Isnin, 8 September 2014

Info - perkara PENTING, ‘MEMAHAMI HATI WANITA’

Tip Fahami hati wanita dari Razzi Rahman @ Brother Love  
Semua orang mengaku pandai bercinta, pandai berkasih, pandai memainkan kata-kata syahdu. Dan ramai  kita lihat yang couple, berkasih dan bercinta. Ramai juga yang dapatkan rasa kasih sayangnya. Malah  ramai jugalah girls yang akui amat menyayangi kekasihnya.

NAMUN at the end, masih ramai lagi wanita yang dikecewakan. Masih ramai lagi yang pelik dengan perubahan pasangan lelakinya dan hairan dengan cara orang yang disayangi sepenuh hatinya itu sudah  tidak melayan mesra, sudah tidak hiraukannya dan tidak memberi kasih dan sayang secukupnya.

Di sini Bro Razzi rasa ada baiknya, sebelum you all bercinta awal-awal tu, BERIKAN LIST di bawah ini sebagai panduan kepada lelaki untuk lebih memahami hati wanita. Agar mereka tidak mudah memainkan  hati dan perasaan you all, dengan harapan ada lah secebis rasa peri kemanusiaan dalam diri mereka  untuk meneruskan perhubungan dengan jujur.



10 perkara asas yang agak penting ini adalah untuk ‘MEMAHAMI HATI WANITA’

1. - Apabila wanita berkata, “TAK APA, TAK ADA APA-APA MASALAH” – Jangan terus buat tak tahu, seolah- olah memang betul tak ada masalah. Inilah waktunya wanita tidak mahu bercerita masalahnya sebaliknya  mereka mahu anda memahaminya sendiri. Cubalah fikir sej

2. - Apabila wanita TERSENYUM SINIS setelah anda lakukan kesalahan - Anda ingat dia tak tahu? Anda ingat anda sudah terlepas? Hehe… Yes, dia tahu anda menipu! Cuma dia tak mahu bergaduh, tak mahu  menyalahkan anda, tidak mahu cari pasal. Namun sebenarnya, dia amat kecewa dengan sikap anda yang  tidak setia, dan tidak jujur.

3. - Apabila wanita menatap wajah anda bagai SERIBU PERSOALAN - Dia sedang berfikir samada anda akan  terus setia sampai bila-bila atau anda akan berubah hati suatu hari nanti. Persoalannya, adakah anda  benar-benar cinta atau ‘sekadar melepas lelah dan batuk ditangga?’

4. - Apabila wanita BERDIAM DIRI - bermacam-macam perkara yang difikirkannya dan kesemuanya adalah  untuk kebaikan masa depan. Jangan marah, jangan usik mereka di ketika ini sebaliknya berikan masa  itu untuk mereka cool down.

5. - Jika wanita TIDAK MELAWAN - Tidak bermaksud mereka tidak tahu, tidak pandai atau hanya setuju  dengan tindakan anda sebaliknya itulah tandanya dia sayangkan anda dan memberi peluang dengan  mengikut segala keputusan yang dibuat.

6. - Apabila wanita HUBUNGI ANDA SETIAP HARI - Tak faham-faham? Dia tengah giler kat you all la tu. Wanita tidak akan calls any guy just for nothing. Dia call sebab dia berminat, dia suka, dia nak kat you la kan. JADI, kalau anda juga berminat, okay layanlah. Tapi kalau tak berminat, jangan pula layan dan beri harapan palsu!

7. - Soalan lazim, “You ni single lagi ke? You bila nak kahwin? Girlfriend you mana?” - Hehehe…samada dia saja-saja nak tahu status you atau pun, dia sebenarnya ada sikit-sikit berminat untuk mengenali you dengan lebih lanjut. Sembunyikan status you is not a good idea here, ia akan buat girl tu menyimpan harapan. Soalan-soalan sebegini,is obviously the girl nak tahu, samada it’s green or red light to pursue! Faham ke buat-buat tak faham ni? :D

8. - Apabila wanita mulai berkata, “I MISS YOU” - WO! It’s too late to back off, itu bermakna dia amat menyayangi anda. Kalau betul-betul anda sayangkan dia, maknanya anda bertuahlah kerana girls takkan  simply miss any guy. Tapi jika anda hanya anggap dia sebagai kawan biasa. IT’s a good time for you to explain to her…keadaan, perasaan dan hati anda yang sebenar.

9. - Apabila wanita kata, “TAK TAHU SEBAB APA, I RASA MACAM I TAK BOLEHLAH KALAU TAK JUMPA YOU SATU  HARI PUN, RASA MACAM TAK KENA HIDUP INI” - Itu bermakna, dia sedang dilamun cinta yang amat dalam  kepada anda. At this time, this girl hanya fikirkan you. Siang malam very sure, hanya you sahaja  yang diingatinya. So…it’s not a good time untuk hancurkan hatinya di saat ini though…

10. - Apabila wanita MARAHKAN SESUATU YANG TIDAK ADA KENA MENGENA DENGAN ANDA - Hehehe…sebenarnya  dia tengah cemburu tu. Mungkin anda ada bercakap dengan wanita lain, atau ada girl lain yang call  you ke, text you, PM kut, or dia baru selongkar your handphone la tu hehe… or ada kena mengena dengan other girls la kan. TAPI dia tak mahu la cakap, sendiri mau ingat  la kan. BUT be cool, relax, janganlah marah. Dan biarkan saja dia lepaskan geramnya.  Later pujuklaa… kalau betul-betul sayangkan dia, promise to her, takkan buat lagi.
** Ini hanya secubit je ni… ada banyak lagi yang perlu anda fahami, banyak lagi yang tertulis di sini. ;)
Being with a woman ni, kita kena ingat satu perkara… BAGI MEREKA, segala-galanya REAL! Jadi apa sahaja jawapan yang anda pilih untuk berikan, untuk anda jawab, kesemuanya akan dianggap sebagai  sesuatu yang REAL atau SERIOUS bagi wanita itu. Where as for guys, sometimes it’s just a joke, atau saja-saja main-main or test power…
  • For example, apabila wanita tanya, “You suka I? You miss I tak?”
So, apa you jawab? -
  • “Ya I do, I suka you!” – “Ya, I misses you a lot” -
Tapi sebenarnya, you all dah ada bini, or dah ada girlfriend pun. Tapi saja-saja suka-suka beri jawapan sebegitu for fun. It’s thrilling isnt it… BUT for girls, it’s a real thing man! At the end, lelaki dah terjebak, or lelaki dah terlanjur manis mulut… akhirnya tersangkut bercinta…sedangkan anda sudah pun miliki yang lain. Jadi, my advise…JANGAN sesekali memberi jawapan dengan mudah-mudah hanya  sekadar untuk menjaga hati wanita atau, suka-suka nak test power. It’ll bite you in the ass later!
BUT IF, you dah cakap you sudah berpunya… tapi the girl nak jugak kat you huhuhu… Bro Razzi tak masuk campur, itu sendiri mahu jawab! :D
NAMUN, jika anda betul-betul single, sedang mencari cinta sebenar, this list adalah something that good for you untuk you kenali dan lebih memahami hati wanita. Cuba list down lagi perkara-perkara lain lagi yang boleh buat anda fahami hati wanita.

*Ada ramai juga bertanya, bagaimana nak pikat wanita… INILAH JAWAPANNYA!  Fahami mereka – Tidak ada cara lain yang lebih memikat wanita, melainkan dengan memahami hati dan perasaan mereka tanpa mereka perlu meluahkan kepada anda! Good luck and all the best!
 razzirahman.com

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Anda Berkenan .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...