalium dalam salad pula menambah zat dan meningkat penyerapan oksigen dengan cara memperbaiki aliran darah.
 
 


TOMATO, KELEDEK, DAN STRAWBERI
Likopen dalam tomato melindungi kulit terhadap pancaran matahari dan ia menjadikan kulit lebih banyak kolagen. Vitamin C dalam keledek dan stawberi juga dapat membantu meningkatkan pengeluaran serat kolagen yang membantu kelembutan dan keanjalan kulit.
 


PRODUK SOYA
Soya kaya dengan isoflavon soya yang dikenali sebagai aglikon yang membantu mengelakkan kedutan halus dan ketegangan pada kulit.
 


BAYAM DAN BADAM
Bayam kaya dengan protein, lemak, karbohidrat, kalium, zat besi, amarantin, rutin, purin dan Vitamin A, B dan C. Kandungan-kandungan ini dapat mengurangkan kulit berkerut dan berkedut. Vitamin E dalam badan pula berfungsi sebagai anti-oksida dan ini membantu kulit menjadi kuat dan sihat.
 
 


DARK CHOCOLATE.
Pilihan coklat ini mengekalkan kandungan anti-oksidan flavonol tinggi dalam koko dan ini membantu melindungi kulit daripada kerosakan sinar UV, melawan radikal bebas, meningkatkan edaran darah dan memperbaiki kelembapan dan ketebalan kulit. Ia juga merendahkan hormon tekanan lalu mengelakkan leraian kolagen pada kulit dan mengurangkan kedutan.
 
 
 
 rynzskincare.com.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...