Cili kering
meninggalkan rasa rencahnya yang
tersendiri kepada kuahnya.
BAHAN-BAHAN:
- 300gm isi ayam | dipotong kecil
- 4 tangkai cili kering
- 4 biji bawang merah
- 3 ulas bawang putih
- 1 biji bawang merah
- 2 sudu makan sos cili
- 1 sudu makan kicap masin
- Garam dan gula secukup rasa
- Sedikit daun bawang | untuk hiasan
CARA MEMASAK:
1 Panaskan minyak dan tumis bahan kisar hingga naik baunya.
2 masukkan isi ayam dan biarkan masak seketika.
3 kemudian masukkan sos cili bersama kicap masin, garam dan gula secukup rasa.
4 akhir sekali masukkan cili kering bersama cili merah.
5 Biarkan masak seketika dan angkat. taburkan dengan daun bawang di atasnya.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan